Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ferber yöntemi hakkında ki düşünceleriniz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuFerber yöntemi hakkında ki düşünceleriniz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 789
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7519
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2010 Saat 00:54
Arkadaşlar tamamını okuyabildim mi emin değilim ama en azından çoğunu okudum LOL
İki gündür ilgiyle takip ediyorum yazılanları benim bu yöntemle ilgili bildiğim noktaları kısaca anlatayım ben annemden dolayı uygulayamamıştım ( kıyamadı torunlarına ) ama 2 yakın arkaaşım uyguladı bu yöntemi onların doktorlarının önerilerinden derlemeler yapacağım müsadenizle...

Öncelikle bu yöndem 4-6 ay arasında uygulanırmış
Bebeğin uyku saatleri disiplinli olmalıymış uyku saati öncesi uyku hazırlığı yapılmalıymış örneğin pijama giyme emme kucağında ninni  söyleme yani bebeği pasif duruma getirmeliymişiz bu yöntemi ağlamaya kimin kalbi dayanırsa o uygulamaya başlamalıymış anne baba bakıcı gibi uyku saati gelmeden uyku hazırlığı yapılıp bebekle konuşularak bebek yatağına bırakılırmış il gün 5 dk ağlamasına müsade etmeli daha sonraki günlerde de bu süre uzatılmalıymış .
Buraya kadar yazdıklarım tekrar gibi olmuş olabilir kusura bakmayın :) dediğim gibi iki arkadaşım tam olarak bu yöntemi uyguladılar ve başarı sağladılar ancak gece beslenmesini ikiside kesmedi emzirmeye devam ettiler ikisiinin çocuğuda şuan 5.yaşlarını bitirmek üzereler ve şu an görülen bir güven eksiği yok ancak birinin oğlu baya zor alışmıştı bunu net hatırlıyorum hatta pes etmek üzereydi arkadaşım ama bırakmadı devam etti ve başarı sağladı valla 6 aylıktan sonra hastalıklar dışında hiç uyku problemi yaşamadılar hala da aynı aslında bu bir yöntem doğruluğu yanlışlığı elbetteki var ama benim gözlemim uygun yaşta uygulanırsa başarı daha çok sağlanıyor.
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2010 Saat 00:59
ay gülsen dediğim gibi valla bebeğin huyu suyu çok önemli.
ben oğlumun o dönemlerini hatırlıyorum da aman allahım ne günlerdi.uyku zamanları o kadar huysuz,o kadar aksi,o kadar ağlardı ki bir de kucağımdan indirsem sanırım çıldırırdı herhalde.
yani benim denemem bile imkansızdı.
ama daha sakin bebeklerde ağlatmayı abartmadan denenebilir.
ama katı kurallara kesinlikle karşıyım.
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2056
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2010 Saat 11:34
Orjinalini yazan: Cansu Cansu Yazdı:

kızlar benim diyeceğim tek şey herşey bebekte bitiyor.
bu yöntemin uygulanabileceği bebek var asla uygulanamayacağı bebek var.

kesinlikle bu konuda haklısın
uzmanlarda tavsiye ederken en çok buna dikkat ediyor
yani her uzmanın dediği her çocukta uygulanmıyor
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2010 Saat 00:21
bu uyku olayinin çocukdan çocuga degi$tigi aci bi gerçek :)

hatta bence bu piyango gibi bi$ey, Allah ne verdiyse yani Smile

benim oglan dogdugundan beri kendi uyyo yatagina koyunca
ben vallahi bi$ey yapmadim, tesadufen yuz ustu uyumayi sevdigini ke$fettim, bi iki sefer koydum bakdim hemen uykuya daliyo bende bunu kullandim ve hep oyle yaptim
yani emziriyorum , gazini çikariyorum ,emzigini çikarmasin diye kollarini sariom battanieyeye ve emzigini veriyorum

uykusu zaten gelmi$ oluyo , gazi da  yoksa 99.9%Big smile uyyor..
Pig

maa$alllahh ogluma Embarrassed

Düzenleyen MaRaL - 13 Kas 2010 Saat 00:22
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2010 Saat 00:29
evet maşallah oğluna....
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 5690
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2010 Saat 10:40

Yönteme göre bebeğinizi düzenli, rahatlatıcı bir uyku öncesi ritüelinden sonra yatağına koyarsınız ve (ağlasa bile) giderek artan aralıklarla onu yatağında bırakarak uykuya geçmesini beklersiniz. O ağladıkça önceden belirlediğiniz aralıklarla yanına giderek onu yattığı yerde pışpışlar ve orada olduğunuzu hatırlatır, ancak bebeğinizi yatağından kaldırıp kucağınıza almazsınız.

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 789
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.