Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Eline kıymık battı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEline kıymık battı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Eline kıymık battı
    Gönderim Zamanı: 03 Kas 2013 Saat 13:57
Hocam kızım bugün parkta yürürken düşmüş ve eline 5 - 6 tane kıymık batmış. Eve gelince toplu iğnenin başını ateşle yakıp batikon sürüp çıkardık ama sanki 1 tanesi daha duruyor gibime geldi. İşlem bitince avuç içine tekrar batikon sürdük. Size danışmak istedim başka yapılması gereken bir şey varmı diye. Birde hala kıymık varsa avuç içinde çıkarıklmadığında bir belirtisi olurmu çok ağladı canı yandığından değil korktuğundan bu arada kızım 24 aylık. Yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118908
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2013 Saat 18:06
Yabanci cisim reaksiyonu yapar, ufak bir abse olusur, zamanla acilarak bosalir. Isi kisa kesmek icin, kiymigin ustune; cignenmis, yumusamis, "Damla sakizi" ( Jiklet degil) koyup, sarin, ertesi sabaha kendiliginden cikar.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2013 Saat 09:24
Çok sağolun hocam bugün aktardan alacağım mesajınız akşam geldiği için ama çocuğum baya bir ağladı o kıymıkları çıkarırken.  Hani 1 tane diyeyim yok efendim 5 veya 6 tane kıymık görünce inanın şoka girdim. İğnenin ucuyla çıkarabildiğimizi çıkardık ama 1 tane gözüme geliyor avuç içinde . eşim o çıkan kıymığın iğneyle çizdiğimiz yer diyor ama var biliyorum. Çocuğun avuç içine krem sürüyorum elimle temas ediyorum orda batan birşey var. Yavrum elletmiyor kendisini en iyisi o uyuyunca gece sakızı sarmak. Hocam yalnız kıymık şimdi içerde ya enfeksiyon olur kızrarır diye açıkcası korkuyorum verevki oldu böyle bir aksilik bunu da kolayca temizliyebiliriz değil mi sizin tavsiyelerinizle. Saygılarımı iletiyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118908
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2013 Saat 16:55
Her hangi bir marka Tenturdiyot surersiniz, olur biter.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.