| 
 | 
| 
 | 
| Yanıt Yaz   | Sayfa 123> | 
| Yazar | |
| kzykzy   Katılımcı Üye   Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 535 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkürler(0)  Alıntı  Cevapla  Konu: Tatil sonrası ateş kusma huzursuzluk Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2016 Saat 00:16 | 
| 
   İyi geceler hocam.4gunluk tatilden eve döner dönmez 13 buçuk aylık 9 buçuk kilo oğlum huzursuz aglamalar başladı.dis çıkarma belirtilerine benziyordu hali.denize girdi terledi soğudu uzun zorlu yolculuklar yaptik. Eve geldik kusmaya başladı kusmadan sonra atesi çıktı. Acile gorurdum. Sadece kulaklarına ve boğazına baktı. Usutmus dedi. Calpol verdi, emedur fitil. Fitili kullanmadim.calpol içinde çıkan kaşıkla yarım kaşık bi kısmınıda tukurdu, hiç dusmedi, ılık duş aldırdım giyindi iki uç dk içinde geri çıktı ateşi  yarım ölçek yine calpol verdim on dk sonra onuda kustu.4 oldu kusmasi bunla balgama benzer oksuruklu kusma ama genel olarak devam eden bi oksurmede yok henuz.ishal yok.simdi uyuyo ateşi var koltuk altından 38 olctum. Napmaliyim. Sorun ne sizce sayın hocam.
    | |
|  | |
| kzykzy   Katılımcı Üye   Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 535 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkürler(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2016 Saat 01:51 | 
| 
   HocAm an itibari ile sanki lagman yapmisiz gibi şiddetli bir dışkılama oldu.sanirim ishal de başlıyor.
    | |
|  | |
| kzykzy   Katılımcı Üye   Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 535 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkürler(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2016 Saat 07:50 | 
| 
   Hocam günaydın altı saat sonra tekrar bir ölçek calpol verdim kusma devam ettiği için emedur yarım fitil de verdim sabaha karşı emerken terledi ateşte hafif dusus var ama çok ağlıyor hala
    | |
|  | |
| Dr.KadirTugcu   Uzman   Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119411 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı Dr.KadirTugcu Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkürler(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2016 Saat 07:53 | 
| Evet, ishal baslamis.. SAKIN hicbir ilaci kullanmayin..  Bu safhadan sonra, kusma olmaz.. (sadece Virutik ishallerde; kusma ve ishal beraber olur).. Sadece bol su ve sulu gidalar verin. Agustos-Eylul aylari, Turkiye'de ishal sezonudur. 
 | |
|  | |
| kzykzy   Katılımcı Üye   Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 535 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkürler(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2016 Saat 08:24 | 
| 
   Hocam hem ishal hem kusma şiddetle aynı anda devam ediyor.emmek istiyor. Emziriyorum iki uç dk sonra kusuyor.suyu bile. İshali sarı su şeklinde.ates yok şuan. | |
|  | |
| kzykzy   Katılımcı Üye   Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 535 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkürler(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2016 Saat 08:28 | 
| 
   Gittiğimiz yerin içme suyundan olabilir mi hocam mecbur kaldım bi iki kez verdim çocuğa. | |
|  | |
| Dr.KadirTugcu   Uzman   Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119411 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı Dr.KadirTugcu Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkürler(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2016 Saat 18:38 | 
| EGER: Hem kusma, hem ishal ayni anda oluyorsa; bu "VIRAL" ishaldir..  Rotavirus asisi olmadimi???  Bir tedavisi yoktur, 1 hafta kadar surer..... Sadece kusmayi azaltmak icin; Emedur 100 fitil, gunde 1 veya 2 defa kullanin..  Su kaybi olusursa, Serum gerekir.. Karin derisini, iki parmaginiz ile cimdikler gibi tutup, yukari kaldirin... Biraktiginizda, hemen geriye donuyorsa, su kaybi yoktur..  Hamur gibi kaliyorsa; su kaybi var, Serum gerekir demektir.
 | |
|  | |
| kzykzy   Katılımcı Üye   Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 535 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkürler(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2016 Saat 20:37 | 
| 
   Hocam  eşim tekrar goturduk,muayene etti bingildaginada baktı içe cokuktu susuz kaldığını dusundu ki serum taktılar 500ml (devlet çocuk acil), serumla beraber zofran li bi kokteyl şırınga bastılar ne olduğunu öğrenemedi m zofrani biliyom sadece. Evet rota aşısı oldu iki dozlu vurulandan. Kan Tahli li yaptılar.kalsiyum 11.1  //rbc:5.39 // mcv:71.4 // mch:23.5 // pct:0.344 // mon#:0.88 // neu% :41.0 bunlarin dışındakiler normal görünüyor hocam. Dr enfeksiyon gözükmüyor dedi sadece ishal için ilaç yazdı almadim onuda. Sadece emiyor. İshal kusma devam aşırı su kaybı var. Sürekli saklayın uyuyum istiyor. 
    | |
|  | |
| Yanıt Yaz   | Sayfa 123> | 
| Tweet | 
| Forum Atla | Forum İzinleri  Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma | 
| 
 |