Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tek Çocuk Olmak İyi mi,Kötü mü??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuTek Çocuk Olmak İyi mi,Kötü mü??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 9>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8271
Mesajın Direkt Linki Konu: Tek Çocuk Olmak İyi mi,Kötü mü??
    Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 15:38
Tek çocuk sahibi olmak çoğu çifte önerilmiyor. Tek çocuk olarak büyüyen çocuklar çocukken bu durumdan oldukça memnunken büyüdükçe yalnızlık duygusuna kapılıyor.

İşte tek çocuk olmanın artıları ve eksileri..

Artıları

• Ailesiyle hatta arkadaşlarıyla diğer çocuklara göre daha yakın ilişki kurma
  • Güvende olduğunu hissetme ve özel olma
  • Kavga edecek kardeşi olmama
  • Yetişkinlerle birlikteyken rahat olma
  • Kendi işinde memnun olma
Eksileri
  • Kendine fazla önem verme konusunda gerçekçi olmayan bir bakış açısı olması
  • Diğer çocuklarla birlikte hareket edememe
  • Ailenin sahip olduğu tek birey olması ve istediğinin yerine getirilme lüksü
  • Büyüdüğü zaman ailesinden sorumlu tek birey olma
  • Tartışmalardan rahatsız olma, çözememe
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 15:38
Karar sizin... ,ben kararsızımda Confused
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 15:39
bence eksileri daha fazla,acilen tek çocukluları kardeş yapmaya davet ediyorumLOLLOLLOL
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 15:58
mantıklı düşün İrme diyorum..günümüz şartları zor,her aile gibi evladımız için en iyisini istiyoruz,hiçbirşeyden mahrum kalmasın diyoruz,sonra 2.çocuk olunca maddi olarak 2 sinede eşit imkanları sağlayabilecekmiyiz diyorum veee 2. gerek yok diyorum..Sonra duygusal yönüm ağır basıyor..yukarıdaki + ların ve - lerin hiçbiri aşılamıcak şeyler değil yada çocuktan çocuğa değişebilecek şeyler ama yaa bizler bu dünyadan gittiğimizde nolucak diyorum,mutlaka hayatta kan bağı olan birisi olsun istiyorum..bu seferde 2.çocuk şart diyorum...sonra bu döngüden çıkamıyorum ve amann zaten benimki daha küçük zamanı gelince düşünürüz deyip,kendimce sıyrılıveriyorum olaydan LOLLOLyani bilmiyorumConfused
Yukarı Dön
Liiiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 330
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 16:05
Çalışan anne olarak bana çoooook zor geliyor. Geleceğe bakıyorum, pek aydınlık göremiyorum açıkcası böyle bir ortama nasıl evlat bırakacağız diye düşünüyorum.

Cennet Kokulum
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Puanlar: 5237
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 16:09
ben bu kadar zor bir hamilelik döneminden sonra tekrar aynı şeyleri yaşamaya cesaretim olmadığı için düşünmüyorum...

birde tabi egeyi yalnız büyütüyor olmam bunda bir diğer etken eşim hafta içi çok yoğun çalışıyor hasta olduğumda yada başka bir işim olduğunda yada kendime ayıracak zamana ihtiyacım olduğunda bakacak kimsem yok...

SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
apolat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 955
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 16:12

ya aslında ben tek çocuk taraftarı değilim ..sen de biliyorsun 1 abim var onunla arkadaş gibiyim onsuz hayat düşünemiyorum ..anne-baba arkadaş bi yere kadar ama kardeş başka ..baranı böyle bir duygudan asla mahrum etmek istemiyorum ama bir yandan da deiğin gibi hayat şartları..bizim çocukluğumuzda böyle aktiviteler oyuncaklar parklar vs yoktu yani vardı da imkanı iyi olana..şimdi gördüğümüz herşeyi çocuğumuza almak istiyoruz bir nevi onlarla bizde çocukluğumuzu yaşıyoruz..tek çocuk olunca düşünmeden alıyorsun ama 2 tane olunca Confusedyani  kısaca manevi olarak 2. çocuk şart maddi olarak düşünülmesi gereken bir konu..Hele birde çalışan annelersek hepten zor..Ben kendi adıma konuşuyorum ve eminim tüm çalışan annelerde aynı fikri benimseyecektir oğluma 3 saat ayırıyorum günde..bu 3 saati 2 ye bölmek te oğluma karşı haksızlıkmış gibi geliyor..Yani açıkçası 2 bilinmeyenli denklem..cesaretim yok..Confused

Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 16:12
tabiki herkesin görüşleri farklı,saygı duyuyorumSmile
ben şöle düşünüyorum,biliyorumki küresel ısınma,dünyanın geleceği,insanlığın sonu,dünyayı daha fazla kurutmaya çalışması gibi bi çok etken var ,ama bi yandanda bireysel düşündüğüm zaman seha şuan için çok ama çok yanlız büyüyor,en önemli etken bu benim için,paylaşmayı diğer çocuklar kadar bilmiyor,sadece kendi ile ilgilenelim istiyor vs.vs.geleceğe dair,hayat bu kadar zor iken,yaşamının ilerki dönemlerinde ona kendi kanından canında,birinin olması kadar güzel bi miras bırakamayız diye düşünüyorum,hee bide şöyle bişey varki,sırf birinci çocuk için ikinci çocuk yapmak ikinci çocuğada büyük hemde çok büyük haksızlık,yani her iksisi için,veya her üçü içinde kendiğmizi hazır hissedebiliyorsak,bence onlara bırakabileceğimiz en güzel değer kendileridirSmile
bu benim nacizane düşüncemEmbarrassed
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 9>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.