Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
yeşim
Altın Üye
Süper Anne
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3664
|
Konu: Bebek Bekleyen ve Taze Annelere Tavsiyelerimiz Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 09:50 |
Arkadaşlar diyorumki yeni anne olacak arkadaşlarımıza ve taze annelere naçizane tavsiyelerde bulunalım.Biz şöyle şöyle yaptık ama yanlış yaptık...Veya şöyle şöyle yaptım yararınıda gördüm diyebileceğimiz tavsiyelerimizi bu sayfada paylaşalım mı?  Teşekkürler...
Düzenleyen yeşim - 10 Kas 2008 Saat 10:58
|
İkizlerim Azra ve Arda
|
 |
yeşim
Altın Üye
Süper Anne
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 09:53 |
Şimdiki aklım olsa ikizleri asla ayağımda sallamaya alıştırmazdım.Gerçi benimki istisnai bir durum çünkü bilindiği üzere ikizlerim var ve birini emzirirken diğeri ağladığında onu ayağımda sallamak durumunda kaldım.Ama ben pişmanım
|
İkizlerim Azra ve Arda
|
 |
yeşim
Altın Üye
Süper Anne
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 10:59 |
Kızlarrrrrrrrrr
|
İkizlerim Azra ve Arda
|
 |
ilal
Altın Üye
Puanlar: 3036
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 11:11 |
evet evet...tavsiyeler lütfen..günler azaldıkça kafa karışılığım da artıyor...bari sorularımı sorayım....
1.doğum öncesinde ;doğumun yaklaştığını hissediyormuyuz...mesela geçen akşam..benim sancım oldu...önceden böyle sancı olunca pozisyon değiştirdiğimde geçerdi bu geçmedi...hemen telaş yaptık acaba acile gitsek mi diye?sancıların şiddeti süresi okudum ama anlaşılıyormu doğum sancıları olduğu?
2.kızım önceden gündüzde çok hareket ederdi.şimdi gündüz hareketleri azaldı ama yattığımda bir sağdan bir sola koşuyor sanki...hareket azalması yerinin dar gelmesinden mi?
3.doğumdan sonra kundak olayını uzmanlar önermiyor ama kayınvalidem tutturdu,kalça çıkığı olmasın,bacakları düzgün olsun..tam olmasada kollar serbest yarım kundak fikrine ne dersiniz..ve bu sorunu onu kırmadan nasıl halledeceğim?
4. uzmanlar diyor ki ilk altı ay sadece anne sütü su bile vermeyin o su ihtiyacını sütten karşılıyor..yine kayınvalidem tutturdu çay kaşığıyla su vermeli,çocuk susuz kalır...siz verdinizmi? 5. verdiyseniz nasıl su verdiniz?
kaynayınca mineral açıdan fakirliyormuş... çeşme suyu aşırı klorlu.. hazır sular içerisindede klor bulunmadığı için mikroorganizmalar için rahat bir ortam...
su?
daha var sorularımda..aklıma geldikçe sorayım artık
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
 |
irme
Elmas Üye
En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!
Puanlar: 8271
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 11:35 |
Şimdiki aklım olsa çok kasmazdım ve daha rahat olamaya çalışırdım..gaz sancıları yaşadığımız o dönemde bir liste geçti elime,İzmirin en iyi çocuk dr.larından birinin bunları bunları yerseniz gaz yapar,sizde çocukta etkilenir diye..listede gözükenlere bakarsan herşey gaz yapıyordu..ama ben o listeye uymaya çalıştım,büyüklerimizin süt yapar dediği bütün yiyeceklerden nerdeyse uazk durdum,işe yaradımı bilmiyorum!! biz gene gazla uğraştık..ve sütüm çok azdı zaten Derini 3 ay emzirebildim  işte bu yüzden ben hala kendimi suçluyorum,şimdiki aklım olsa galiba büyüklerimi dinlerdim...
|
Pamuk Prensesin Annesi...
|
 |
irme
Elmas Üye
En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!
Puanlar: 8271
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 11:37 |
Yeşim buarada çok güzel ve yararlı bir sayfa açmışssın canım 
|
Pamuk Prensesin Annesi...
|
 |
ALPELLA
Pırlanta Üye
Puanlar: 11988
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 11:45 |
ilal Yazdı:
evet evet...tavsiyeler lütfen..günler azaldıkça kafa karışılığım da artıyor...bari sorularımı sorayım....
1.doğum öncesinde ;doğumun yaklaştığını hissediyormuyuz...mesela geçen akşam..benim sancım oldu...önceden böyle sancı olunca pozisyon değiştirdiğimde geçerdi bu geçmedi...hemen telaş yaptık acaba acile gitsek mi diye?sancıların şiddeti süresi okudum ama anlaşılıyormu doğum sancıları olduğu? heyecandan tabi ki insanın telaşlandığı zamanlar olabiliyor ilal ciğim sancılar 5 dk ya düştüğü an doğum yaklaştı demektir tabi ki sancı biraz daha fazla olduğu için anlaşılıyor 
2.kızım önceden gündüzde çok hareket ederdi.şimdi gündüz hareketleri azaldı ama yattığımda bir sağdan bir sola koşuyor sanki...hareket azalması yerinin dar gelmesinden mi? büyüdü annesi artık korkulacak bir şey yok ben de sormuştm doktoruma yerin darlığından dedi yatınca yayılıyor tabi kayma oluyor
3.doğumdan sonra kundak olayını uzmanlar önermiyor ama kayınvalidem tutturdu,kalça çıkığı olmasın,bacakları düzgün olsun..tam olmasada kollar serbest yarım kundak fikrine ne dersiniz..ve bu sorunu onu kırmadan nasıl halledeceğim? benimki de çok ısrar etti kırmadım çok fazla sıkmaması kaydıyla elleri kolları bağlı bebek daha rahat uyuyor ardaya da yaptı ama 1 hafta bacakları da kız bacakları gibi biçimli 
4. uzmanlar diyor ki ilk altı ay sadece anne sütü su bile vermeyin o su ihtiyacını sütten karşılıyor..yine kayınvalidem tutturdu çay kaşığıyla su vermeli,çocuk susuz kalır...siz verdinizmi? hayır 6 aya kadar sakın su verme dr tamamen karşı anen sütü karşılıyor 5. verdiyseniz nasıl su verdiniz?
kaynayınca mineral açıdan fakirliyormuş... çeşme suyu aşırı klorlu.. hazır sular içerisindede klor bulunmadığı için mikroorganizmalar için rahat bir ortam...
su? su hazır madran ve kaynatılmış su....
daha var sorularımda..aklıma geldikçe sorayım artık bekleriz efenim  
|
|
 |
yeşim
Altın Üye
Süper Anne
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 11:49 |
ilal Yazdı:
1.doğum öncesinde ;doğumun yaklaştığını hissediyormuyuz...mesela geçen akşam..benim sancım oldu...önceden böyle sancı olunca pozisyon değiştirdiğimde geçerdi bu geçmedi...hemen telaş yaptık acaba acile gitsek mi diye?sancıların şiddeti süresi okudum ama anlaşılıyormu doğum sancıları olduğu?
2.kızım önceden gündüzde çok hareket ederdi.şimdi gündüz hareketleri azaldı ama yattığımda bir sağdan bir sola koşuyor sanki...hareket azalması yerinin dar gelmesinden mi?
3.doğumdan sonra kundak olayını uzmanlar önermiyor ama kayınvalidem tutturdu,kalça çıkığı olmasın,bacakları düzgün olsun..tam olmasada kollar serbest yarım kundak fikrine ne dersiniz..ve bu sorunu onu kırmadan nasıl halledeceğim?
4. uzmanlar diyor ki ilk altı ay sadece anne sütü su bile vermeyin o su ihtiyacını sütten karşılıyor..yine kayınvalidem tutturdu çay kaşığıyla su vermeli,çocuk susuz kalır...siz verdinizmi? 5. verdiyseniz nasıl su verdiniz?
su?
daha var sorularımda..aklıma geldikçe sorayım artık
|
1-İlal sen kaçıncı haftandasın?Bilmeden bişey diyemeyeceğim...
2-Hareten azalmasının nedeni endişe edebileceğin bişey değildir bence.Çünkü büyüklerim derdiki bi bebek 2 gün bile hareket etezmiş...valla ben onların yalancısıyım.Belki uyumayı daha çok seviyordur 
3-Kundak olayı eskidendi canım....Kundaklanan çocuk hareket etmekte zorlanır.Bebek zaten 9 ay tıkış tıkış yatmış.Dünyaya gelecek ohhhhhhh diyecekken bide sarmalamak çok saçma...Hem zararlı...
4-su olayına gelince...doğrudur.Dr.lar su ihtiyacınıda süttten karşılıyorlar diyor.Doğruluğuna inanıyorum.Ama bende kayınvalidemin ısrarlarına dayanamadığımdan su versim   Ahh bu kayınvalideler 
5-kaynamış ve soğumuş su verdim ama o şekilde tüm minareller yok oluyor.Sonra hazır su verdim.
|
İkizlerim Azra ve Arda
|
 |