Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dede ve anneanneyi özlüyor mu?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdede ve anneanneyi özlüyor mu?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Konu: dede ve anneanneyi özlüyor mu?
    Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2009 Saat 10:56
Merhaba Özlem Hanım. Biz tatilde memlekete gitmiştik, geleli iki hafta kadar oldu. Geldiğimizden beri kızım (2 yaşında) sürekli "dedem gelcek anneannem gelcek" deyip duruyor. Bazen başka bir odaya koşarak gidiyor, "dedem gelicek" diye, sonra üzülüp "gelmemiiiiişşş" diyor. Bazen balkondan "anneannem gelcek" deyip balkonda bekliyor. Kapı çalınca koşup "dedem geldi" diyor.Hep onlarla ilgili şeyler anlatıyor, "dedemle parka gittik, anneannem bana oyuncak aldı" falan diyor. Ben de nasıl davranacağımı bilemiyorum. Gerçekleri onun anlayacağı bir dille anlatmaya çalışıyorum. tamam diyor ama sonra yine söylüyor. çok üzülüyorum. Bunu neden yapıyor olabilir, özlediğinden mi acaba? ben nasıl davranmalıyım ?
Teşekkürler... 
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2009 Saat 10:42
dede ile anneanneyi özlüyor olması çok doğal. çocuklarımızın bizler kadar mantıklı olmasını beklemek pek doğru değil. siz de özlüyor olabilirsiniz ama durumu bildiğinizden bunu sürekli söylemezsiniz. ancak kıznız sizin mantıklı açıklamalarınızı anlamaz, onun tek bildiği şu anda onların olmadığı ve onları istediğidir. bu durumla ilgili yeterince açıklama yapmışsınız. kızınızı bu davranışları zamanla azalacaktır, o zamana kadar bunları yaşamasına izin verin ve gerilmeyin
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.