Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - domuz gribi geçirdik yine mi hastayız
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdomuz gribi geçirdik yine mi hastayız

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
betican Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Konu: domuz gribi geçirdik yine mi hastayız
    Gönderim Zamanı: 19 Oca 2010 Saat 23:55

Merhabalar Doktor Bey,

Oğlum yaklaşık 1 ay önce domuz gribi oldu ve hastaneye yatırıp serum verildi.Bir de 3-4 ay önce grip aşısı yaptırmıştık.
5 gündür burnu su gibi akıyordu, pazar gününden beride balgamlı öksürüğü var ve haifde ateşi var.Pazartesi sabahı sağlık ocağına götürdüm, Amokva..., asist, tylol verdi doktor, ateşi 38 i geçer ve düşmezse doktora götürürsün dedi.2 gündür veriyorum ilaçları ama hiçbir iyileşme yok, aksine daha da kötü gibi.
Çok halsiz, çok öksürüyor, burnu hala şeffaf akıyor ve hafif de ateşi var.Acaba gripmi, yoksa başka birşey midir? Öksürürken havlama gibi ses çıkıyor arada.Doktor ciğerlerini dinledi, temiz dedi.Bu arada domuz gribi olduğunda, 3 günü teşhis konuldu ve zatüree başlangıcı denmişti, 3 gün 6 tane iğne vurulmuştuk.
Acaba biz bu ilaçları yanlış mı kullanıyoruz, hiç ilaç kullanmasakmı iyi, ya bu arada zatüree başlangıcı olayı olursa diye de çok korkuyorum.
Bana acil olarak cevap verirseniz çok sevinirim, sizden cevap almadan doktora götürmek istemiyorum.

Bu arada 01.11.2006 doğumlu 15 kilo 100 cm boyunda.Boyu iyi de yaşıtlarına göre zayıf , her yemeğimiz bir kavga, hiçbirşeyi isteyerek yemiyor, yiyosada bir lokma, bu konuda bir tavsiyeniz var mıdır acaba?

Yemediği için bünyesi zayıf düşüyor, hemen hasta oluyor.
Şimdiden teşekkür ederim..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119746
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2010 Saat 10:31
Grip geçiriyorsunuz.. 4-5 gün ateşi olacak, burunda su gibi akıntı başlayacak.. Öksürük de genellikle bu safhada başlar. Kullandığınız ilaçlarla daha beter olacak.. "-Zatürre başlangıcı-" diye tıbbi bir terim yoktur. Sahtekarların icadıdır.. Zatürre olursa, "-ben demiştim-" demenin , olmazsa, "-ben zaten zatürre var demedim-" diye kıvırmanın üçkağıdıdır..Grip tedavisi için eski maillere bakın. Yemek hususunda uğraşmayın, hiçbir zaman başarılı olamayacaksınız. Bazı çocuklar soya çekim, iştahsızdırlar.
Yukarı Dön
betican Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2010 Saat 23:47

Sağolun doktor bey,

Bu arada bu öksürüğü hala sürüyor, nerdeyse bir hafta oldu, geceleri öksürmekten uyuyamıyor. Grip tedavsi derken ballı limonu diyosunuz herhalde. Ne kadar daha sürer bu öksürük acaba.

İştahsızlık konusunda uğraşmayın demişsiniz ama bi çocuk hiç mi oturup yemek yemek istemez. Yoksa bizimkinde mi bir anormallik var...Bi de boyu 100 cm , kilosu 15 yaşı da 3 yaş 2,5 aylık, siz bir değerlendirme yaparmısınız gelişimi hakkında...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.