Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - emme problemi ve süt miktarı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumemme problemi ve süt miktarı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kaymakay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 23
Mesajın Direkt Linki Konu: emme problemi ve süt miktarı
    Gönderim Zamanı: 04 Mar 2010 Saat 02:16

iyi calısmalar Dr.bey

3 aylık kızım var . doğum kılosu 3.125. bir ayöncesine kadar emmesi ve kılo alımı ıyıydı .ancak sütüm çok azaldı.buyuk kızımın 2 yas sendromu ve kardes kıskançlığı birleşince çok ağır bir tablo ortaya cıktı hiçbir şekilde sakınlesemez hale gelmıstı.büyuk kızımla yasadığım bu problemler ,kucuk kızımın kolık nedenıyle saatlerce suren huzursuzlukları ve hastalığı (konj. hıpotıroıdı hastası)  beni fazlasıyla üzdü ve sutum ister istemez etkılendi.şu an problemlerımız buyuk olcude atlatılmıs durumda ancak son ay sadece 350 gr aldı. su an 5500g.aynı zamanda emmesinde de prblm yasıyoırum. tek memeden emıyor. o emerken konusmuyor, kıpırdamıyor hatta nefes bıle almıyorum basını gerı atmasın dıye ama kendını gerı attı mı kesinlıkle memeyı aldıramıyorum.bırkac sanıye emdıkten sonra benı ıtmeye baslıyor ve ben sutumu sağıp enjektore vkoyarak  verıyorum sütüm az olsa da cok olsa da hep yapıyor bunu..gecelerı bu problemı yasamıyorum uykusunda daha ıyı emıyor.odum kopuyor emmeyı bırakacak dıye.ılk kızımda da boyle problemlerım olmadıından ne yapacaımı bılemıyorum.bazı gunler sutum artsa da çogunlukla cok az oldugunu farkedebılıyorum. Su an emzırmedığım gogsumden sagsam da 20 cc den fazla sut gelmıyor. Nasıl bır yol ızlemelıyım.kılo alımı gelecek ay da bu sekılde az cıkacak olursa ne yapmalıyım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119092
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2010 Saat 11:09
Anne sütüne devam, 3 aylık bebek, yeni doğan gibi bir memede 10 dakika filan kalmaz, memenin işini 2-3 dakikada bitirir, meme ucunu dili ile iter ve sana sırıtır. O işini bitirdi demektir, ısrar etmenin bir anlamı yoktur. Ne girdiğini ölçemiyorsan, çıkana yani kakasına bak, cıvık, altın sarısı kaka yapıyorsa, işler yolunda, sert, top-top kaka yapıyorsa aç kaldı demektir.
Yukarı Dön
kaymakay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 23
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2010 Saat 17:14
dr bey  kakası cıvık ,doymuyor  izlenimi de uyandırmıyor ancak 4 aylık kılosu 5800. bu ay da 300 gr almıs.bu yavaslamanın sebebi ne olabılır. ek gıdalara erken baslamak gerekır mı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119092
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2010 Saat 09:46
600gram bir eksiği var, ama azda olsa kilo alıyor, ve sizin ısrarınıza rağmen yemiyorsa, işiniz zor.. Bazı çocuklar, böyle oluyor.. Soyunuzda "zayıf kimseler" varsa, çekmiş demektir. Biraz "Sipraktin" şuruptan fayda görebilirsiniz. Günde 2x1/2 ölçek, 5 gün verip, 3 gün ara verin.. (%5 vak'ada sinirlilik hali yapar, çekilmez derecede olursa, ilacı kesin.)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.