Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyuma alışkanlığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuyuma alışkanlığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
munevvermina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Konu: uyuma alışkanlığı
    Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 16:22

Hocam merhaba,

14 aylık kızım doğduğundan beri emerek uyuyor. Kısa bir süre için sallayarak uyutmaya alıştırabilmiştik- 6 ay sıralarında emmeyi reddediyordu, ben de sallayarak yarı uyur hale getirip sonra emziriyordum-onun dışında emerek uyumaktan asla vazgeçmedi. Gece boyunca da defalarca uyanıyor, öyle ki 8 aylıktan beri, kendim de uyuyabilmek için bizim yatağımıza aldım, yoksa tüm gece beşiği ile yatağımız arasında dönmekten tüm gün uykusuz kalır olmuştum. 

Ancak asıl sorun gündüzleri. Artık onu bırakıp biryerlere gitmem gerekebiliyor, teyzesi anneannesi uyutmak istediklerinde tek çareleri emzirmek(bu gidişle hepsinin göğsünden süt akmaya başlayacak:)) Onlar emzirdiğinde de zaten birkaç saat uyumaya direniyor, sonra halsiz kalıp uyursa uyuyor. Artık çekilir çile olmaktan çıktı anlayacağınız. Ne yapmamı, nasıl bir yöntem izlememi önerirsiniz? (Evim odasını ayırmaya falan müsait değil, hatta artık yatağını bile ayırmamız güç.)

Şimdiden çok teşekkürler alakanıza...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 16:28
Uykusu gelene kadar uyutmayın. Zaman ilerledikçe uyku süresi azalacak. İlerde hiç gündüz uykusu kalmayacak. İnatlaşırsanız, siz hırpalanırsınız.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 16:35
hocam çok uykusu geliyor ve uykusuzluktan her türlü huzursuzluğu yapıyor, bizimkiler de o yüzden uyutmaya çalışıyorlar. annem dün gözlerini açamadığını, sersemlikten oraya buraya düştüğünü, ancak beni ememediği için saatlerce uykuya direndiğini söyledi. iki saatlik emmenin sonunda yorulup sızıp kalmış.zaten keşke uykusu gelmese de uyutmasalar, ama uykusuzluğu çok aşikar oluyor...

onu uykusu geldiğinde emmeden uyumaya nasıl alıştırabilirim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 17:13
Her dediğini yapmak zorunda değilsiniz, biraz ağlar alışır...
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 17:20
hocam bu birazın bir ölçüsü var mıdır? yani bizimkinin saatlerce ağlayacağına eminim. sallayarak falan uyutmayı denediğimde ağlamasından yılıp gene emziriyorum. böylece ağlatmak sonra davranış bozukluklarına yol açar diye de korkuyorum. inatlaşmak da istemiyorum. şu ferber yöntemi gibi aşamalı bir yol vardır belki diye düşünmüştüm. hoş ben onların da davranış bozukluklarına yol açacağından şüpheliyim ya...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2010 Saat 09:58
Mühim olan, sizin "kararlı" davranışınızdır... Çocukla zıtlaştı iseniz, sizin galip gelmeniz lazım. Yarı yolda pes edecekseniz, hiç o zıtlaşmaya girmeyin. Ağlama süresi hiç önemli değil.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.