Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ferber yöntemi hakkında ki düşünceleriniz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuFerber yöntemi hakkında ki düşünceleriniz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 9>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Konu: Ferber yöntemi hakkında ki düşünceleriniz
    Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 00:15
Az önce Kadir Beye sorulmuş bir soru üzerine buradayım.
Biliyorsunuz Ferber yöntemi ile bebeği kendi kendine uyumaya alıştırmak...
Ben bu yönteme hiç sıcak bakmıyorum.' 2 dakikadan fazla süren ağlamalarda bebekle sağlıklı güven bağının zedelendiğine inanıyorum.Fakat internette bir çok kaynakta bu yöntemden bahsedilmekte,uygulayan aileler deneyimlerini paylaşmakta,özellikle de çalışan annelere alternatif bir yöntem olarak sunulmakta.Ne derece de sağlıklı bir yöntem beraber fikir alışverişi ile buraya ulaşan annelere,yeni annelere,anne adaylarına ışık tutalım...
Yöntemi uygulayıp sonuç alan arkadaşlarda deneyimlerini ve şuanki durumu yazarlarsa çok daha iyi olur...
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 00:47

Birinci gün
Yanına giderek bebeği rahatlatmadan önce beş dakika ağlamasına izin verin. Bir sonraki seferde 10 dakika ve daha sonra 15 dakika bekletin. Bebek 15 dakikadan sonra halen ağlamaya devam ediyorsa, gecenin geri kalan kısmında bebek uykuya dalana kadar, rahatlatmak için yanına gitmeden önce 15 dakikalık bekleme süresini uygulamaya devam edin.

İkinci gün
Yanına gitmeden önce bebeğin 10 dakika ağlamasına izin verin. Daha sonraki seferde bebeğin yanına gitmeden önce 15 ve sonra da 20 dakika bekleyin. Bebek uykuya dalana kadar sakinleştirmek için yanına gitmeden önce 20 dakika beklemeye devam edin.

Üçüncü gün
Yanına gitmeden önce bebeğin 15 dakika ağlamasına izin verin. Daha sonraki seferde bebeğin yanına gitmeden önce 20 ve sonra da 25 dakika bekleyin. Bebek uykuya dalana kadar sakinleştirmek için yanına gitmeden önce 25 dakika beklemeye devam edin.

Üçüncü günün sonunda çocukların çoğu kendi kendine uykuya dalmayı başaracak ve bir haftanın sonunda ise bu yönteme mutlaka cevap vereceklerdir. Aksi halde çocuk doktorunuzla durumu görüşün.

evet açıklama bu şekilde ama her şey bu yazılanlarda ki kadar kolay olmuyor.uygulamaya geçince

asla bu kadar basit değil.
ve bende kesinlikle bu yöntemin
anne-bebek arasındaki güven ilişkisinin zedeleneceğine inananlardanım.
ben dayanamam  bebeğimin böyle ağlayıp durmasına.
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3246
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 07:53
ben zamanında denemiştim ve çok pişman olmuştum
kızım o kadar üzülmüştü ki odaya girdiğimde yatakta oturmuş yastığa sarılmış katıla katıla ağlıyordu
sonrasında yanından ayrılmadığım halde tüm gece hıçkırdı

Yukarı Dön
bertobat Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2355
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 08:26
bencebu yöntem uygulana bilir......ama bebeklikten çıkması lazım örneğin 2 ile 3yaş arası uygun gibi geldi bana.........bebeğe biraz ağır gelir.............bu yöntem
kinCi diiLim Ama Unutmam!..
şevkat qöSteriRim Ama ŞıMarTmaM.. !
Ciddiye aLıRıM ama KAPILMAM!..
DALGA GEÇERİM AMA KIRMAM..!
Huzur Veririm Ama Söz vermem!!
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2056
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 10:10
ben bu yöntemi deneyenlerdenim çünkü kızım sallanmıyor yanına yatınca uyumuyordu. hiç bir alternatif bulamadık. ve artık denedik 2 gün zor oldu 15 dakika dişimi sıktım tam uyuyacağı anda kucağıma aldım öptüm kokladım geri yatırdım. hemen uyudu sonrasında. tabi o dönemler aynı odada kalıyoduk o bizim yanımızda yatmak istiyordu. şimdi odasını ayırdık. hiç olmusuz bi tepki vermedi çünkü kendi yatmaya uyuyama alışmıştı önceden.
büyük bir vicdansılık gibi geliyor olabilir bir çoğunuza ama uyku problemi olan çocuklar uyku saatinde her koşulda ağlıyolar zaten. ve en mantığa yatanı bu yöntem hergün 2-3 dakika ağlatmaktansa; 2-3 gün yarım saat bile ağlatmak ve sonrasında son vermek daha mantıklı geldi bana
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 11:04
Ben de kendi kendilerine uyumalarını istiyorum ama uyumuyorlar. öğlen uykumuz zaten savaştan farksız, istediğin kadar iltifat et Eymen savaşa çeviriyor. Gece uykusu ise çok uykusu varsa direnmiyor fazla, ama uyku vakti gelmiş ama uykusu fazla gelmemişse vay halime, ya da uykudan başka birşeyler istiyorsa...Confused
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 11:43
Ben bu yönteme asla inanmayanlardanım. Belki başarılı olan anneler olmuştur ama 1- güven duygusunu zedeler diye düşünüyorum. Ağladığında ve 2-odasında ağladığında orayı belki de hep ağladığı yer olarak görecek sonraları. 3-Bilinç altında uyku ile ağlamayı pekiştirecek. 4-Travma gibi bişey bence kızlar. Siz duymayayım diye bir de oda kapısını kapatacaksınız bence çok sakıncalı....
Yukarı Dön
TÜBAY Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 4018
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 11:55
banada mantıklı gelmiyor. yani çocuk bas bas ağlayacak ve bakmayacaksınız.  nasıl bi eğitimbu. hem çocuğu bu halde odada yalnız bırakıyoruz kaza ihtimalini göz ardı edemeyiz dimi. ağlaması susunca uyudumu sanıcaz. ya yatağından düştüyse?????????????
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 9>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.