Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Kevser
Moderatör
Mersin benden sorulur:)))))
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5082
|
Konu: Hamişken nefes egzersizi yapan var mı? Gönderim Zamanı: 30 Kas 2010 Saat 10:37 |
Bu ara nefes egzersizlerine taktım kafayı Doğum öncesinde bu egzersizleri yapmaya başlayıp,doğumda uygulayan arkadaşlar var mı acaba? merak ediyorum. Doğuma yardımcı oluyor mu ki? Sancıları daha az hissettiriyor mu? Veya kendi kendine taktik geliştirip, sancıları daha az acıyla geçiren var mı?
|
 |
Ayşegül
Moderatör
Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))
Puanlar: 4966
|
Gönderim Zamanı: 30 Kas 2010 Saat 11:20 |
bacımmmmm Allahım kolay bir doğum nasip etsin saana  ve tüm hamişlere inşallah valla ben hamileliğim nasıl hatırlayamaz oldum hafızam narkozdan sonra gitti sanırım  acaba şumu oldu diye düşünüyorum tek bildiğim çok fazla aş ermiştim mide yanmalarım çoktu  ama hep normal doğum dedim dedim dedim olmadı tuğşat gelmedi mecbur sezeryen oldum o kadar da yürümüştüm akşamları ama fayda etmedi...  yürürken de nefes alıp vermeme dikkat ediyordum ama olmadı
|
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
 |
Kevser
Moderatör
|
Gönderim Zamanı: 30 Kas 2010 Saat 11:27 |
Amiinnnnnn gülom, tüm hamişlere kolay doğum nasip etsin Allahım  Normal doğumdan çok korkmama rağmen yine de istiyorum  epidural normal olmak istedim, doktorum ikinci doğumun daha kolay olacağını ve ona gerek olmadığını söyledi.  bir de onun da sonradan bel ağrısı yaptığını biliyor olmak korkuttu açıkcası  zor bir süreç, acaba şöyle mi, acaba böyle mi diyip durmak  hayırlısı olsun inşallah...
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 30 Kas 2010 Saat 12:22 |
kevserim seni öyle iyi anlıyorum ki canım geçen sene bu zamanlarr bende senin gibi şafak sayıyordum.
1 ay vardı doğumuma çok korkuyordum kız bende 
yürüyüşler yapıyordum normal doğum için ama kısmet olmadı.sezeryan oldum.
Allah kolay bir doğum nasip etsin arkadaşım 
|
 |
Kevser
Moderatör
|
Gönderim Zamanı: 30 Kas 2010 Saat 12:35 |
Cansu Yazdı:
kevserim seni öyle iyi anlıyorum ki canım geçen sene bu zamanlarr bende senin gibi şafak sayıyordum.
1 ay vardı doğumuma çok korkuyordum kız bende 
yürüyüşler yapıyordum normal doğum için ama kısmet olmadı.sezeryan oldum.
Allah kolay bir doğum nasip etsin arkadaşım  |
saol canım  evet, burda beni anlayanlar çok hatta herkes anlıyor olmalı. Anne olan herkes...
|
 |
Gülsen
Moderatör
Yazıldığı gibi okunur:)
Puanlar: 7519
|
Gönderim Zamanı: 30 Kas 2010 Saat 13:25 |
Kevser Allah kolaylıklar versin bir avazda kurtarsın inşallah  Benim sezeryan olacağım 2 ay öncesinden belli olduğu icin hic yapmadım o egzersizleri ama arkadaşlarım yapmıştı ( biz o zaman okulda aynı anda 6 hamileydik  ) İşe yaradı mı dersen kiminin kolay gecti doğumu kiminin zor yani  Cok yardımcı olamadım ama bence denemekte yarar var 
|
|
 |
Kevser
Moderatör
|
Gönderim Zamanı: 30 Kas 2010 Saat 16:37 |
Biraz da bünye meselesi galiba Gülsen  Bazısı doğuma giderken takside doğuracaktım nerdeyse diyor, bazısı da iki gün sancı çekiyor tık yok Ben yine de yavaş yavaş başladım bu egzersize. Derin nefesler alırken, benim kolbastıcı kız iyice coşuyor valla, iyi mi geliyor kötü mü bilmem, feci hareketleniyor içerde
|
 |
ahmetefe
Katılımcı Üye
Puanlar: 246
|
Gönderim Zamanı: 30 Kas 2010 Saat 16:49 |
Ben de oğlumu normal doğumla ve hiçbir anestezi , vs almadan doğurdum. Doğumdan önce nefes egzersizi yapmamıştım, ama bilgi sahibiydim nefes nasıl alıp verileceği konusunda. doğum esnasında çok işime yaradı inan ki, doğru nefes alıp verme ile doğum sancıları azalıyor.
İnşallah güzel ve sağlıklı bir doğum nasip etsin Allah...
sevgiler
|
 |