|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sedas ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ara 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 May 2014 Saat 20:35 |
hocam tekrar merhaba; öncelikle bizlere olan yardımlarınız için binlerce tşk ederiz.
hocam temmuzda 4 yaşına girecek olan oğlum 15 nisan da yapılan strep a testinin pozitif çıkması ve dilinin çilek görünümlü nefesinin kötü kokması ve ateşlenmesi üzerine beta teşhisi kondu ve cliacil şurup kullandık. 12 saat ara ile 5 cc içtik ve şişe bitene kadar kullandık. şurubun bitmesine 3 gün kala oğlumun bir gece 37 ile 37,5 ateşi oldu. başka hiç bir ilaç vermedim sabah kalktığında bir şey yoktu. şurubumuz bittiği gunun ertesi gunu oğlum yuvadan ağlayarak geldi.karın ağrısı oldugunu söyledi. doktora gittik ta idrar tahlili yağıldı temiz cıktı. boğazlarında bir olmadıgını söyledi doktorumuz ve eve geldik.karın ağrısı aksama kendiliğinden geçt. ancak sabah uyanduğımızda yanaklarında kızarıklıklar olduğunu fark ettim öğleden sonra vucudunun bağzı yerlerınde popo bacak ve kollarında vardı.tekrar doktora muayene olmaya gittik alerji oldugunu sabahları 1 ölçek avil şurup vermemi söyledi. 2 sabah içtik kızarıklar hemen hemen yok oldular. hocam ancak az önce oğlumun dilinin yeniden çilek görüntüsünde oldugunu fark ettim. ateşimiz yok. doktorumuzu aradım beta olabilirmi diye ateş yoksa sıkıntı yok ateş olursa görüşelim dedi. sizce doğru yoldamıyız hocam? yeniden beta olabilirmı? eğer öyle ise ne yapmalıyız?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Erkek cocuklarinda; Idrar yolu enfeksiyonu OLMAZ... O salak neyin pesindeki!!
2- Bu yasta "Streptokok" olmasi zaten cok guc. O ilk Strep-A testi nde bir dumen dondu ama ne oldu buradan soylemem guc. 3- Yazilarimi iyi okuyun. 5 seneden beri hep ayni seyleri, hergun anlatiyorum: ATES(mutlaka olacak), Agizda pis bir koku ve dilde bir pas olacak VE butun bunlarla beraber: "Kusma-bulanti" olacak... Gerisi hikaye. |
|
![]() |
|
helin ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Oca 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 272 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam diyelim strepkok olan bir çocuğa antibiyotik kullanılmasa ne olur ne gibi zararlar verir çocuğa.oğlum da bi ara şüphelendim ama antibiyotik kullanmadım ama ateş kusma dil pası geçtü sadece kulak sorunu kaldı.merak ettiğim antibiyotik verilmezse çocuk ne zarar görür
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SANS meselesi.....:
1- "A-Grubu, Beta Hemolitik Streptokoklarin", pek cok antijenik yapida olanlari vardir. KALP Romatizmasi yapabilmesi icin, "Kardiyojenik" tipte olanin, en az, 5-6 defa 2-3 hafta aralarla alinmasi gerekir.VE hicbirinde uygun tedavi gormemis olmasi gerekir. Ayni sekilde; Nefrit olabilmesi icin; "Nefritojenik" tipte olanin, ayni sekilde alinmasi gerekir. 2- Bazi Streptokok cinsleri ise; Kardiyojenik ve Nefritojenik degillerdir, sadece; Atesli bogaz enfeksiyonu yaparlar, o kadar. 3- Bazi tiplerin; "Toksikojenik " antijenleri vardir, KIZIL yaparlar... 4- Bazi tipleri, sadece, "erizipel" tipi deri iltibabi yaparlar. Bu sebeple; KALP romatizmasi veya Akut Glomerulo Nefritler, nadir hastaliklardir, AMA, oldugunda, hastanin hayati kaydigindan, "Uygun tedavi" yapilmasi en garantili yoldur... Bu tip ayrimini ,Turkiye de yababilecek bir "babayigit" henuz yoktur... Birakin "tip ayirimini", A-Grubu olup olmadigini bile soyleyebilen, bunun icin generekli testi yapan laboratuvar sayisi; 3-5'i gecmez.. yapilan "Bogaz kulturu" (Kanli jeloz) sadece "Beta-Hemolizi" gosterir, o kadar... A-Grubu oldugunu gostermez.. Soyleyenler, ki...nadan uyduruyorlar demektir. Buna mukabil: Strep-A testi: A-grubu, Beta Hemolitiklere ozeldir ve en dogru neticeyi verir... Ondan sonrada, bazi APTAL doktorlar, "Strep-A Testi" butun hepsinde (+) olmuyor diye bu teste burun kivirirlar.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 May 2014 Saat 18:53 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|