Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
mynameisada
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
|
Konu: LÜTFEN YARDIM EDİN.ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIM Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 14:04 |
Merhabalar,umarım sorunum için yardımcı olabilecek birkaç öneride bulunabilirsiniz. Benim 5 aylık bir oğlum var.Eşimle hamileliğim boyunca 2 yada 3 kez birlikte olduk.Bunun nedeni eşimin bu konuda endişeleri olmasıydı.bebeğe zarar verebileceği düşüncesiyle birlikte olmaya yanaşmıyordu.Doktorun konuşmasıyla 2-3 kez birlikte olabildik.asıl sorun şu,doğumdan sonra şimdiye kadar hiç birlikte olmadık.>Eşim bu konuda çok isteksiz.sanırım buna sebep aldığım 15 kilo ve emzirmeden kaynaklanan göğüslerin artık eskisi kadar çekici gelmemesi.Lohusalık depresyonu geçirdim ve eşimden asla destek görmedim.Ben yaklaşmaya çalıştıkça o benden uzaklaşıyor.Ameliyat yerin iyileşmedi kiloları ne zaman vereceksin gibi sözlerle karşılaşıyorum.Bunların yanında aşırı sinirli davranıyor.Hiç bir şekilde bana destek olmuyor.Doğumdan önce asla böyle biri değildi.Herşey doğumla başladı.Lütfen ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olurmusunuz?Yakınımda bebeği bırakacak birileri olmadığı için bir psikoloğa gidemiyorum.Çok kötü bunalımdayım.Destek olunması gereken benken,hep alttan alan,kavga çıkmasın diye susan ben oldum.Umarım durumumu anlar ve bana en kısa zamanda yardımcı olabilirsi
|
 |
SevaL
Üye
Puanlar: 131
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 16:14 |
arkadaşım senin psikolojik desteğe ihtiyacın var kendini şartlandırmışsın,eşinin üstüne çok fazla düşme derim ben uygun bi dille al karşına konuşşş kendnde üzülme oda üzülmesin zararın neresinden dönülse karrrrrr
|
|
 |
AyseUlusal
Katılımcı Üye
Puanlar: 310
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 16:31 |
Merhaba Sinem,senin yaşadığın sorunları ufak tefek farklarla hemen hemen bütün kadınlar yaşıyor canım.(ben de yaşadım birebir aynısı olmasa da üstelik iki kere)Doğumu kadınlar yapıyor ama nedense erkekler de depresyona giriyor.    İlk çocuksa tabi daha şiddetli oluyor.Herşeye rağmen biz kadınlar çok güçlü varlıklarız canım.Eşini de anlamaya çalış sen ne kadar yumuşak davranırsan o da anlayıp sana yardımcı olacaktır.Bu dönem çok zor ama geçici üzülme.Eşinle aranızdaki sevgiyi ve saygıyı yıpratmamaya çalış.Bebeciğini kokla o seni rahatlatır.Çok kötü durumdaysan bir uzman desteği alabilirsin.Sevgiler...
|
|
 |
bengisu
Kıdemli Üye
Puanlar: 1587
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 17:15 |
merhaba sinemcim yazdıklarını okuyunca çok etkilendim ama inan ki doğumdan sonra üç aşşa beş yukarı her kadının yaşadiğı sıkıntılar.kiminin eşi daha anlayışlı oluyor kiminin eşi sabırlı oluyor ama kiminin eşi de problemli olabiliyor ya da kimimiz eşlerimizle bu duruma kolay uyum sağlıyoruz kimimizde zorlanıyor.yani bunlar hepimizin başında.ama eşin biraz daha farklı gibi.acaba daha mı fazla ilgi bekliyor senden? ya da bebeğe mi alışamadı?yani bunları araştırmak lazım bunun için bi uzman desteği alırsanız sizin için en doğrusu olur galiba.ama öncesinde bence eşinle konuşmaya çalış davranışlarının neden değiştiğini anlamaya çaliş, bebeğin bakımına onu ortak etmeye çalış.inşallah düzelir herşey allah yardımcın olsun  moralini her zaman yüksek tutmaya çalış en azından bebeğin için
|
|
 |
jjoselyn
Üye
Puanlar: 12
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 19:49 |
Tatlim inan cok uzuldum. Hamilelik ve dogum bir bayan icin hem fiziksel hemde psikolojik olarak buyuk olaydir. Lohusalik donemini stressiz huzur icinde bol bol dinlenerek ve her konuda cevrenden 100% pozitif destek alarak gecirmen gerekirdi. Anlattigin bir ortamda tabii ki de bunalima girersin ama sakin sikma canini. Her ikinizde bir donemden geciyorsunuz ve sanirim bu ilk bebeginiz. Artik bir cift degil cekirdek ailesiniz. Buna bir alisma donemi tabii ki olacak. Esinin sana olan tavirlarini ciddiye almamaya calis; en onemlisi sen lutfen uzulme. Psikiyatriste gitme konusunda bence esininde ihtiyaci olabilir. Sonucta dogum sonrasi depresyona sadece bayanlar girecek diye bir kaide yok! Bir soru sormak istiyorum; esinle bu anlattiklarini, duygularini ve dusuncelerini konusmayi denedin mi? Esinin de belki konusmaya ihtiyaci olabilir.
Umarim en kisa zamanda duzelirsiniz. Mutlaka gelismelerden haberdar et bizi.
Kendine ve bebisine iyi bak.
Sevgiler
Duygu
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21029
|
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 21:55 |
ayyy canım çok üzüldüm yaaa  anlattıklarınla ilgili bi sorun yaşamadım inş. en kısa zamanda atlatırsın 
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
duygu
Kıdemli Moderatör
Dedektifler Odası Başkanı :)
Puanlar: 7000
|
Gönderim Zamanı: 06 Mar 2008 Saat 09:31 |
Bence bir danışmandan yardım almanız şart.  İnşallah herşey kısa zamanda yoluna girer.
|
 |
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7416
|
Gönderim Zamanı: 06 Mar 2008 Saat 12:39 |
Canım yaşadıklarını birçok kişi yaşıyordur ve bence en iyi yapabileceğiniz şey, aile danışmanlığına eşini ikna edip gitmeniz olacaktır. Allah kolaylıklar versin ama sen moralini yüksek tutmaya çalış nolur. Bebeğin herşeyi hissediyor
|
 |