Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Karaciğer büyümesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Karaciğer büyümesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
UmmuEymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 65
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı UmmuEymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Karaciğer büyümesi
    Gönderim Zamanı: 07 Şub 2019 Saat 21:26
Kadir Hocam iyi akşamlar;
3 yaş 10 aylık oğlumun 2-3 aydır ara ara 5 dakika kadar süren karın ağrısı sebebiyle bugün doktora götürdüm. "Karaciğer KK boyutu 111 mm, boyutu artmıştır. Sol böbrek pelvikalisiyel yapılarda hafif ektazi mevcuttur." şeklinde raporu. Çocuk Gastroenteroloji bölümüne sevketti. Henüz muayene olmadık bölüme. Çok endişeliyiz, değerlendirirseniz sevinirim. İyi akşamlar diliyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119125
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2019 Saat 07:43
Isiniz mi yok, Allah askina??  
Resmen kasinmissiniz. 
Bu yasta Karin agrisi yapan, en sik sebep, barsak solucanlaridir. 
Andazol surup; bugun 2 olcek, 3 hafta sonra gene 2 olcek verin. 
Ilac parasi, Tahlil den UCUZ oldugundan, tahlil ile ugrasmayin.. Varsa, doker, ve agri ertesi gun gecer...
Yoksa, Karin  agrisi devam ederse, baska sebeptendir,  o zaman tekrar gorusuruz. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı UmmuEymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2019 Saat 15:08
Tamam hocam hemen alıp kullanıyoruz. Peki tüm aile fertleri kullanmalı mıyız? Bi arkadaşımın başına gelmiş ailece kullanmaları gerektiğini söylemiş doktor.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı UmmuEymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2019 Saat 19:13
Hocam eski maillerinizi okudum. Ailecek kullanmanız en kestirme yoldur demişsiniz. Ben de eşim ve kendim için 2 kutu andazol 200 mg aldım. Oğlum için de 200mg/10ml. 4 yaşındaki oğlum için bugün 2 ölçek vereceğim. 3 hafta sonra tekrar 2 ölçek vereceğim. Eşim ve ben nasıl kullanalım? Biliyorsunuzdur içinde 6 kapsül var. Bir de 10 yaşında bi oğlum daha var o nasıl kullansın? Eşim ve bana aldığım doğru dozlarda ilaçlar mı ve ölçüsü ne olmalı?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı UmmuEymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2019 Saat 19:19
Bir de 2 ölçekten kastınız 10ml*2 mi? Şurubun içinden çıkan ölçek 10 ml çünkü.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119125
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2019 Saat 20:19
Evet, 10ml x2 olcek olacak. 10 yasindaki de, 4 yas gibi alsin. 
Sizler 2 kapsul alin.  3 hafta sonra tekrarlayin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı UmmuEymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2019 Saat 21:19
Çok teşekkür ederim hocam. Peki aç ya da tok farkeder mi? Son soru 🤗
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı UmmuEymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2019 Saat 01:55
Kadir Hocam iyi akşamlar. Oğlumun karın ağrıları bahsettiğiniz ilacı kullandıktan sonra hala devam ediyor. Yalnız 1 hafta arayla verdim ben. Ailece 1 hafta arayla kullandık. İlacı aldığımız eczacı arkadaş özellikle 1 hafta arayla kullanmamız gerektiğini, 3 hafta beklersek ilacın işe yaramayacağını söylemişti. Sizin de vaktinizi almamak adına tekrar sormak istemedim, o şekilde kullandık. Acaba o yüzden mi işe yaramadı? Ya da karın ağrısı sebebi başka bi şey olabilir mi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.