|
Haftalık inatçı ateş, pfapa mı?? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Eladila ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Nis 2019 Saat 21:36 |
Kadir hocam merhaba öncelikle biraz uzun yazacağım için kusura bakmayın lütfen, yıpratıcı bir süreç yaşıyoruz ve sizin cevaplarınıza çok ihtiyacım var gerçekten. |
|
![]() |
|
Eladila ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir hocam tahlilleri ekleyemedim o yüzden elle yazıyorum. Hocam bir de Radiometer hasta sonuçları diye bir tahlil daha yapıldı bununla birlikte ama ekleyemedim onu da gerekli görürseniz yazarım. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117880 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
PFAPA'nin acilimini Oncelikle bir okuyun!!! Sakin, Turk cocuk doktorlarinin teshislerine inanmayin.. Isterseniz, o doktora bir sorun bakalim; PFAPA'nin acilimi ne imis ve bu bulgular sizde varmi imis… Size; Kortizon yapilmis, degil PFAPA, her hastalik sonucu olan ates duser. Bu konu ile ilgili yazilari okuyun. Bu konuyu, kacinci anlatisim.. WBC:13,9, kesinlikle antibiyotik gerekmiyor. Anemi filan da YOK... |
|
![]() |
|
Hocam pfapa ile ilgili eski maillere verdiğiniz cevapların hepsini okudum, ayrıca ateş ile ilgili yazılarınızı da. Hiç antibiyotik kullanmadık pfapa sendromu teşhisini ateş düşürücü ile düşmeyen dirençli ateş ile birlikte boğazında ki beyazlıkların (kriptik tonsilit gibi) tek doz prednol yapıldıktan sonra kaybolması ile koydular. Tabi birde bu ateşin haftalık tekrarladığını anlattıktan sonra. Ne boğaz kültüründe, ne kan, ne de idrar tahlilinde hiç birşey çıkmıyor ancak daha önce belirttiğim gibi her hafta kızımın ateşi var yaklaşık 3 aydır bu böyle. Biz de teşhis de şüpheliyiz fakat ne yapalım hocam bilemiyoruz çocuk ramatoloji ye mi gidelim? Bize bir yol gösterin lütfen, sizce bu nedir? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117880 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu yasta o korktugunuz hastaliklar OLMAZ.. Kalabalik icine sokmayin, Opturmeyin.
|
|
![]() |
|
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Kalabalık içine çok fazla sokmuyorum, öptürmüyorumda öyle herkese. Ancak bizi endişelendiren şey bu ateş durumunun 7-8 günde bir olması(3 aydır). 39-41derece ateş ile üstelik. Boğaz kültürü temiz, tahlillerde antibiyotik gerektiren bir durum yok size de gönderdiğim gibi. Havalede geçirdi. Ateş durumunda çok kötü oluyor kızım, ateş düşürücüler ile kontrol altına alamıyoruz İnşallah dediğiniz gibi Pfapa teşhisi doğru değildir, peki ama bu nedir Kadir hocam?
|
|
![]() |
|
Ateş durumunda kortizon iğnesini yaptırmak istemiyorum (prednol 10 mg), yan etkilerini biliyorum, bağışıklığı baskılamaktan tutun büyüme çağındaki çocukların gelişimini durdurabileceğine kadar okudum. İmkanım olsa Amerika'ya yanınıza getirirdim hocam. Sizden ricam, bu hastalık şudur, şunu yapın deyin onu yapalım hocam.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ates: 38 ustune denir.. Bunun altindakileri ates diye degerlendirmeyin. Devamli ates dusurucu verirsiniz, reaktif ates tukselmeleri olur. Her ateslendiginde, antibiyotik verirsiniz; antibiyotik atesi olur.. Ates ve Havale ile ilgili yazilarimi iyi okuyun. Bilhassa ilk sayfadaki yazarlar kisminda, 3 makale var, onlari cok iyi okuyun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|