Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bacak ağrısı yetişkin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bacak ağrısı yetişkin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 447
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bacak ağrısı yetişkin
    Gönderim Zamanı: 29 Tem 2020 Saat 05:26
Kadir Hocam kendimle ilgili rahatsız ediyorum sizi. 32 yaşında kadınım. Yıllardır çektiğim bacak ağrısı var. Kalçadan ayak bileğime kadar çizgi şeklinde ve sadece arka tarafı etkileyen bir ağrı. Çok ayakta durduğumda ve sabit beklediğimde şiddetleniyor. Yürüyüşle artış göstermiyor. Yüzüstü yatmak iyi geliyor. Fizik tedavi, kalp damar bölümlerine gösterdim. Hafif skolyoz ve bel fıtığı başlangıcı var. Egzersiz önerildi. Ve damarlarda genişleme vardı, varis çorabı verildi. Ben varis çorabından fayda göremedim. Sizin engin tecrübenize istinaden soruyorum bir yorumunuz var mıdır? Bir de hocam d vitaminim genelde düşük. Yılda 2 kez ampul içiyorum, 1aya yakın deniz tatili yapıp güneşleniyorum buna rağmen 20nin altında çıkıyor genelde. Bunun da ağrımla ilgisi olur mu? Merakla yorumunuzu bekliyorum. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119806
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2020 Saat 19:01
Siyatik agrisina benziyor. Iyi bir doktor bulun. 

Dvit3 ampul; 4 ayda bir alin. 
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2020 Saat 06:14
Hocam biliyorum alanınız değil ama yine de danışmak istiyorum. Sağ bacak ağrım devam ediyor. Damarlarımı hissediyorum sürekli çekiliyor gibi. Hem ağrı üzerine basınca oluyor hem istirahat pozisyonunda. Fizik tedavi bölümüne gittim orda da doktor yerine asistan muayene etti. Ne bir test yapıldı ne de işlem. Fiziksel muayene sonucu şikayetimi siyatik ağrısına benzetti yine de tam uymuyormuş. Cabral diye ilaç verdi bir de kas gevşetici krem. Bunlar işe yaramazsa sorun damar olabilir başka doktora git dedi. Sorun şu ki evde küçük çocuğum var ve istediğim zaman doktora gidemiyorum ayrıca Covid yoğunluğu nedeniyle doktorlar hastaneyi boşuna meşgul etmeyin diyor hocam aylardır gitmiyorum zaten. Sağlık ocağında hemogram, kolestrol gibi değerlere bakılıyor. Bunlara baktırmak yeterli gelir mi bir ipucu verir mi neyim olduğuna dair? 

Düzenleyen Burcu87 - 12 Eyl 2020 Saat 06:14
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119806
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2020 Saat 09:08
Tahlillerle anlaşılmaz.

1- Yere oturun, dizlerinizi bükmeden parmak uçlarına erişmeye çalışın. Her bir seferinde, 30 saniyeden uzun olmasın.
2-  İbufen tab, günde:3x1 alın
3- Kısa yürüyüşler yapın.
4- İlk 3 gün soğuk, sonra 1 hafta sıcak kompres yapın.
Kompres; kalçaya yapılacak!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Eyl 2020 Saat 10:57
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2020 Saat 10:24
Allah razı olsun hocam..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.