Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
şeyme
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 133
|
Konu: 1 yaşında neler degişiyor..( yemek alışkanlığı ) Gönderim Zamanı: 23 Tem 2008 Saat 15:39 |
narkadaslar merhaba oglum 1 yasında .artık neler yapmalıyım.mesela süt hangisini vereyim..daha baska eler verebilirim tecrübelerinizi yazarmısınız...
|
 |
haticeirmak
Katılımcı Üye
Puanlar: 506
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2008 Saat 16:14 |
merhaba şeymecim;
sadece yemek anlamında ne yapmalıyım diye sordum yoksa fiziki,mental, dil gelişimi vs olarak da mı ne yapmalıyım diye sordun?
benim bebeğim 13 aylık, ben biraz yemek yedirme açısından başarısız durumdayım bebeğim uyanıkken çoğu şeyi yemeyi reddettiği için katı gıdalara çok geçemedik ama doktoruna danıştığımda artık 1 yaşında hemen hemen her şeyi yiyebilmeli dedi.
yani sizin sofradaki herşeyden çok tuzlu çok baharatlı çok salçalı ve yağlı olmadığı müddetçe her şeyi verebilirsin, sadece bal, domates, patlıcan gibi alerji olasılığı yüksek şeyleri yavaş yavaş miktar artırarak verirsen alerji olursa neyin yaptığını kolay takip edebilirsin.bir de bizim doktorumuz eğer anne sütü alıyorsa inek sütüne şimdilik gerek yok zaten anne sütü de alsa inek sütü de alsa 1 yaşından sonra çocuklara gündüz süt önermiyorum, diğer yemek çeşitlerini gündü yesinler gece yatarken süt içsinler demişti çünkü gündüz de süt içerse diğer gıdaları almaz demişti.inek sütü alerjisi yoksa testini yaptırdıysan uht sütlerden verebilirsin, ben çalıştığım için sağıp sütümü eve bırakıyorum, kayınvalidem de o sütü ılıtıp kahvatısına falan katıo ama eğer sütüm kalmadıysa evde inek sütü kullanıyoruz.
|
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2008 Saat 18:16 |
Yemek konusunda bende çok çekiyorum  katı pütürlü problemim olmadı pek ama herşeyi yemiyo,çoğunlukla bişey yemiyo zaten  şimdiki aklım olsaydı 1 yaşını beklemeden tatırırdım herşeyi
|
 |
şeniz
Katılımcı Üye
Puanlar: 586
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2008 Saat 18:33 |
emine Yazdı:
Yemek konusunda bende çok çekiyorum katı pütürlü problemim olmadı pek ama herşeyi yemiyo,çoğunlukla bişey yemiyo zaten şimdiki aklım olsaydı 1 yaşını beklemeden tatırırdım herşeyi |
|
|
 |
DENİZKIZI
Elmas Üye
Puanlar: 5273
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2008 Saat 18:40 |
|
 |
şeniz
Katılımcı Üye
Puanlar: 586
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2008 Saat 18:40 |
şeyme Yazdı:
narkadaslar merhaba oglum 1 yasında .artık neler yapmalıyım.mesela süt hangisini vereyim..daha baska eler verebilirim tecrübelerinizi yazarmısınız... |
merhabalar benim oğlumda 13 aylık.ben uht süte başladım çok seviyor.aynı zamanda çorbalara,yoğurta ve meyvelere devam ediyorum.akşam ne yemek varsa oğlumada vermeye çalışıyorum.patlıcan ve bakla hariç.ayrıca kahvaltıda az miktarda bal tereyağ öneriyor doktorum.gece yatmadan pirinç unu maması veriyorum.sütü sevmezse içine azıcık nesquik koy.doktorumuz öyle demişti bize.çok şükür nesquiksiz içiyor.şimdilik aklıma gelenler bunlar canım.  sağlıklı günler...
|
|
 |
DENİZKIZI
Elmas Üye
Puanlar: 5273
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2008 Saat 18:49 |
aklıma geldi sabahları birde tereyağlı omlet yapıyorum bayılıyor
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21029
|
Gönderim Zamanı: 24 Tem 2008 Saat 02:08 |
benim oğlumda malesef yemeyen bi çocuk ve çok sıkıntı çekiyoruz ,meyve sebze sulu yemek asla ve asla yemiyo tek yediği şey pilav pilav pilav    kahvaltıdada yoğurt,inanın bu kadar başka yok,bende pilavı çeşitlendirmeye çalışıyorum ,kıymalı falan yaparak,ve bunu tamamen geç ek gıdaya başladığım için böle olduğunu düşünüyorumki öyle,benim oğlum bir yaşındayken daha çiğnemeyi bile beceremiyordu  bu yüzden bence ne vereceğinii değil,ne vermeyeceğini,araştır ,ve herşeyi eline vermeye çalış ,umarım sağlıklı biçocuk olur kuzun,kolay gelsin sanada cnm
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |