Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nedensiz ateş????
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumnedensiz ateş????

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aslıbebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 151
Mesajın Direkt Linki Konu: nedensiz ateş????
    Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2013 Saat 15:20
hocam merhabalar 3,5 aylık kızımı 4 gün önce 37,7 ateşle acile goturduk bogaz kulak enfeksıyonu yoktu burun akıntısıda yoktu dr kan ve idrar istedi kanda crp 2,09 cıktı onemsız dendı eve gonderıldı gece ateş devam etti sabah vucutta dökuntuler basladı kızımı baska bır doktora goturdum kızınız grip dedıler bu sırada yeşil kaka yaptı gaita tahlili temiz çıktı ben bu teşhise guvenmeyıp kızımı baska bır uzmana goturdum doktorumuz derhal crp istedi crpmiz 30 çıktı acil amikosit 50 çarpı 2 sabah akşam tedaviye baslandı iğnelerimizi olduk fakat ertesi sabah kızarıklıklar artmıştı vücutta baslayıp baş ve kol bacaga yayıldı tekrar crp yapıldı deger 32 olmuştu çiftli antibiyotik tedavisine geçilecek dendi ve zeynep kamile sevk edildik burda tüm testler sil bastan yapıldı kan idrar kültürü akciğer filmi tüm batın ultrasonu yapıldı bugun 2. günümüz ateş sabah 36, 5 tu şimdi 37 oldu tekrar kan aldılar niye aldıklarını söylemiyorlar yarın tiroit bakacaklarını söylediler kızımın dili dışarda oldugu için ve hocam düşük ihtimal ama belinden su alabiliriz dendi bu beni çok korkuttu hocam bu işlemler doğrumu sizce bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var çok endişeliyiz sadece bekliyoruz kan alıp duruyorlar ve çiftli antibiyotik yapıyorlar lütfen hocam bizi aydınlatın kızıma ne olmuş olabilir?)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117890
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2013 Saat 20:57
1-Kan tahlilindeki WBC degerine bakin. Eger; 17.5 dan dusuk ise:
KACIN ORADAN............
2- Tiroid icin, bana yuzunun bir resmini gonderebilirmisiniz?
3- 37 derece; ATES DEGILDIR.....
Acil cevap bekliyorum...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2013 Saat 21:33
hocam tahlil sonuçlarını bize söylemiyolar hastanede ama iki gün önce idrar yaptırmıştık wbc idrarda 0 yazıyor hastanede olduğum için telefondan yazıyorum hocam resim ekleyemiyorum
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2013 Saat 21:44
hocam kan tahlilinde wbc : 5.1 demiş
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2013 Saat 21:53
hocam şimdi boşu boşunamı antibiyotik yüklüyorlar kızıma bana sebebinin virütik olabileceğini söylediler o halde neden antibiyotik kullanıyorlar kafamız çok karıştı hocam bir yandan da kızamık araştırması yapıyorlar döküntüler için
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117890
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2013 Saat 00:31
Evet, aynen oyle... Bosubosuna antibiyotik yukluyorlar..Hem viral oldugunu soyleyip, hem antibiyotik verebilmek icin baya ileri derecede aptal olmak gerekir.
.............KACIN ORADAN..............
Cocuklarda; 1 yasindan evvel, Kizamik gorulmez. Anneden gecen antikorlar onu korur. Tek istisnasi; anne hic Kizamik ASIsi olmamis olacak veya hic KIZAMIK gecirmemis olacak.
Kacin ve arkaniza bile bakmayin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2013 Saat 01:59
hocam peki bu kırmızılıklar neden oldu ve ne yaparsak gecer kendı kendıne gecmesını mı beklemeliyiz?
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2013 Saat 02:03
bir de soyledıkleri şu çocugunuz tedaviye cevap verdi ateşi düştü o yüzden antibiyotik tedavisine devam edicez diyorlar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.