O zaman antibiyotik kullanımı gereksiz miydi? Bademcikleri özellikle sağ taraf şiş ve çok kırmızıydı, pis ağız kokusu, dilde beyazlık ve 39,5'u geçen ateş baş ağrısı, kusma olunca bir de geçen yıl geçirdiğimiz 5 gün düşmeyen ateşli kriptik tonsillit 3. günde depo penisilin olmuştu, son hastalık da ona çok benziyordu biz bakteriyel sandık, ant. 3.dozdan sonra ateşimiz düştü ama 2.3 gün günde iki defa yine ateşi oldu , sonuçta hiç strep a bakılmadı, lokosit de bakılmadı, zaten tahlil sonuçlarını da artık vermiyorlar bilgisayardan bakıyorlar...
1- Hocam ateşi hiç mi düşürmeyecez koltuk atı 39,7 den sonra ateş düşürücü verdim günde 3-4 defayı geçmedik sürekli cam derece ile kontrol ederek ilaçsız süreyi uzatmaya çalıştım, ama bir yandan ateşi düşürme antikorlar mikropları öldürecek dedim bir yan dan ise daha da çıkarsa diye korktum, bir de ateşi çok yükselince alnı elleri buz gibi oldu
2- Kulak ağrısı geçti ama burnu yine tıkalı, coldmixi damlatınca burnu bir süre açılıyor sonra yine tıkalı, bir gün ara verdik tekrar iliadin mi kullanmalıyız?
3-Bir de bugün bir arakadaşı gördüm çocuğu 1,5 yaşındayken 5 gün 40 derece ateşi olmuş otitmiş ama teşhis koyup antibiyotik vermemişler çocuk yüksek ateşten havale geçirmiş ve sekel kalmış bazı sinirler felç olmuş gözde şaşılık olmuş bundan ameliyat olmuş ayrıca fizik tedavi görüyormuş uzun zamandır, toplum olarak korktuğumuz havale gerçek değilse o zaman onun otit dediği şey menejit mi oluyor?
Hocam, bize zaman ayırdığınız için hızlı yazdığınız cevaplar için teşekkürler...