Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - suçiçeği ve otit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsuçiçeği ve otit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özge deniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 159
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özge deniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: suçiçeği ve otit
    Gönderim Zamanı: 31 Mar 2014 Saat 20:52
Merhaba doktor bey

Oğlum 4 yaşında dün kulağım ağrıyor dedi. Ben de illadin başladım. Gece ateşi 39.5 oldu. Bu sabah da biraz ateşi olduğu için kreşe göndermedim. Akşama doğru sırt, boyun ve göğüs bölgesinde kırmızı kabarcıklar oldu. Suçiçeği aşımız vardı ve kreşlerinde de suçiçeği salgını vardı. Doktora götürdüm. Suçiçeği geçiriyor aşısı olduğu için hafif geçiriyor dedi.

Orta kulak iltihabı gribin arkasından oluyor diye biliyorum. Suçiçeğiyle de birlikte olabiliyor mu? Doktora bugün antibiyotik vereceğini bildiğim için kulağının ağrıdığını söylemedim. Zaten illadin sprey sıkıyorum. Bu 2 hastalık için yapmam gereken başka birşey var mı ?

İlginiz için teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118630
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2014 Saat 22:21
Sucicegi asisi olanlar arasinda da, Sucicegi gorulebiliyor... Bu vak'alar, daha hafif geciriyor. Isi daha da kisa kesmek isterseniz, Zovirax (veya Asiviral)surup, gunde 5x1 (Saat, 08:00,12:00,16:00,20:00 ve 24:00 de yarim olcek(2.5ml) verin. Istediginiz saatte baslayabilirsiniz. Iliadin'e devam edin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özge deniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2014 Saat 14:36
Bugün  oğlumun döküntüleri bayağı arttı. Sizin bir mesajınızda aşılı olursa 4-5 döküntü ile atlatır dediğinizi okudum. Oğlumun yüzünde de döküntüler oldu. Vücudundakilerin de bazısının içi su dolu. Ateşi ilk gece 39.5 lardaydı. Dün döküntüler başladığından beri yok sayılır. Aşılı olmasına rağmen neden döküntüsü fazla olmuş olabilir?

Teşekkür ederim...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2014 Saat 19:59
Asi ya yanlis veya usulune uygun yapilmamis... Yani sizin bagisikliginiz asiya ragmen; "sifir" imis...Hala soyledigim ilaca baslamadinizmi???
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özge deniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2014 Saat 21:02
İlaca henüz bugün başlamadık. Yarın hemen başlayacağım. Aşı etkisiz olmuşsa ateşinin olması gerekmez miydi. Ateşi ilk gece oldu daha sonra olmadı. Bugün 2. gün hiç ateşi yok. 

Bir de aklıma takılan o zaman bu aşı bizde etkisiz olduysa diğer aşıları da sorgulamamız gerekir mi. Diğer yaptırdığımız aşılardan nasıl emin olabiliriz ?

Teşekkürler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2014 Saat 22:41
Sucicegin'de ates bazen olur, bazen olmaz, degisir ve hicbir onemi yoktur.
Her halukarda, ilaci icirin. Diger asilar???? Kan aldirip, "antikor" larina baktirmaniz gerekir.... Degermi??? Tartisilir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özge deniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2014 Saat 23:26
zovirax 100 mg için mi yukarıda yazdığınız kullanım aralığı ve miktarı acaba ? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2014 Saat 07:17
Evet.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.