Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kafam karıştı(grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkafam karıştı(grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 319
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kafam karıştı(grip)
    Gönderim Zamanı: 06 Oca 2015 Saat 15:45
Hocam öncelikle yeni yılınızı kutluyorum umarım 2015 tüm dileklerinizin gerçek olduğu çok sağlıklı ve mutlu bir yıl olur. Ve umarım bizi ışığınızla aydınlatmaya devam edersiniz. Hocam size danışmak istediğim konu şu; oğlum 19 aralık ta ateşlenmişti size tahlil sonuçlarını yollamıştım viraldi ve hiçbirşey kullanmadık. iyileşti öksürüğü de 3-4 gündür yoktu. 1 haftalık dinlenmeden sonra 29 aralık ta okula gitmeye başladı ve gayet iyiydi. bu gece üşüyorum diyerek uyandı ve ateşini ölçtüğümde 37,5 civarıydı ama başka hiçbir sıkıntısı yok sadece biraz boğazım acıyor dedi. tantum sıktım ve okula yollamadım. bugün babaannesi yanında ve gün boyunca üşüyormuş birden vücudu soğuyormuş ve ardından ateşleniyormuş en fazla 38,2 ye çıkmış.ama sonra düşüyormuş. telefonla konuştum boğazım acımıyor hapşırık vs yok ama bütün vücudum ağrıyor, halsizim diyor. şimdi annem aradı 39 olmuş ateşi . bu geçti dediğim gribin bir komplikasyonu olamaz değil mi? Acaba yeni birşey mi kaptı. bir de sadece ateş olması enteresan.  Bilemedim çok kafam karıştı. Neye dikkat etmeliyim? Ya da doktora götürmelimiyim? çok teşekkür ederim.

Düzenleyen gul78 - 06 Oca 2015 Saat 17:24
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119092
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2015 Saat 19:03
Yeni bir Grip baslamis... Atesi:4-5 gun olacak. Kaide olarak, atesli bir gunun ertesi; OKULA GONDERMEYIN... En az 1 gun atessiz gecmesi gerekir. Simdi okuldaki butun arkadaslarina bulastirdi.. Nezle hali ve oksuruk, arkadan gelecek. O durumda; 2-3 hafta surer.
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 20:59
Hocam dediginiz gibi ateşi devam ediyor yine 39 üzeri gündüz düşüp yukseliyor ama
gece hep yuksek dün sabaha kadar ateşliydi su anda yine 39 hiç müdahele
etmedim her zamanki gibi ama bu sefer çok başının ağrıdigini söyledi kafasını 
oynatamiyor böyle olunca dolven vereyim dedim dilinin ucu ile tatti İçmedi ardından 
yarım saat sonra yalvar yakar Calpol verdim yarım ölçekten biraz fazla 
içerebildim çok halsiz hafif burun tıkanıklığı dışında hala bir şikayet yok
gripten farklı birsey olamaz değil mi hocam ilk defa böyle oluyor 
o yüzden size tekrar sormadan rahat edemedim iyiki varsınız 

Düzenleyen gul78 - 07 Oca 2015 Saat 21:01
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 02:30
Atesle ugrasmayin. ates ile ilgili 3 makalemi, yazarlar bolumunden bulup, okuyun.
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 16:38
Ateşle asla uğraşmıyorum, bütün makalelerinizi, soru cevaplarınızı hergün düzenli okuyorum. Calpol'u sadece başım çok ağrıyor kafamı oynatamıyorum her yerim ağrıyor dediği için verdim. Ayağa kalktığında kafasını tutuyor çok ağrıyor diyor. birde bir kez başının döndüğünü söyledi.  Akşam yine uyumadık. Arada uyuduğunda da inledi, sayıkladı.sabaha kadar ateşliydi.  Sadece burnu tıkanık gibi. birde sanki boğazında balgam varmış gibi bir öksürük başladı dün akşam bugün biraz daha arttı.  bu gün 3. gün hala burnunda akıntı vs. yok. gözleri sulu sulu ve kızarık. Bu arada ateş sabah olmuyor öğleden sonra çıkıyor, dün de öyle olmuş. Bugünde öyle bu saate kadar yoktu şimdi yine 38,2 ye çıkmış bacaklarım ağrıyor deyip yatıyormuş. Sterimar, göğüse vicks, sıcak su buharı şeklinde devam ediyorum. Benim korkum ilk rahatsızlığında yani 19 aralıkta hastalandığında doktor ciğerlerine inmiş sırtında ses var falan demişti. Ama 2. kontrole gittiğimizde ilaç kullanmadan iyileştiğine göre demek ki viral di ama hala sırtında biraz sesler var takip edelim demişti. bu onunla ilgili birşey olabilir mi? tekrar çok teşekkürler iyiki varsınız.

Düzenleyen gul78 - 08 Oca 2015 Saat 16:42
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 22:54
GRIP; bu sekilde seyr eder.. SAKIN ilac kullanmayin.. Ilaclarin yaratacagi "SAHTE" iyilik hallerine kanmayin... Unutmayin, Cakallar sizi bekliyorlar.
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2015 Saat 14:24
Hocam sizi tanıdığımdan beri yani 5 yıldır oğluma bir kez bile ilaç vermedim vermiyorum. şu an 6,5 yaşında. Akşam yine ateşi vardı. iştahı yok özellikle ateşliyken hiçbirşey yemiyor.kilo verdi. öksürüğü biraz daha arttı sanki balgam var çıkaramıyor. burnu kuru, tıkanık gibi. bu okyanus sularını sürekli kullanıyorum artık onlarda mı zarar vermeye başladı acaba. tüm bunlardan sonra bu sabah göğsünün ağrıdığını söyleyince büyüklerin baskısına dayanamayıp tekrar doktoruna kontrole götürdüm. ciğerinde raller var dedi. film istedi. bazen yabancı cisim vs olabiliyor bir bakalım dedi. Filmine baktı. ciğerlerinde hafif iltihaplar var. 3 gündür de ateşli antibiyotik başlayalım dedi. ben de viral birşeyse antibiyotik neye yarayacak siz normalde vermezdiniz dedim. o da eğer ateş olmayıp sadece ses duysaydım vermezdim ama bu sene çok ağır seyrediyor o yüzden başlayalım dedi. ben tahlil istedim gerek yok fikrim değişmez dedi. ilaç içmediğini 19 aralıkta hasta olduğunda da antibiyotiği kullanmadığımızı söyledim. böyle deyince bugün de takip edelim bu akşam yine ateşi olursa yarın antibiyotiğe başlayın olmazsa cumartesi pazar takip edelim. pazartesi tekrar kontrol ederiz dedi. brincaly şurup içirebilirsiniz dedi. Hocam sabahtan ateşi olmuyor ama 14:00 - 15:00 arası ateşlenmeye başalıyor ve gece sabaha kadar ateşli kalıyor. şimdi annem aradı yine ateşi çıkmış 38,2 bugün 4.gün. hocam hiçbirşey vermiyorum sadece sizin tedavinizi uyguluyorum. ama üstümde acayip bir baskı var bir taraftan da çocukta birşey varsa ya kötü olursa diye kokuyorum. size filmlerini gönderiyorum. Ne olur bana yol göstermeye devam edin. çok teşekkürler.

Düzenleyen gul78 - 09 Oca 2015 Saat 18:56
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2015 Saat 18:29
http://i.hizliresim.com/99DR79.jpg
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.