Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Raşitizim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumRaşitizim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Fertu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 56
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fertu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Raşitizim
    Gönderim Zamanı: 20 Kas 2014 Saat 22:31
merhaba hocam...
14 aylık erkek bebek bugün doktora götürdüğümde bacaklarında gördüğüm yamukluğuda gösterdim.Raşitizm olabileceğini bi endokrinoloji uzmanına götürmemi tavsiye etti..D vitamini damlasını çok düzenli kullandığım söylenemez.Sizin önerdiğiniz gibi ampül kırıp vermem yeterli olur mu yoksa endokrinoloji uzmanına götürmelimiyim....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2014 Saat 04:14
Hangi yamukluk??? Ben gordummu? Bugunku ve eski maillerde bazi bacak resimleri var, onlara bir bakin.

Daha evvel resim gondermismi idiniz? Gondermedinizse, ayaklari bitisik halde iken olan bir resim gonderin.
Yukarı Dön
Fertu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fertu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2014 Saat 22:22
hocam ayakları bitişik resim çekmeme mümkünü yok izin vermedi umarım bunlar yeterli olur...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2014 Saat 22:53
Diz-Ayak arasi olan EGRILIK: Anne karnindaki oturusa bagli, o kendiliginden duzelir...
AMA: sanki ayak bilekleri degdiginde, dizleri ayrik duracakmis gibi... EGER oyle ise, 1 ay ara ile 2 ampul Dvit3 icirin. Subat basi tekrar arayip, durumu bildirin.. Kucuk yasta oldugundan sizin cocuk cok daha hizli duzelir. Bacaklari muayene ederken, altinda bez olmasin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2014 Saat 22:54
Yukarı Dön
Fertu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fertu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2014 Saat 23:47
Bezsiz kontrol ettim hocam dizler birleşmiyor.Çok teşekkür ederim önerilerinizi uygulayıp şubat ayında döneceğim size..
Hocam bide 1 aydır geçmeyen öksürük geniz akıntısı var ballı limon ve fiz.serum kullanıyorum.oğlum itp hastası kontrol için hemogram baktırdım.tahlili değerlendirirseniz sevinirim.wbc si biraz yüksek değil mi doktorumuz hiç bi ilaç vermedi.uyguladığımı devam etmemi söyledi şimdiden teşekkürler..

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2014 Saat 03:42
Ne bicim; ITP hastasi??? PLT:248 000 , eger ITP icin ilac filan kullaniyorsaniz, hepsini kesin.

WBC: bu yasta, 17'e kadar normaldir. Cok az bir yukseklik var, bu kadar yukseklik, Antibiyotik baslamaya gerekce olamaz.
EGER: Agizda pis koku ve dilde pas varsa o zaman gerekir.
Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
Fertu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fertu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2015 Saat 22:38
Hocam merhabalar...
Şubat başında görüşelim demiştiniz...Lakin 2-3 aydır devit-3 ampülü ancak bugün bulabildim.Ampül bulamadığım içinde hergün 10 damla devit-3 verdim...Size resim tekrar yolluyorum önerdiğiniz gibi birer ay arayla 2 ampül vereyim mi?

(bu arada sizinle görüştükten sonra doktora gittimizde bacakları yamuk değip tahlil istemişti doktor.bide kolundan röntgen istemişti anlam veremesemde...kalsiyum ve d vitamini deposu güzel kemikte hafif bi yamukluk var 3 ay 4 damla devit-3 ver demişti..)

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2015 Saat 02:08
Hala var, Dvit3 ampul gerekiyor..
Dvit3 ampul niye bulamiyorsunuz???

DEVA ilac fabrikasina Telefon acip sorun.
Telf: 0(212) 444 33 82
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.