Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulakta Sıvı ve beta
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKulakta Sıvı ve beta

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nalan Gökçe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nalan Gökçe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulakta Sıvı ve beta
    Gönderim Zamanı: 01 Tem 2015 Saat 18:09
Hocam merhaba;sizi özellikle hastalanınca yakından takip ediyoruz,çünkü bakış açınız hem çok farklı hem de çok rahatlatıcı.benim 4,5 Yaşında oğlum var çok sık ve özellikle gribe bağlı kulak ağrısı çekiyor;bu konudaki illadin damla ve gerekirse baktrim tedavinizi uyguluyoruz...sonrasında genelde doktora sonuç için gidiyoruz.
Benim sorunum Beta mikrobu,biz şuan ABD bulunuyoruz ve buraya geleli beş gün oldu.beş gün önce Türkiye de çocuğu bi kontrolden geçirdik o dönem yine çok hafif Ateşli bir grip geçiriyordu.boğaz kültürü oldu bu Detaylı olandan sonucu size göndereyim Hocam,az miktarda Beta streptitkok A görüldü yazdı bize antibiyotik verdiler bir de diğer tırı vırı şuruplar ile burun damlası aldım ama kullanmadım.sizden ricam sonucu değerlendirmeniz.buralarda derdimizi anlatacak kimse de yok.sizin Yazılarınızda iğneden bahsediliyor nasıl yapılır;geciktik mi;yoksa gereksiz mi?nasıl bir Yöntem izleyim Hocam;sizi çok seviyoruz şimdiden teşekkürler...bu arada ben de yedi aylık hamileyim inanın size çok dua ediyorum...Rabbim hayırlı,sağlıklı uzun bir Ömür versin size ve sizin gibi doktorlarımıza saygılar

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117909
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2015 Saat 23:47
4.5 yasinda; bir kere, Streptokok enfeksiyonu olmaz... Turkiye'de, ASLA, bogaz kulturu yaptirmayin. Tamaminda, Streptokoklar urer ama bunlarin cok azi hastalik yapicidir. Bu sahtekarligi Laboratuvarlar; tekrar-tekrar kultur yaptirin diye uygularlar.. Bir kere, kulturde, sadece "Beta-Hemoliz" tesbit edilebilir. Esas muhim olan, "A-Grubu" olup olmadigi, baska bir Test ile belli olur. En guvenilir olan; Strep-A Testi'dir. Bir daha sakin bogaz kulturu yaptirmayin.
Ne igneye nede baska bir tedaviye ihtiyaciniz yok... Sikistiginda, bana sorun.
Ben; 12 Temmuz- 09 Agustos Istanbul'da olacagim.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Tem 2015 Saat 23:48
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.