|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
LİVANELİ ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Ara 2015 Saat 00:30 |
Hocam merhabalar oglumun gecen hafta yaptirdigim tahlilinde sedimatasyon degeri 22 cikmis bu deger neyi gosteriyor ve doktorunda dedigi gibi gercekten cokmu yuksek 2 hafta sonra tekrarliycaz kontrol icin dedi endiselendim aydinlatirsaniz cok sevinirim hocam saygılar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118342 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sedimentasyon icin; en az 12 saat aclik suresi gerekir. Eger, Sedim. icin kan, 12 saat acliktan sonra alinmadi ise, boyle "kiytirik" yukseklikler cikar. Ayricada: 1- Cocugun yasi kac? 2- Niye sedimentasyon bakildi??
|
|
![]() |
|
LİVANELİ ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam afedersiniz direkt konuya girmisim oglum subat 2010 dogumlu ben asiri wc gitme karin agrisi cok susama gece uykuda agiz sapirdatma sikayetleri uzerine doktora gitmistim..aclik kan sekeri normal cikti sukur ama bunu neden istedi bilmiyorum yuzunu solgun gordum dedi bir cok tahlil istedi tahliller ac karnina yapildi hocam 12 saatten fazladir hatta aclik suresi endiselendirdi beni takip etmemiz lazim dedi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118342 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sedimentasyonu, bir hastalik isaret edebilecek kadar yuksek degil. AYRICA: Westergren metodu ile : Normal degerler:0-20mm/saat Wintrop metodu ile : 0-13 mm/saat araligindadir. Hangi metodla bakildigi yazilimi?? Doktorunuz, boyle iki farkli Sedimentasyon oldugunu biliyormu?? O doktordan KACIN... |
|
![]() |
|
Hocam bilmiyorum ama ogrenebilirim eger onemliyse hangi metodla bakildigi..ben nette hep kanser ve tumorlu hastaliklarla ilgili kotu seyler okudum o yuzden suan cok kotuyum inanin testi tekrar yaptirmam gerekirmi sizce kafam hic rahat degil
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O gibi hastaliklarda; Sedimantasyon hizi; saatte: 100'lerin cok ustune cikar. Bosverin....Tek basina; Sedimantasyona bakip. kanser teshis edilmez.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Ara 2015 Saat 22:15 |
|
![]() |
|
Hocam cok saolun icime su serptiniz inanin..rica etsem peki baska hangi durumlarda yukselir anlatirmisiniz ogrenmek amacli soruyorum inanin mesela gecirdigi gribal hastaliklardan sonra yuksek cikma ihtimali yuksektir diye okudum bi yerde yanlissa duzeltin lutfen doktorda cunku yakinlarda bi rahatsizlik gecirdimi diye sormustu aklima o geldi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Simdi oturup, 1 safya "neden" yazamam... Onemli durumlarda, dedigim gibi 1 saatte:100mm'nin ustunde olur. Oyle bir durum olursa, konusuruz. Yoksa, boyle; yok22, yok50 gibi degerlerin bir onemi yoktur. Yolda bir lokma simit yese Sedimentasyon bu seviyelere yukselir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Ara 2015 Saat 02:56 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|