Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Düşme ve tomografi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDüşme ve tomografi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sese Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 57
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sese Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Düşme ve tomografi
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2016 Saat 22:00
Kadir bey merhaba,
Dokuz yaşındaki oğlum bir ay kadar önce okulda düşüp başını duvara vurdu. Baş dönmesi, mide bulantısı, uykuya eğilim vardı, telaşla hastaneye götürdük, yolda bir kez kustu. Tomografi sonucunda doktor sorun olmadığını, kusmalar tekrarlarsa vs tomografiyi tekrarlayacağını söyledi. Düştükten sonra oğlumun hafızasında tuhaflık fark etmiştim, nasıl düştüğünü hatırlamıyordu, tomografiden yarım saat sonra da tomografiye girdiğini falan hatırlamadı. Bunları doktora söylediğimde normal olduğu cevabını aldım. Şimdi oğluma sorduğumda o günü hatırlamak istemediğini söyleyip konuyu kapatmamı istiyor. Görünürde bir sorun yok ama içim hiç rahat değil, olayları hatırlamaması, kafasını çok sert vurmuş olması...Görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum, yapmamız gereken bir şey var mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119082
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2016 Saat 23:47
Dusme oldugunda, hemen cekilen Tomografi tamamen "DUYGUSALDIR"... Sadece hastaneye para,
doktora prim veya Performans kazandirir.. Zamanla; "Norolojik araz" CIKARSA, Tomografi o zaman cekilir.
Siz bu sekilde doktorlarin onunde "acik" verirseniz, hassasiyetinizi belli ederseniz, daha cok gol yersiniz..
Benim yazdiklarimi okuyun. 24 saat sonra, ne "kafa Travmasindan" bahs edilir, nede Tomografi dahil hic
bir test, tahlil yapilmaz. Gene insafli imis; MR istememis..

Yukarı Dön
sese Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sese Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2016 Saat 00:14
Devlet hastanesine gitmiştik gerçi ama dediklerinizde haklısınız. Peki hafızada problem olması normal miydi sizce ve biz bu olayı atlattık diye düşünebilir miyiz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2016 Saat 03:51
O gunlere veya daha eskilere ait, baska sualler sorun bakalim ne cevap verecek!!!
Sizinle dalga geciyor..
Yukarı Dön
sese Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sese Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2016 Saat 15:09
Çok teşekkür ederim, son bir şey daha sormak istiyorum. Tomografiye bakan doktor sinüziti olduğunu söyledi bir de, sinüzit tomografide görülüyor mu kadir bey? Çok cahilce bir soru oldu belki de :(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2016 Saat 18:18
Gorulur. Sikayeti(bas agrilari) varsa, sirt ustu yatar vaziyette ve hatta basi arkaya sarkar vaziyette,
gunde:2x2'ser  damla Iliadin damlatin.(5gun)
Eski yazilari okuyun.
Birazdan yola cikiyorum 1 hafta yokum..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Ara 2016 Saat 18:19
Yukarı Dön
sese Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sese Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2016 Saat 19:32
Çok teşekkür ederim, iyi yolculuklar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.