Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tekrarlayan ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tekrarlayan ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 268
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tekrarlayan ates
    Gönderim Zamanı: 19 Ara 2018 Saat 19:28
Merhaba kadir bey. Kizim 2 bucuk yasinda. Gecen hafta carsamba ateslendi . 2 3  gun ates sonrasi ates dustu. Soguk alginligi belirtileri oldu. Dun tekrar ateslendi , bugunde atesliydi. Dr a goturduk kan tahlili istedik. 
Wbc : 17,12    aralik : 4,23- 10,2
Crp :104,6   aralik: 0-  5

Yemegini dun normal yedi , bugun ates dustukten sonra yedi .arada midem bulaniyor diyor. Genel durumu orta , halsiz gibi. Dr muaynede sadece bogazi kizarik, geniz arkaya dogru akiyor dedi . Ve antibiyotik verdi augmentin bid  fort 400 +57mg 

Tahlil sonuclarini gorunce telaslanmis .igne de yazip yollamis , recetesini . Crp den dolayi dedi.  Biz ilaci kullanicaz ama crp cok onemli degil gibi okumustum . Ne dusunuyorsunuz ?

Yukarı Dön
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2018 Saat 20:09
Balgamli oksurugu var , baska tahlillerde yapildi ama hepsini yollayamadim . Hizli yazdim msji. Yani dr telasli arayinca endiselendirdi bizi. Yarin mutlaka kontrole getirin dedi.  
Bu arada buyuk tuvaletini yapamadi. 3 4 kere yapmak istedi , sumuklu gibi hafif sivi , 1 lira kadar falan yapti . Bilgi olsun diye yazdim. 
Yukarı Dön
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2018 Saat 21:28
Benim yazimi gormediniz ,bende bu arada gecmis yazilariniza biraz daha baktim. Antibiyotik kullanacagim. Ama igneyi de yaptirmalimiyim ? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118949
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2018 Saat 22:59
Ne ignesi??? Agizdan antibiyotik bile gerekmez.. 
CRP yi kullanan doktor, sahtekardir. Bunlara inanmayin. CRP sahtekarligini cok anlattim, okuyun.. 
Kan sayiminda; MONO degerine bakin.. Yuksek ise, Enfeksiyoz Mononukleoz olabilir. Viral bir hastalik olup,
 bir tedavisi veya onemi yoktur. Onda da bu sekli Kan tablosu olur. 
Yukarı Dön
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2018 Saat 01:04
Mon# 1,42 10^3/uL    aralik: 0,24 0,36
Mon% 8,3%    aralik:  4,7  12,5
Aslinda dili pembe gibi ucu yukarilara dogru beyazliyor. Wbc yuksek gormesem baslamazdim antibiyotige.

Antibiyotik baslanmasi gereken durumda aslamasaydim ne olurdu ? Onu merak ediyorum.  Dr bizi cok telaslandirdi da

Wbc si normal size gore o zaman

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2018 Saat 04:59
"O" yasa gore normal'in biraz ustu..  Ates+Pas+Koku uclusune bakarim… Bunlarin biri dahi yoksa, Antibiyotik beslamam. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Ara 2018 Saat 04:59
Yukarı Dön
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2018 Saat 22:29
Merhaba kadir bey. 
         Deger             aralik
Pdw 9,4                  10 -19
Pct         0,35                   0,7-0,15
Wbc     17,12               4,23-10,2
Mon#  1,42               0,24-0,36
Neut%  73,8               34-71
Eos#    0,0010             0,04 -0,36
Eos%    0                       0,7-5,8
Neut# 12,64               1,56-6,13
Crp  104,6                   0-5
Tsh   0,26                     0,66-4,75
Demir  11                     50-170
Ferritin 290,7               5-224
Kizim 2.bucuk yasinda . Yazmistim yukarida size. Kizimin tahlilindeki yuksek veya dusuk degerleri yazdim tekrar. Esim cok endiseli . Uzerine dr arayip hemen kontrole getirin diye arayinca , daha da endiselendi. 
Kizimin suan atesi yok , genel durumu iyi , istahi da yerinde. 
Yarin kontrole gidecegiz . Antibiyotigi iciriyoruz , tukurup cikariyor. Telefondan igne yaptirmamizi soyledi . Yaptirmadik , genel durumu iyi diye, ilaci icirmeye calistik. Ben biraz sizin yorumunuza guvenerek , icirmesekte olur kanaatindeydim. 

Ama tahlillerin hepsini size yollamadigim icin , esim stres yapti. Ya digerlerinde sorun varsa , dr ondan cagiriyorsa diye. 
Son yorumunuzu alabilir miyim ? Tesekkurler

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2018 Saat 04:44
SAKIN ; Antibiyotik vermeyin, yoksa bir daha doktorlardan cikamazsiniz. 
Bu tip Doktorlar; cagirirlar.. Hicbir sey bulamaz ise; "Kulak zarlari  kizarik " diyecek ve devamli bir bahane ile sizi 
ayagina cagiracak, uydurdugu hastaliklar hic bitmeyecek.. Sakin inanmayin. 
Anemi filan da YOK! Sakin yalanlarina inanmayin.. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.