|
Kendim için |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ekim2016 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 182 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Oca 2020 Saat 23:05 |
|
|
![]() |
|
ekim2016 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 182 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Hocam,
45 yaşında bayanım, sigara kullanmıyorum. Yaklaşık bir ay önce bir gece uykudayken aniden kusacak gibi oldum, midemden geri gelen içerik nefesimi tıkadı, epey uğraştım uyku haliyle, biraz panik te oldum, ilk defa bu seviyede nefessiz kaldım.Daha önce bir kaç gece tükürüğüm uyku esnasında boğazıma kaçacak gibi olup beni uyandırıyordu ama bu sefer hem zor açıldı nefesim hem de bir parça katı madde (yiyecek) nefes borumda, sanki yutağa bir kaç cm mesafede kaldı. Sabaha kadar epey bir uğraştım, çeşitli öksürük ve yutkunma hareketleri ile çıkarmaya çalıştım. Bir kaç gün uğraştım, çıkmadı. Ara ara sanki kokulu balgam geldi ağzıma öksürdükçe. Şimdi yaklaşık 2 haftadır bir öksürük oluştu, sanki sağ tarafımdan derin nefes alıp verdikçe hırıltı ve ses geliyor, bazen sabah kalktığımda daha yoğun oluyor öksürük.Bu süre içinde belirgin bir hastalık geçirmedim ancak evde çocuklarda da bir iki haftadır öksürük var, onlardan viral bir şey mi bulaştı bilmiyorum. Sizce bir doktora gideyim mi, böyle nefes borusuna yiyecek kaçması ile sağlıklı yetişkinlerde sorun olur mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118302 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nefes borusuna, "toplu igne basi kadar" bile bir yabanci cisim kacsa, saatlerce bogulur gibi oksurursunuz. Muhim olan, oksurerek onu disari atabilmis olmanizdir. Su anda, nefes alip-verirken, bir islik sesi duyuyorsaniz, doktora gitmeniz icap eder. Yoksa, bir sey istemez. Yataginizin bas ucunu yukseltin. Sadece yuksek yastik yeterli olmaz. Birde; yatmadan 1-2 saat oncesinden bir sey yiyip-icmeyin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Oca 2020 Saat 03:02 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|