Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İdrar yolu enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İdrar yolu enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 153
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İdrar yolu enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 22 Mar 2020 Saat 12:52
Hocam,

Küçük çocuklarım olduğu için salgın dönemi deyip hastaneye gidemiyoruz. 5 gündür idrar yıllarımdan şikayetim var. Üşütme de olabilir, mikrop da kapmış olabilirim. Umum tuvalet kullanmak zorunda kaldım çünkü.

Şikayetim, idrarda hafif yanma ile başladı. Mesanede hassasiyet, böbreklerde ağrı. Ateş/Titreme olmadı. Bol limonlu su, maydonoz be bol sade su içerek atlatmaya çalıştım ama geldiğimiz noktada 5. gün böbrek ağrım biraz daha arttı, mesane hassasiyetim geçmedi, idrarım bol sudan dolayı açık renk ama ufak bir hassasiyet var.

Evvelce benzer bir surum yaşamıştım, Monurol ve Purinol verilmişti. Düzelmişti. Fakat bu ne kadar benzer, emin olamıyorum. Eşim kronik astım hastası, korkudan hastaneye göndermiyor beni... Sizin önerinize ve tavsiyenize uyar ama, ne yazarsanız.

Bana yol göstermenizi istirham ederiz.
Saygılarımla

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2020 Saat 20:30
1- usutmekle hicbir mikrobik hastalik olmaz.. Tamami Turk Prof.larin uydurmalaridir.
2- Var oldugunu Kabul edelim (hic bir zarari olmaz).. Bactrim tab. fort , gunde2x1 tablet alin. 1 hafta kullanin.
Yazdiramazsaniz, Cranberry yemisi hergun, 1 corba kasigi kadar yiyin.
Yukarı Dön
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2020 Saat 23:38
Hocam,
El Hakk c.c. sizi en derin korkularınızdan emin kılsın, uzun ve hayırlı ömürlü nasip etsin.
Yukarı Dön
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2020 Saat 10:27
Merhaba hocam, 

Böbrek tahlillerim ve kültürüm temiz çıktı. Ultrason dahil.
Biz 99% Covid atlattık hocam. Nedenleriyle yazayım;

1. Benim şikayetlerimden 1 hafta önce kızım ateşli ve öksürüklü, ateşli bir tablo atlattı. Arkasına eşim hafif ateş bol ifrazatlı (astım) ve müthiş terlemeli bir şey atlatmaya başladı (bu 21. gün hala toparlanamadı tam ama daha iyi)

2. Ben müthiş böbrek ağrısı (belki yansıyan ağrı), bazen idrarda yanma (sabahları), diyare (koyu siyah pis kokulu) ve iştahsızlıkla başladım. Sırt ağrısı yüzünden dik, oturur vaziyette uyudum. Çocuklar ve eşten dolayı sıfır dinlenebildiğim için en son tahlilleri yaptırmaya gittik ve temiz çıktı. (İdrar)

3. Bu esnada 3 gün cefaks 500 mg (toplamda 3000 mg) kullandım ağrım hafifledi. Fakat 3 taneden sonra devam edemedim çünkü yutamadım, aşırı iştahsızlık vardı. EN ÖNEMLİSİ; Bugün öhöm öhöm yaptıkça boğazımdan parça parça balgam geliyor ve nefesim açıldı. Ağrılarım bitti sayılır.

Tüm bunlar olmadan 4 gün önce görümcemle görüştük. Onlar da biz de iyiydik. Fakat onun geçen hafta (görüşmemizden 12 sonra) yüzü şişti (Covid Nevralji yapıyormuş) eşinde de aynı benim gibi önce sırt ağrısı ve sonra da iye şikayetleri başladı. Onların testleri pozitif.

Tablom ne anlaşılsın ve insanlara yardımcı olsun diye atmak istedim.
Şu an benzer tablo ile sarılı çevrem. Biz kendimizi bu 3. hafta olacak hiç dışarı çıkmadan karantinaya aldık (tahlil için çıktık). Fakat benzer şikayetleri olanlar dışarıda geziyor. Ben açıklanan sayıları gerçekçi bulmuyorum. Şu an herkes atlatıyor farklı farklı, farkında değil.

Hocam bağışıklık kazandık mı biz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2020 Saat 22:02
1- astim ile hicbir alakasi YOK..
2-Griplerde; adele yikimina bagli olarak bu tip sikayetleri olur, kendiliginden duzelirler. Siz bir sey yapmayin.
3- Ates+Agizda pis koku+dili kaplayan pas tabakasi yoksa, SAKIN Antibiyotik kullanmayin.

Viral bir enfeksiyon gecirmissiniz. Covid-19'mu?? Bilemem.
Zaten farketmez, farkli bir sey yapilacak degil.
Dogru; herkeste FARKLI seyreder.
Yukarı Dön
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2020 Saat 16:41
Hocam bir kez daha Merhaba

Benim idrarda yanma şikayetim geçmedi.
Geçmeyince bir kez daha tahlil yaptırdım ve kan tahlili de ekledim.
İdrar tahlili yine tertemiz çıktı.
Kan tahlili her şey normal seviyelerde fakat Neu 7.79 çıktı. Normal sınırı 4 - 6 arası görünüyor hemogramda. Kalan her şey normal sınırlarda.

Bazen bel ağrım oluyor, diyare arada oluyor fakat zaten hiç katıya dönmedi.
Bol su içiyorum, yediklerim hep bitkisel ve faydalı şeyler...
İdrarda yanma şikayetinden gına geldi hocam.
Hastaneler bakmıyor, yönlendirmiyor da...
Çaresizce size yazıyorum.
Alt batında ara ara ağrılar oluyor ama dün hiç yoktu mesela. Bugün yine yan ağrılarla başladı.
İdrarı yaparken değil, yaptıktan biraz sonra "oturunca" uçta yanma oluyor ve mesanede rahatsızlık hissi oluyor.

Fikriniz ne olur hocam.
Antibiyotik ciflosin verdiler (Belki iltihab başka yerdedir diye)
Kullanmadan size sorayım dedim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2020 Saat 19:42
Asiri temizlik ugruna "tahris" etmis olabilirsiniz.
Sadece su ile temizlik yapin.
SAKIN; o geri-zekali doktora kanip, antibiyotik baslamayin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Nis 2020 Saat 19:43
Yukarı Dön
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2020 Saat 21:12
Tamam hocam.

Neu 7.79 herhangi bir şeyin göstergesi değil o zaman değil mi?

Bir de bel ağrıları, üstte bahsettiğim tuhaf gripten miras kaldı sanırım. 

Yardımlarınız için içten teşekkür ederim hocam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.