|
Baldırda acı-basmada sorun |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
EndiseliAnne ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şub 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı EndiseliAnne
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2020 Saat 13:26 |
Sayın Hocam, 8 yaş kızımda iki gündür sol ayak baldır kısmında elle dokununca hissedilebilen hafif kas sertliği var, şişme, kızarıklık, ısı artışı vs. yok. Çocuğun neşesi, iştahı iyi ama yürürken topallıyor, sol ayağının topuğuna basamıyor, ayak ucunda yürüyor, merdiven inip çıkarken çok acıyor diyor, yürümekten imtina ediyor. 1,5 senedir devam eden özellikle sol ayakta, bilek kısmında akşamları özellikle görülen ağrısı vardı, çok nadir dizi de ağrırdı. şimdi bu ağrı kronik ağrıyla ilişkili olabilir mi? Doktora gitmemiz gerekir mi? Kas krampı olsa böyle iki gün devam eder mi? Ben her ihtimale karşı suda çözünen magnezyum tozlardan yarın paket içirdim (yetişkin dozun yarısı, önceden bazen gözlerinde seğirme de olurdu, o yüzden magnezyum eksikliği var diye düşünüyorum). Doğru mu yaptım hocam?
Bir şey daha sorsam izninizle, bu kronik ayak ağrısı, çok ciddi kötü bir hastalık olsa kan veya iskelet sistemi ile ilgili kanser vs, 1,5 senede yaptırdığımız belki onu aşkın kan tahlilleri ve röntgenlerde çıkmaz mıydı Hocam? Bir tek MR kaldı çekinmediğimiz, röntgende görülmeyip MR da teşhis edilebilen kötü huylu bir hastalık olabilir mi? Çocuk bu arada en az 10 cm boy attı, 10 kg da kilo aldı. Teşekkürler, saygılar.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117909 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aseptik Kemik Nekrozu olabilir. Bir Ortopedi doktoru görsun. Röntgen gerekebilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|