Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hırıltılı öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hırıltılı öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mmeryemakkaya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 69
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mmeryemakkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hırıltılı öksürük
    Gönderim Zamanı: 23 Ara 2021 Saat 12:09
Kadir bey merhabalar,kızım 4 yaşında kreşe gidiyor. 3 hafta önce geniz  akıntısı ve öksürük başladı,burnunu temizlediğimde akıntı gelmiyordu ama özellikle gece yoğun öksürük vardı balgamlı. Biraz rahatlaması için aferin plus verdim,biraz azaldı öksürüğü ama sık sık tekrar eden bu öksürük alerji mi yoksa hastalık mı diye emin olamadım bugün doktora götürdüm. Kulakları ve boğazı temizmiş ama ciğerlerinden hışırtılı bir ses geliyor astım olabilir buhar verelim sonra yine kontrol edelim dedi,buhar verildi ve doktor kontrol etti ses hala geliyor ama buhar rahatlatmış bugüne kadar buhar kullanmanızı gerektirecek birşey olmadıysa astım değil ama bu çocuk kovid geçirmiş olabilir ve bu hışırtı kovid nedeniyle olabilir dedi. Macron antibiyotik,bricanly şurup ve peditus verdi. Kullanın ve 10 gün sonra kontrole gelin dedi. Eğer ateş ve kusma olursa sürüntü verip test yaptırın dedi. Ben anlamadım birşey kafam çok karıştı. Desteğinizi rica ederim. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119040
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2021 Saat 19:22
Tam bir; laf ebesi bir sahtekar! 
Illaki ;hava veya buhar verecek... Hakikaten gerek olsa, iyilesme suresince gerek olur. Bir kerelik degil!! 
Sakin bu sahtekara inanmayin, verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin.
Bu PUSTLAR, asla  Grip teshis etmezler. Bu Turkiye'de cok yaygin uygulanan bir sahtekarliktir. 
Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 4 yasinda; Aferin (+) VERILMEZ!!! 
HATTA HIC KULLANMAYIN. 
Aferin ile Peditus'un ustunu okuyun.. Ikisi AYNI ilac! ikisini beraber verirseniz, Parasetamol zehirlenmesi olur.
SAKIN Turkiye'nin ahmak doktorlarina inanmayin. 
Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 
Ne diye bu sahtekarlara gidersiniz ki!!! 

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mmeryemakkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2021 Saat 19:32
Tamam Kadir bey bugünden itibaren aferin plus kullanmayı bırakıyorum. İlaçları almadım zaten. Peki neden göğsünden ses geliyordur? Öksürüğü balgamlı oluyor. 1 hafta önce 1,5 gün süren kusma ve peşinden yarım gün ishal oldu. O gün kusarken hep balgamda çıkardı. Bazı geceler öksürük olmuyor bazı geceler yoğun öksürük oluyor. Alerjiden olabilir mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2021 Saat 20:05
Balgamin koyulasmasi sonucu ses gelir, sicak buhar uygulayin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mmeryemakkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2021 Saat 20:13
Kadir bey sürekli soru soruyorum kusura bakmayın ama daha önce siz ne dediyseniz yaptım ve olumlu sonuç aldım. Sanırım kızıma aferin plus kullandığım için hırıltı geliyor olmalı daha önceki yazılarınızı okudum bunu anladım. Bir de kızımın yazın isiliği olur atomik ciltli bir çocuk 4 yaşında ama hala bazen pişik olur poposu,mevsim geçişlerinde akıntıları olur. Bu sene KBB doktoruna götürdük alerjik bir çocuk dedi alerji spreyi verdi ve alerji şurubu verdi alerji spreyi rinoclenil şurupta zyrtec. Akıntı ve öksürük alerjik demişti ve geçene kadar kullan demişti biz 1 ay kullandık bunları. Aradan bir süre geçti kızım hasta oldu doktora götürdük burnunu temizle ve alerji şurubu ve spreyi yine kullanmaya başla dedi,her hasta olduğunda bu alerji spreyi ve şurubu kullanacak mıyım dedim evet çünkü alerjik çocuklarda hastalıkla birlikte akıntı daha fazla olur geniz daha çok akar o yüzden kullanmalısın dedi. Bu defa hasta olduğunda alerji şurubu vermedim ama rinoclenil kullandım sadece bir süre sonra öksürük başladı ve aferin verdim. Aferini kullanmakla hata etmişim onu anladım. Peki diğer doktorun dediği gibi bu çocuk her hasta olduğunda alerji spreyi ve şurubu kullanmalı mıyım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2021 Saat 20:25
O kullandiginiz spreyler, bagisikligi baskiladi ve cocuk viruslara acik hale geldi. 
Yani, sizi: Tip tepmis! 
Siz bu doktora gittiginiz surece ve verdigi ilaclari kullandiginiz surece, bunlar basiniza gelecektir.
Forum Ilk saydasinda: '"Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi mutlaka okuyun. 
Sadece grip icin anlattiklarimi uygulayin. 
Bu sahtekar Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mmeryemakkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2021 Saat 21:47
Peki hocam İstanbul Anadolu yakasında önerebileceğiniz bir doktor var mı? Ben kızımı İstanbul’un en iyi hastanelerinden birine götürüyorum doğduğundan beri,doktorumuz da çok iyiydi ama o hastaneden ayrılınca biz ortada kaldık kim hangi doktoru önerirse oraya götürmeye başladık. Bize bir doktor önerirseniz çok sevinirim
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mmeryemakkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2021 Saat 12:52
Kadir bey tekrar merhabalar, dün çocuk doktoru ciğerlerden ses geliyor dediği için bugün kızımı çocuk göğüs doktoruna götürdük,film çekildi ve ciğerler temiz sadece birkaç karattı var o da öksürükten kaynaklıdır dedi. Öksürüğü 3 haftayı geçtiği için antibiyotik yazdı eğer kullanmazsan da öksürük geçer evet ama ciğerlerde bir dokuya zarar verebilir o yüzden kullanmalısın dedi. Bunun dışında da bize Aerochamber diye birşey verdi bunun içine sıkmamız için de ventolin inhaler 200 doz ve flixotide inhaler 125 doz verdi. Sabah öğle ve akşam çocuğa solutmamızı söyledi içinde kortizon olduğunu ama çok az olduğunu bu ilaçların da solunumu rahatlatarak balgamı kolay attıracağını söyledi. Yorumlarınızı rica ederim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.