Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YETİŞKİN LENF BEZLERİNDE ŞİŞME
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

YETİŞKİN LENF BEZLERİNDE ŞİŞME

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: YETİŞKİN LENF BEZLERİNDE ŞİŞME
    Gönderim Zamanı: 14 Oca 2022 Saat 16:53
Hocam 34 yaşında bir kadınım. Dün ağrıdan mı tesadüfen mi bulduğunu hatırlamadığım sol boynumda bir şişlik hissettim elimle kontrol ettiğim de bayağı büyük olduğunu farkettim. İnternette hiç iç açıcı şeyler yazmayınca bugün KBB doktoruna gittim. Doktor ultrason istedi ve ultrason sonucuna göre Klavunat-bıd 875/125 mg diye bir antibiyotik yazdı. 1 hafta kullanmamı lenflerim küçülmezse o zaman detaylı araştırılması gerektiği ve düşündürücü olduğunu söyledi. Açıkçası beni biraz korkuttu hocam. 
Şimdi bu antibiyotiği kullansam mı ne yapsam emin olamadım. Son 6 ay içinde diş çekimi dolayısıyla zaten 2 kutu antibiyotik bitirmiştim 
Sizin fikriniz benim için çok önemli ne önerirsiniz hocam? 
USG sonucumu paylaşıyorum. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120952
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2022 Saat 19:42
O KBB doktoru, ya cok cahil, ya da sahtekar! 
HICBIR SEY yapmayin. 
1- Boyle tetkiki gereken bir Lenf bezi olsa; Karaciger ve Dalak BUYUR! 
Ama ne mumkun! Artik Turkiye'de hastaya elini suren doktor kalmadi! Selam verseniz, Rontgen, US, MR,
 Tomo, Kan tahlilleri isteniyor. 
2- Boyun elle muayene edildiginde, oyle; ele gelen 1 tane degil, "uzum salkimi" gibi PAKET tarzinda Lenf
 bezleri olur!
sakin Antibiyotik filan kullanmayin.
Lenf bezleri ile ilgili yazilarimi okuyun. 

Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2022 Saat 21:05
Hocam Allah bin kere razı olsun, içim ferahladı.
Benim elime 1 adet büyük geliyor sadece ama siz de görmüşsünüzdür ultrason kağıdında birkaç tane lenf bezin şişmesinden bahsediyor sanırım. Salkım şeklinde olsalar orada yazar mıydı acaba? 
Sizin yazılarınızda hareketsiz olması iyi değil diye okumuştum elime gelen sabit oynamıyor yerinden.

Ben kendimce bol soğan sarımsak antibiyotik etkisi yüksek besinler yiyip birkaç gün gözlem yapıp küçülüp küçülmediğine bakayım diye düşünmüştüm hocam. 
Sizce ne kadar sürede aşağı yukarı iner bu şişlik hocam? Şu kadar süre sonra geçmeli diyeceğiniz bir süre var mı? 
Ben eski mailleri okumaya devam edeyim 💐
Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2022 Saat 21:39
Hocam bu arada en son 1 ay önce geceleri sıtma tutması, baş göz ve kemik ağrısı olacak şekilde bir hastalık geçirdim ancak burun akıntısı öksürük ve gibi şeyler olmadı hiç. 
Doktor boğaz enfeksiyonu geçirdin mi yakın zamanda diye sormuştu o nedenle söylemek istedim. 

Doktor kulak burun boğaz hiçbirinde bir sıkıntı yok dedi ancak benim lenf bezleri ile mi alakalı bilmiyorum iki taraflıda boynumda ve kulağımda çok yoğun olmasa da ağrı var. Bu şişlikler ağrı yapar mı bu şekilde hocam? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2022 Saat 03:55
   "   soğan sarımsak antibiyotik etkisi yüksek besinler yiyip"
Tipik Turk sacmaligi!!! Kelle-paca'da bir ise yaramaz!
Bu sacmaliklar etkili olsa idi, Antibiyotiklerin kesfine gerek kalmazdi!
Gecirdiginiz enfeksiyona bagli olarak buyumus Lenf bezi. Hicbir sey yapilmaz.
Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2022 Saat 09:17
Peki hocam hiçbir şey yapmadan oluruna bırakıyorum o zaman.

Peki şu kadar sürede geçmezse o zaman bir daha baktırın diyeceğiniz bir süre var mı? 
Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2022 Saat 18:14
Hocam ağrı olması normal mi? Özellikle bir kısmı bayağı ağrıyor ve sanki yüzüm karıncalanıyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2022 Saat 19:12
Antibiyotik gerekiyorsa: Ates+ Agizda PIS koku+ Dili kaplayan PAS tabakasi olur. 
Diliniz pembe ise, grip geciriyorsunuz demektir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.