Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük ve solunum hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öksürük ve solunum hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Maria Güven Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 185
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Maria Güven Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük ve solunum hakkında
    Gönderim Zamanı: 06 Kas 2022 Saat 01:46
Merhaba hocam

Benim sorum büyük ihtimalle çok annenin kafasında var 

Neden çocuk grip oldugunda öksürük + solunum sayısı artıyor?
Nedeni ne olabilir? Yani bunu önlemek için birşey yapabilir miyiz ?
Bazı çocuklarda sadece öksürük, bazılarında solunum sayısı arttar 
Tabi burun tıkanıklığı ya da akıntısı  bunun yanında oluyor.
Brycanyl bu durumda verebilirimuyiz?

Teşekkürler 

Düzenleyen Maria Güven - 06 Kas 2022 Saat 02:10
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117853
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2022 Saat 04:11
1- Oksuruk; vucudun savunma mekanizmasidir. Sakin oksurugu baskilamak icin bir sey yapmayin. 
2- Ates yukseldiginde, butun dokularin metabolizmasi arttigi icin, dokulara gerekli olan, oksijen ve enerji 
saglayan maddelerin temini, artan nabiz ve solunum sayesinde olur. 
Ayrica, burun tikanikligi varsa, ates olmadan da solunum sayisi artar ama nabiz normaldir.
4- Bricanyl ve diger Astim ilaclari, daralmis bronslardaki spasmi cozen ilaclardir.
Griplerde ise boyle durumlar yoktur. Fakat, Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmedikleri icin, ve her Gripli
hastaya Astim dedikleri icin, bu Astim ilaclarini HER oksuren hastaya (bebeklere bile) vermekten cekinmezler.
Sakin bu sarlatanlara kanip, cocuklariniza Gripli iken bu tip ilaclari vermeyin. 
Astim hastasinda; hizli solunum OLMAZ! Rahat nefes alinir, sikintili ve uzun surede nefes verilir.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Maria Güven Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2022 Saat 00:35
Peki 

Bronşit ya da bronşiolit Teşhis oldugunda ventoline verebilir miyiz?

Ve viral bronşit ve bakterial bronşit arasında ne fark var acaba?
 Yabancı bir doktorun söylediğine göre:
Bakterial bronşitte nefes sıkışma+solunum sayısı+ burnu tıkalı ( yanı akıntı yok) ökrüsük var 
Viralde burun akıyor, öksürük+ nefes sıkışma ve solunum sayısı artar.

Ve başka bir doktoru dinledim, sunum yaltı YouTube de  bronşitte ventoline gibi ilaçların faydalı olduguna dair kanıt yokmuş,sadece oksijenli hava vermek yeterlidir diyor .Yani ventoline vs ilaçsız.

Hangisi dogru acaba ?

Düzenleyen Maria Güven - 08 Kas 2022 Saat 00:37
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2022 Saat 19:24
Sikistiginda, Ventolin Sprey kullanabilirsiniz. Surup seklini kullanmayin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Maria Güven Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2022 Saat 20:23
Ventoline nebulazer hava makinesi ile de olur o zaman dimi ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2022 Saat 03:05
O  sekilde, konsatrasyonu azalacagi icin etkisi az olabilir. Deneyin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Maria Güven Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2022 Saat 17:28
Ventoline sprey yetiştikler için ayrı çocuklar için ayrı mı ?

Bir de hocam, çocuk mesela başka burnu aktı, sonra biraz ateş ve balgamlı öksürük başladı ve nefesi sıkıştı solunum sayısı arttı.Bu grip mi bronşit mi ?
Yani gripte kullanmayız yazdınız ama ben nasıl anlamalıyım, bu grip mi ya da bronşit mi.?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2022 Saat 19:48
Ventolin sprey, 4 yasin altinda kullanilmiyor. 4 yas ve uzeri; 4 veya 6 saatte bir 2 "puf' kullanabilir.
4 yasindan kucuklarde(cok nadirdir), "Inhaler" ile kullanilabilir. 

Astim veya Bronsitte; nefes sayisi artmaz.. rahat nefes alinir, sikintili ve daha uzun surede nefes verilir.
Griplerde, hem alirken hem verirken sikinti vardir, nefes sayisi artabilir. 
Ayrica Griplerde, agizdan nefes alindiginda sikinti yoktur. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Kas 2022 Saat 19:51
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.