|
Öksürük ve solunum hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Maria Güven ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eki 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 185 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Kas 2022 Saat 01:46 |
Merhaba hocam
Benim sorum büyük ihtimalle çok annenin kafasında var Neden çocuk grip oldugunda öksürük + solunum sayısı artıyor? Nedeni ne olabilir? Yani bunu önlemek için birşey yapabilir miyiz ? Bazı çocuklarda sadece öksürük, bazılarında solunum sayısı arttar Tabi burun tıkanıklığı ya da akıntısı bunun yanında oluyor. Brycanyl bu durumda verebilirimuyiz? Teşekkürler
Düzenleyen Maria Güven - 06 Kas 2022 Saat 02:10 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117853 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Oksuruk; vucudun savunma mekanizmasidir. Sakin oksurugu baskilamak icin bir sey yapmayin.
2- Ates yukseldiginde, butun dokularin metabolizmasi arttigi icin, dokulara gerekli olan, oksijen ve enerji saglayan maddelerin temini, artan nabiz ve solunum sayesinde olur. Ayrica, burun tikanikligi varsa, ates olmadan da solunum sayisi artar ama nabiz normaldir. 4- Bricanyl ve diger Astim ilaclari, daralmis bronslardaki spasmi cozen ilaclardir. Griplerde ise boyle durumlar yoktur. Fakat, Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmedikleri icin, ve her Gripli hastaya Astim dedikleri icin, bu Astim ilaclarini HER oksuren hastaya (bebeklere bile) vermekten cekinmezler. Sakin bu sarlatanlara kanip, cocuklariniza Gripli iken bu tip ilaclari vermeyin. Astim hastasinda; hizli solunum OLMAZ! Rahat nefes alinir, sikintili ve uzun surede nefes verilir. |
|
![]() |
|
Maria Güven ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eki 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 185 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Peki
Bronşit ya da bronşiolit Teşhis oldugunda ventoline verebilir miyiz? Ve viral bronşit ve bakterial bronşit arasında ne fark var acaba? Yabancı bir doktorun söylediğine göre: Bakterial bronşitte nefes sıkışma+solunum sayısı+ burnu tıkalı ( yanı akıntı yok) ökrüsük var Viralde burun akıyor, öksürük+ nefes sıkışma ve solunum sayısı artar. Ve başka bir doktoru dinledim, sunum yaltı YouTube de bronşitte ventoline gibi ilaçların faydalı olduguna dair kanıt yokmuş,sadece oksijenli hava vermek yeterlidir diyor .Yani ventoline vs ilaçsız. Hangisi dogru acaba ?
Düzenleyen Maria Güven - 08 Kas 2022 Saat 00:37 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117853 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sikistiginda, Ventolin Sprey kullanabilirsiniz. Surup seklini kullanmayin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Ventoline nebulazer hava makinesi ile de olur o zaman dimi ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O sekilde, konsatrasyonu azalacagi icin etkisi az olabilir. Deneyin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Ventoline sprey yetiştikler için ayrı çocuklar için ayrı mı ?
Bir de hocam, çocuk mesela başka burnu aktı, sonra biraz ateş ve balgamlı öksürük başladı ve nefesi sıkıştı solunum sayısı arttı.Bu grip mi bronşit mi ? Yani gripte kullanmayız yazdınız ama ben nasıl anlamalıyım, bu grip mi ya da bronşit mi.?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ventolin sprey, 4 yasin altinda kullanilmiyor. 4 yas ve uzeri; 4 veya 6 saatte bir 2 "puf' kullanabilir.
4 yasindan kucuklarde(cok nadirdir), "Inhaler" ile kullanilabilir. Astim veya Bronsitte; nefes sayisi artmaz.. rahat nefes alinir, sikintili ve daha uzun surede nefes verilir. Griplerde, hem alirken hem verirken sikinti vardir, nefes sayisi artabilir. Ayrica Griplerde, agizdan nefes alindiginda sikinti yoktur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Kas 2022 Saat 19:51 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|