Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yine yine grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yine yine grip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 278
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yine yine grip
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2023 Saat 01:13
İyi günler Kadir bey. 17 yaşında oglum 5 gün once bogaz agrisi burun tikanıklığı ile başlayan grip oldu. Ardindan 3 gün sonra 6 yaşındakı oglum hapşuruk burun akıntısi ile başlafı ertesi gün ilk defa boğazinin ağridığını soyledi simdide bende basladı bogaz agrisı.Buyükte sorun yokta hocam kucuğün burnu cok fazla akıyo . Oksurmeyede başladı. 
 Hocam benim sorum kücuk her ay ayni hastalıga yakalaniyo ve hic ateslenmiyo. Sizin onceki yazilarınizda ates olmassa bağısıklık olmaz demişsiniz. Bizim atesimiz çıkmadiğı icin bagışıklık kazanmadıgimiz ve tekrar tekrar ayni hastalığa yakalanmamiz bu yüzdenmi acaba?
 Bu yil okula basladik ama 2 gun gidip 10 gun gidemiyoruz.ilac kullanmiyorum . 
Bebekken nötropeni teshisi konmustu 3 yıl takip edidi. 3,5 yaşında takip birakıldi normala döndu diye. 
Degerli görusleriniz icin simdiden tesekkur ederim.Saglıklı günler dilerim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117782
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2023 Saat 02:26
1- Yapilacak bir sey yok, Tek yapacaginiz is: Sakin Turk doktorlara gitmeyin. Benim Grip icin anlattiklarimi 
uygulayin.
2- Turk doktorlari, Gripal enfeksiyonlarda Notropeni olustugunu bilmezler. O salaklara kanmayin. Resmen
dolandirilmissiniz. Bu konu ile ilgili makalemi yazarlar kismindan okuyun. 
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2023 Saat 22:31
Hocam tekrardan merhaba. Şu an oğlumun ates 38 oldu solunum sayisi 50 55 arasi degişiyo.esim acile gidelim diyo. Çocugun rengi attı. Evde satırasyon aleti var kalp atışi 150 lerde satırasyonuda 95 96 gösteriyo. Burda gece hocam ne yapalım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2023 Saat 22:38
Hocam karın bölgesi inip inip kalkıyo 1 ay öncede boyle olmustuk. Acile gittik orda ventolin vermislerdi biraz rahatlamısti. Evede verdilerdi fakat siz kullanman dediğiniz için kullanmadık biraz uzun  surmüstü üstüne birde ishal olmuştu side domuz gribi demiştiniz. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2023 Saat 00:31
Sakin gitmeyin, odasi serin olsun, yastigini yukseltin. Bas ucuna 2 damla ColdMix damlatin. 
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2023 Saat 18:31
Hocam oglum yatiyo halsizce arada ates 38 çıkıyo geri kisa  bir surede düşuyo. Solunum hala sıkıntıli . Açıkcasi bu sefer korkuyorum  bisey olurmu diye.bu yil her ay hasta idik. Ilacsiz atlattik bu sefer çocugu cok fazla yordu.Sizin dediginiz gibi diline bakiyorum pembe agiz lokusuda yok sadece arada atesi yükseliyo. Öksuruyo ve burnu bazen su gibi akiyo bazen akmiyo.
Bu durum olagan bir durummu?
Şimdi kizacaksiniz ama burda bir doktor bu kadar sık viral hastalık gecirdiginde vucut yorulur bağışıklık çoker ve çocugun durumu kotülesebilir arada bir antibiyotik vermeniz gerek diyor.boyle olmaz yinede siz bilirsiniz diyor hocam. Test yapmiyolar kultur yada  kanda almiyolar. Ustune birde boyle seyler soyleyip bizleri korkutuyolar. Bir hasta sizmisiniz ,cok biliyordunda niye getirdin diyolar ,hocam.
Size guvenim sonsuz fakat anne olarak hadi bisey olursa ve benim yüzumden olursa diye cok korkuyorum.
Sabriniz icin simdiden tesekkur ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2023 Saat 02:29
  " arada bir antibiyotik vermeniz gerek diyor"
Hic bu kadar cahil olanini da gormedim!! 
Bilakis; bagisiklik ya asi olarak veya hasta olarak olusur. antibiyotik kullanimi antikor olusumunu ONLER! 
Tipik Turk doktor kafasi. Zaten hicbirinin dogru durust bir "Temel Tip Bilgisi" yok! 
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2023 Saat 08:39
Tesekkürler hocam. Cevabiniz icin

Düzenleyen Can Ege - 10 Nis 2023 Saat 12:19
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.