Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Reye ?  Kızamık ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Reye ? Kızamık ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
TubaKısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 335
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TubaKısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Reye ? Kızamık ?
    Gönderim Zamanı: 11 May 2024 Saat 19:53
Hocam 31 yaşında kadınım. 2 gün yüksek ateş ve dayanılmaz vücut ağrıları yaşadım. Sanırım gribim dedim ateş dusurmedim . İkinci gün akşam kalbim de çok fazla ağrımaya başladı bende bir tane coraspirin aldım nerden geldiyse aklıma bende anlamadım .  Bugün ateş hiç yok  kendim de iyiyim. Ateşli dönemde ne de sonrasında hapsuruk boğaz ağrısı dilde pas ve hicbir belirtim yoktu. 3. Gün vücudumda döküntü var ve kaşınıyor. Alt ekstremitelerde yok gibi. Önce ön gövdede sonra sırta geçti sanırım. Fotoda görünmüyor ama benzer foto atacağım hocam. Bolu'da ikamet ediyorum. Burada kızamık vakası çok arttı. Herkesi yeniden asiliyorlar. Maske zorunluluğu var hastanelerde. Kızamık mi geçirdim hocam acaba ya da ne bileyim coraspirin reye sendromuna mi sebep oldu
Yukarı Dön
TubaKısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TubaKısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2024 Saat 19:56
Yukarı Dön
TubaKısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TubaKısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2024 Saat 19:57
Hocam vücudum böyle görünüyor döküntüler kabarık değil gibi bastirdigimda soluyor 
Yukarı Dön
TubaKısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TubaKısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2024 Saat 21:14
Hocam ya da kızıl mi oldum ki ? Yüzümde hiç döküntü yok
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2024 Saat 21:38
Kizil degil. Kizamik olabilir. 
Kizamik da,  dokuntulerden 3-4 gun evvel yuksek ates baslar ve dokuntuden sonra da 2-3 gun devam eder.
Ates bu sekilde oldu ise, kesin Kizamiktir.

Yukarı Dön
TubaKısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TubaKısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2024 Saat 22:01
Hocam peki kizamiksa hastaneye gidip kesin teşhis koydurmama gerek var mı kan tahlili vs?
Evde 2 çocuğum var 4 ve 2 buçuk yaşında ikisinin de sadece 1 doz aşısı var sıkıntılı olur mu bu durum bizim için? 1 yaş 3 aylık oldular aşılarını 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2024 Saat 08:56
Sakin ha! Teshisi sizin koymaniza asla tahammulleri yoktur, olmadik eziyetleri yaparlar!
Asili cocuklara Kizamik bulasmasi; sanki ikinci asi yapilmis gibi etki yapar. Bir sey yapmaniz gerekmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.