Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bozulan bağırsak düzeni
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bozulan bağırsak düzeni

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kubbb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 31
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kubbb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bozulan bağırsak düzeni
    Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2024 Saat 18:56
Hocam merhaba kafamı çok kurcalayan bir durum var. Kızım 19 aylik , yaklaşık 20 gündür bagirsak düzeni bozuldu. Gün içinde her zaman 3 kez normal kaka yapıyordu ancak bu süreçte günde 7 kez yapmaya başladı 4 ü normal 3 ü sıvı gibi kaka yapıyordu. Takipli olduğumuz hekim reflor önerdi . 1 hafta kullandık. Bu arada ateş, kusma ,halsizlik, iştahsızlık vs hiç olmadı, gayet keyfi yerindeydi.

Reflor sonrası düzelme olmadı ve bu sefer gaz da eklendi, kaka öncesi gaz çıkarıp sonra kaka yapıyor. Su gibi olma durumu geçti, cıvık yapıyordu artık dayanamadım. Doktoruna götürdüm, bazı tahliller yapıldı. Sonuç olarak antibiyotik verdi . Doktor sonrası kaka kendi kendine normale döndü ,ben de antibiyotik için acele etmedim bekledim ama bugün tekrar garip garip kakalar başladı. Kaka kıvam olarak normal ama yanında şeffaf balgam gibi bir şey var ve kan da mevcut. Fixef antibiyotik vermişti hekim ,başlayayım mı ? 

19 aylik kız bebek
Boy 79 cm
Kilo 9,6 

Bu süreçte kg kaybı olmadı, kilo alımı devam etti .

TESTLER 

Gaita Mikroskopisi

Mukuslu Bol okosit qörüldü. 1-2 Eritrosit görüldu. Parazit  parazit yukurtasi Görülmedi. Bol maya hücresi.qörüldü.

Amip negatif

Gaita ph 7

Gaitada redükton madde negatif

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2024 Saat 21:03
Sakın antibiyotik vermeyin! Zaten ilk hatayı; Probiyotik vererek yaptınız!!Hala veriyorsanız hemen kesin. 
Yazılarımı okuyun. Hiçbir ilaç vermeyin.
Yukarı Dön
Kubbb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kubbb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2024 Saat 22:13
Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim hocam. Prebiyotik konusunda çok haklısınız, hata ettim. 1 haftadır kullanmıyoruz. Yazılarınızdan ishal hakkında olanını okudum . Kaka miktar olarak az , su gibi değil ama içinde oldukça şeffaf büyük balgamsı bir doku var ,kan da var mı anlamiyorum tam olarak çünkü domates seven bir bebek . Ne önerirsiniz hocam? Bu irinli ishal mı oluyor?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2024 Saat 09:20
EĞER; ıkıntı ve sancılı bir dönem arkasından bu şekilde kaka yapıyorsa, "Amipli dizanteri" olabilir, Flagyl
 şurup, 5 gün günde 2x1 ölçek verin. 
Yukarı Dön
Kubbb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kubbb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2024 Saat 09:35
Teşekkür ederim hocam 
Yukarı Dön
Kubbb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kubbb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2024 Saat 17:00
Hocam merhaba flagyl 5.gundeyiz, ishal tamamen geçti, aşırı büyüklükteki mukus geçti . O zaman biz dizanteri mı atlattık? 

Düzenleyen Kubbb - 27 Eyl 2024 Saat 17:01
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2024 Saat 19:15
Evet. Amipli dizanteri. 
Yukarı Dön
Kubbb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kubbb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2024 Saat 14:11
Çok teşekkür ederim hocam 🙏🏻
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.