Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vitİamin yüksekliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D vitİamin yüksekliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Rukiyedefne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rukiyedefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D vitİamin yüksekliği
    Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2024 Saat 17:05
Kadir hocam kızım 21 Haziran 2023 3.630kilo 52 cm doğdu. Şu an 10,500 kilo 77.5 cm boyu.
Bir yaşından sonra 1 ampul devit verilmesi deyince bende 21 Eylül'de verdim bir önceki sorumda tarih hatalı girmişim panikle. Bugün D vit ölçüldü 327 gelmiş hastaneden aradılar. Hocam tehlikelimi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2024 Saat 19:04
SAKIN hastanelerde D vitamini baktırmayın.. 
Özel bir  laboratuvarda baktırın ve sonucu yanındaki birimleri ile birlikte yazın. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Kas 2024 Saat 10:35
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rukiyedefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2024 Saat 19:26
Hocam değer kısmı sağ taraf boş yani 30-
Hocam devlette yaptırdım benim 42 kızımın 327 gelmiş. Emziriyorum onun yüksek gelince düşünemedim emzirirken benden demi geçti bilemedim. Doktorda araınca gelmeniz lazım diye panik olduk geldik hastaneye. Yüksek olması normalmi hocaam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2024 Saat 20:43
D vitamini bakılan laboratuvar ile doktor aynı hastanede ise, hemen kaçın ve Özel bir laboratuvarda
 D vitamini baktırıp bana yazın. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rukiyedefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2024 Saat 03:19
 .   Kadir hocam test yüksek çıkınca çocuk doktorumuz D vitamin zehirlenmesi  diyerek acil şekilde hastaneye çağırmıştı. Akşama doğru gittiğimiz için acilde bakıldı. Doktorlar hemşireler D vitamin ampulü verdiğim için çok sert eleştirilere maruz kaldım çocuğumun hayatını tehlikeye soktum vasaire diye. Eşim ve ailelerimiz aynı şekilde sert eleştiri yaptı. Bi an bende korktum kızıma bir şey olacak sandım. Anlatamadım neden verdiğimi eşim dahi ikna olmadı çok üzüldüm. 3-4 gün gel git yaptık hastaneye tahlil nabız tansiyon serum takıldı. En son endokrin bölümünde 3 gün hastanede yattı kızım. Allah razı olsun orda bize bakan son doktor hasan bey bana bir sıkıntı olmadığını tek hatamın teste erken baktırdığım için sonucun yalancı pozitif verdiğini söyledi. O kadar rahatladımki anlatamam eşim baskı yapmayı bıraktı.  D vitamin testini 3 ay sonra baktırmamı değerin düşeceğini söyledi. Eşimde kızdı o kadar doktor hemşire baktı görüştük hiçbirinin bu bilgiye sahip olmadığı gibi bizi çok korkuttular. 
     Hocam hakkınızı helal edin o kadar tepki alınca bi tarafım kuşkuya düşmüştü. Buraya yazmamdaki amacımda benim gibi ampul alan olursa hemen test yaptırmasın üzerinden 3 hafta geçmesi gerekiyormuş.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2024 Saat 09:49
Türk doktorları; sadece D vitamini tedavileri bilmezler!! 
Çocuklarda Kalp Yetmezliği olduğunda, Dijitalizasyonu da bilmezler ve benim gibi Hacettepeli doktorların
 Digitalle Nativelle veya Digoxin tedavilerini uyguladığımızda, aynı şekilde salak salak tepki gösterirler! 
1960-1990 yılları arasında da; bu doktorlar Penisilin den umacı gibi korkarlardı! 
Bu yıllarda hiçbir SSK ( sözüm ona eğitim veren SSK Okmeydanı) hastanesi Eczanesinde tek doz Penisilin
 bile yoktu! Penisilin allerjisi hakkında en ufak bir bilgiye dahi sahip değillerdi! 
D vitamini kullanmasını da; 30-40 senede öğrenirler inşallah!

Yukarı Dön
Nefisekağan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nefisekağan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2024 Saat 21:43
3 hafta sonra tekrar baktırdınız mı? Kaç çıktı?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rukiyedefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2024 Saat 00:36
Meraba, testi Aralık sonu yaptıracağım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.