|
Pfapa |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Hassasanne07 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Hassasanne07
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Eki 2024 Saat 21:52 |
Hocam merhaba benim 11 yaş bir kızım var küçükmen defalarca kulak ağrısı duyma kaybı derken en sonu da geniz eti ve kulap tüpü operasyonu geçirdi ben hasta olduğunda bakardım bademcikleri kocaman olurdu hasta olmadıpında bile büyüktü bademcikleri almadılar o zaman sizi geç tamıdım ve keşke yaptırmadydım diorum şimdi o zamanlar ateş çok olurdu hep kulağım ağrıyor derdi şimdi 5 yaşında oğlum var ama hiç o şikayeti yaşamadım sağ boyunda lenf bezi var biraz büyük yakın zamanda enfeksiyon geçirdi dahada belirginleşti 1 yıldır var bademciği de sağ olan çok büyük soö küçük geçen hafta siz bana enfeksiyöz mono olabilir demiştiniz ateşi çıkarsa tahlil yaptırı. Dedimiz ateş çıkmadı öksürük krup cold mix atlattı sorum su hocam 1 bademcik büyüklüğü genetikmdir 2 lenf bezi o bademcikle aynı tarafta olmadı o tarafa ait bir enfeksiyon demekmidir pfapa sendromu olabilirmi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119144 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Bademciklerin her zaman AYNI büyüklükte olması diye bir şey yok. Yapısal olarakda da biri daha büyük
olabilir. 2- Tek taraflı bademcik; her zaman E.M: demek değildir. PFAPA ile hiç alakası YOK! Türk doktorları her ateşlenene PFAPA derler onları dikkate almayın. PFAPA: PF: Periodic Fever (Dönemsel ateş) A: Adenitis (Boyunda yaygın lenf bezleri) P: Pharyngitis ( Farenjit. Yani dil paslı, boğaz kırmızı) A: Aftous stomatitis (Ağız içinde yaygın Aftlar) olacak.
|
|
![]() |
|
Hassasanne07 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Hassasanne07
![]() ![]() ![]() ![]() |
O zaman biizm sağdaki 2 adet lenf bezi ve sağ bademcik büyüklüğü tamamen normal teşekkürler hocam 🙏🏻
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|