|
Hacamat hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Halilo ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nis 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 138 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Eki 2024 Saat 09:46 |
Hocam merhaba. Daha önce hacamat hakkında sorulmuş size eski bir uygulama olduğunu yazmışsınız. Merak ediyorum hiç yaptırmadım açıkçası ama çevremde çok kişi yaptırdı ve kan değerlerinde yükselme, ağrılarında iyileşme hatta gebe kalamayıp hacamattan sonra gebe kalan çok var. Tıkanık bölgeler açılıyor muş ve bu sayede iyileşme gerçekleşiyormuş.Memnun kaldıkları için yaptır diyen arkadaşlarımdan etkilenerek acaba yaptırsammı diyorum. Faydası, zararı etksii tam olarak nedir, bunla ilgili olumlu-olumsuz bilimsel bir veri var mı?eski bir yöntem olduğu için mi gereksiz buluyorsunuz yoksa gerçekten bilme dayalı birşey olmadığı için mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunların tamamı boş işler olup, etkileri şüphelidir. İspatlanabilmiş hiçbir faydaları yoktur! İşlem; tamamen "show" üzerine tezgahlanmıştır. Kabın içinde ateş yakılarak vakum oluşturulur ve bu bölgeye kan hücum eder. Neredeki, hangi tıkanıklığı açabilir ki? Kalp damarlarını mı açıyormuş? Deri altından öteye hiçbir etkileri yoktur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Eki 2024 Saat 11:01 |
|
![]() |
|
Halilo ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nis 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 138 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler hocam ben sizin iliminize inandığım ve güvendiğim için yaptırmayacağım fakat şunu da merak ediyorum affınıza sığınarak. Bazı bölgelerden gelen kanın kıvamına ve rengine göre yorum yapıyorlar, yaptığı bir bölgeden kan kolay gelmedi senin şuranda bir sorun var, jöle gibi bu kan o yüzden şuran sıkıntılı vs diyerek yorum yapıyorlar. Bu kanın kıvamı ve kanın gelme süresi neye bağlı olarak değişiyor?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
" Bazı bölgelerden gelen kanın kıvamına ve rengine göre yorum yapıyorlar,"
Tam bir sahtekarlık! Tipik eski Çin Tıbbı!! 1- Kanın rengi asla değişmez!! Sadece arter kanı ile Ven kanı arasında koyuluk farkı vardır! Bu fark da, hasta veya sağlam kişilerde aynıdır! 2- Kanın kıvamı (ne demekse!!) standarttır! Bunların uydurduklarının tamamı zırvalıktır.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam teşekkürler, hiç yaptırmamıştım ve uzak dururdum. Çok popüler olmuş birine yüksek meblağ ile yaptırcaktım sayenizde param cebimde kaldı😂
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|