Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - birkaç soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbirkaç soru

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ebruy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 05 Eki 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Konu: birkaç soru
    Gönderim Zamanı: 11 Nis 2008 Saat 21:58
Hocam merhaba,birkaç sorum olacaktı;
1-Ben,14 aylık oğluma günlük şişe sütlerinden yoğurt mayalıyorum.Bu sütlerin skt 2-3 gün sonrası oluyor,biz de aynı yoğurttan yiyoruz.Ama yoğurdu,sütün skt ne kadar bitiremiyoruz.Süt,yoğurt haline dönüştükten sonra,skt geçmiş olsa bile,bebeğe ve bize bir zararı olur mu?yoksa yoğurdu,sütün skt ne kadar tüketmek mi gerekir?
2-Çorbasına ıspanak,dereotu,brokoli,maydanoz gibi yeşil yapraklılar ekliyorum,çorbayı aynı gün bir de ertesi gün direkt ocağın üstünde ısıtarak veriyorum.Yeşil yapraklıları,ertesi gün ısıtıp vermenin bir zararı var mı?
3-Hala inek sütü vermedim,şart mı,günlük şişe sütü sadece ısıtıp vermek yeterli mi?
4-Günde ancak 1 s.b. yani yaklaşık 200 ml su içiyor,biberon almıyor,bu su miktarı az değil mi?
5-15.ayda suçiçeği aşısı olacak,pnömokok 4.dozu ve de hepatit A yı da beraber yaptırabilir miyim?gerçi hepatit i 24.aydan önce yapmak istemiyor hastane ama söyleyebilir miyim? 
6-Ben bebeğimin bu zamana kadar yemek ve mama yediği,içtiği hiç bir gereci steril etmedim,normal deterjanla yıkadım,kaynatmak şart mıydı?tşk.


Düzenleyen ebruy - 11 Nis 2008 Saat 21:59
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 25 Eyl 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2008 Saat 10:35
Merhaba...
1. Yoğurdu UHT sütleri ile yapmanızda yarar var.
2. Zararı yoktur.
3. UHT sütlerini ısıtıp vereblirsiniz. Şİse sütlerini kaynatmanız yerinde olur.
4.Yeterlidir.
5. YAptırabilirsiniz. Artık Hep A yı 12. aydan itibaren yapıyoruz.
6.HAyır şart değildir. Gerekli de değildir.
Sevgiler...
Yukarı Dön
ebruy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 05 Eki 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2008 Saat 16:49
Hocam,tekrar rahatsız ettim.Şişe sütü kaynatın demişsiniz,onlar da pastörize,kaynatmamızın sebebi ne?ben sadece ısıtıp yoğurt yapıyorum,yanlış mı?tşk.
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 25 Eyl 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2008 Saat 09:42
Merhaba...
PAsyorize sütler de az da olsa bir miktar canlı mikroorganizma vardır. Bekleme koşullarını bilemiyorum. Siz hiç pastörize sütü kaynatırken süt tortulaşmadı mı ? Bu sık görülür. Bu nedenle UHT sütlelrini tercih ederiz. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.