Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
yeşim
Altın Üye
Süper Anne
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3664
|
Konu: KISKANÇLIK Gönderim Zamanı: 08 May 2008 Saat 11:08 |
KISKANÇLIK
Çocuklarda ilk kıskançlık ikinci çocuğun doğumuyla başlar. O güne kadar evin sultanı olan bebek ikinci dereceye düşer ve bu durum onu kızdırmaya başlar. Çocuk kardeşine saldırgan davranışlar ( vurma, ısırma gibi) şeklinde yada tam tersi aşırı sevgi şeklinde kendini gösterebilir. Tekrar ilgiyi kazanmak için gerileme davranışları (alt ıslatma, tırnak ısırma, parmak emme gibi) gösterebilir. Bunları azda olsa önleyebilmek için; 1- Daha yeni birey doğmadan büyük kardeş bu yeni kardeşine karşı sevgi dolu hislerle hazırlanmalıdır. 2- Bebeğin beslenmesi, temizlenmesiyle ilgili küçük sorumluluklar vermek 3- Bizim yardımımız olmadan bebeğin yaşayamayacağını, hiçbir şey yapamayacağını sezdirmek ve onunda yardımını sağlamak en iyi yollardan biridir. Böylece çocuk kendisinin ağabey yada abla olduğunu öğrenecek, ev içindeki birinciliği sürdürmek için bebeği hoş tutacak, ona iyi davranacak ve görüp gözetecektir. 4- Onun yanında yeni doğan bebeği çoşkulu bir şekilde sevmemek. 5- Ayrıca ikisine de eş değer giysiler alınmalıdır. Çocuğun kardeşi olması onun geçmesi gereken önemli bir deneyimdir. Çocuk bu sayede sosyalleşme, paylaşma gibi önemli kişilik özelliklerini kazanır. Küçük kardeş olayından 5 yaşından küçük çocuklar daha fazla etkilenmektedir.
|
İkizlerim Azra ve Arda
|
 |
superisi
Altın Üye
Puanlar: 3384
|
Gönderim Zamanı: 08 May 2008 Saat 18:08 |
|
ZÜLAL(Bookworm)
|
 |
rüyabebek
Kıdemli Üye
Puanlar: 1033
|
Gönderim Zamanı: 08 May 2008 Saat 21:03 |
ah canım yeşimcim valla yarama bastın arkadaşım kızımda inanılmaz bir kıskançlık başladı öyle böyle degil resmen aşırı derecede kıskanıyor üst komşum geliyor omunda rüyadan iki ay büyük bir oglu var deli oluyor çocugu gördümü hiç oynamadıgı oyuncaklarla saatlerce oynuyor çocuk eline ne alsa saldırıyor vuruyor çocuga çokda üzülüyorum vurmasını nereden ögrendi hiç bilmiyorum zaten tv de bile tartışma ortamı yada vurdulu kırdılı bişey olsa hemen zaplıyorum zaten evimizin içinde hiç öyle şeyler olmaz valla ne yapacagımı şaşırdım 
|
 |
oğuzkağan
Altın Üye
Puanlar: 2934
|
Gönderim Zamanı: 08 May 2008 Saat 22:04 |
|
[
|
 |
yeşim
Altın Üye
Süper Anne
Puanlar: 3664
|
Gönderim Zamanı: 09 May 2008 Saat 12:06 |
rüyabebek Yazdı:
ah canım yeşimcim valla yarama bastın arkadaşım kızımda inanılmaz bir kıskançlık başladı öyle böyle degil resmen aşırı derecede kıskanıyor üst komşum geliyor omunda rüyadan iki ay büyük bir oglu var deli oluyor çocugu gördümü hiç oynamadıgı oyuncaklarla saatlerce oynuyor çocuk eline ne alsa saldırıyor vuruyor çocuga çokda üzülüyorum vurmasını nereden ögrendi hiç bilmiyorum zaten tv de bile tartışma ortamı yada vurdulu kırdılı bişey olsa hemen zaplıyorum zaten evimizin içinde hiç öyle şeyler olmaz valla ne yapacagımı şaşırdım  |
Arkadaşının çocuğu geldiğinde ona ilgi kızından daha olmasından olabilir mi?
Ya da arkadaşının oğluna ilgisi senin kızına olan ilgi ve yaklaşımından daha fazla olmasın?
|
İkizlerim Azra ve Arda
|
 |
DENİZKIZI
Elmas Üye
Puanlar: 5273
|
Gönderim Zamanı: 09 May 2008 Saat 14:53 |
|
 |
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 15446
|
Gönderim Zamanı: 09 May 2008 Saat 14:59 |
|
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21029
|
Gönderim Zamanı: 09 May 2008 Saat 15:01 |
teşekkürler
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |