Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - memnuniyetsizlik ve asabilik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummemnuniyetsizlik ve asabilik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
flzbth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 64
Mesajın Direkt Linki Konu: memnuniyetsizlik ve asabilik
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 10:50
dr.özlem hanım merhaba ;
benim oğlum batuhan 3,5 yaşında ve 1,5 yaşından beri maalesef çalışıyorum babaanne ve annane baktı ama akşamları ve haftasonları bizimleydi kasım ayından beri kreşe gidiyor sadece 3 haftadır kreşe gönderememiştik hastaydı çünkü pazt günü başladık ve kesinlikle yemek yemiyormuş öğretmenleri diyorki batuhanı memnun edemiyoruz çok asabi ve suratı asık diyorlar akşama kadar aç kalıyormuş sadece puding kek gibi şeyleri yiyormuş ama benimleyken azda olsa yemek yiyor ilk kreşe başladığında böyle değildi eve getiremiyorduk burda kalıcam diyordu ama şimdi çok fena üstünü bana soyduruyor istemiyor öğretmenlerini ama seviyorumda diyor anlamadım okulu gördüğü gibi yemek yemiycem diye bağırıyor dedim bugün zorlamayın onlarda haklı üzülüyorlar yemeyince birşeye tepki veriyor ama ne anlamadım evden çıkmak istemiyor evde kalalım diye ağlıyor hep çizgi film izlemek istiyor bağırıyor çağırıyor sinirlenince bana vuruyor sonra üzlüyor öpüyor beni ama babasına yapamıyor babasını çok seviyr ve korkuyor o ne derse yapıyor biliyorum beni de çok seviyor annemi babamı çok seviyorum diyor lafta herkesi de seviyor ama hemen tavır yapıyor herkese anlamıyorum bu kadar değildi son 1 haftada feci değişti çok üzlüyorum eşim birşey yok diyor olabilir diyor ama ben korkuyorum büyüyünce bana karşı tavırlı olacak gibi geliyor çalışıyoruum diye ne yapmam lazım özlem hanım sabırlı olmaya çalışıyorum çalışmak zorundayımda istemiyorum evde annane babanneyle olmasını yaşıtlarıyla olsun istiyorumda nerde yanlış yapıyorum blmiyorum(çalışmak dışında )bu durum normalmi ?yardım edin lütfen özlem hanım teşekkür ederim şimdiden
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2009 Saat 19:15
öncelikle çalışmanız yanlış değil. bunu unutmayın . bunu yanlış gibi görüp kaygılandığınız sürece oğlunuz bu kaygıyı hisseder ve gerilir. bu konuyu size karşı kullanır ve kendini evde bırakılmış, cezalandırılmış gibi algılar. çalışmak olması gereken bir şeydir, yanlış değildir. çocuklar hastalık sonrası dönemde huysuzlaşabilirler. ayrıca 3 hafta evde kalıp evin rahatına alışınca kuralları olan bir okula gitmek istemeyebilir ve bunun için de bildiği silahları(yemek yememek, huysuzluk yapmak gibi) devreye sokar. okula göndermeye devam edin ve okuldakilere de yemek konusunda ısrarcı olmamalarını söyleyin .işe yaramadığını görünce vaz geçecektir.
özlem
Yukarı Dön
flzbth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 64
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 11:12
dr.özlem hanım öncelikle verdiğiniz cevap için çok teşekkür ediyorum ve içimi rahatlattığınız içinde teşekkür ediyorum.Batuhan bütün anneleri çalışıyor zannediyor özellikle annane ve babaanneyle kaldığı dönemlerde yolda 2 kedi gördüğünde bile biri büyük biri küçükse yavru kedi annane kedi diyor anne kedi işe gitti bazen gülüyorum bazen üzülüyorum sabah kalkınca baba nerde diyo işe gitti annem ben nereye gidiyorum bugün diyo oyun evine diyorum annecim arkadaşların seni bekliyor onların anneleride mi işe gitti diyor evet diyorum alıştı artık iş durumuna ama yinede sabahları evde kalmak istiyorum diyo haftasonu evden çıkaramıyoruz batuhanı evimde kalıcam diye tutturuyor onu çok seviyorum ve yanında olamamak beni mahvediyor.dediğiniz gibi sanırım kreşte biraz zorlama olmuş hatta dün şahit oldum süpriz günleri var bugün pasta yapıp götürdüm kreş sahibi diyoki batuhana yemek yemezsen pasta yok sana batuhanda kızdı hayır pasta yicem yemek yemiycem o hayır diyo batuhan sinirleniyo kestim hemen konuyu sabahta söyledim sakın dedim zorlamayın tehtit etmeyin yemezsede yemeğini pasta isterse verin inatlaşmayın tamam dediler bakalım görelim dedim.anne hep ye ye diyolar diyo batuhan tamam annecim dedim istemiyosan yeme dedim.inşallah doğru yapmışımdır.uzun oldu umarım sıkmamışımdır sizi .
sağlıkla huzurla sevgiye kalın dr.özlem hanım iyi çalışmalar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.