Merhaba Kadir Bey.
Kayınvalidem Brucella teşhisiyle 1,5 haftadır hastanede yatıyor.Bu gün taburcu olucak ama dr uyla bugün yaptığı görüşmede Brucellanın günlük şişe sütüyle de bulaşabileceğini öğrenmiş.Dr u günlük şişe sütlerinin kesinlikle kaynatılmadan içilmemesi gerektiğini söylemiş.tetrapaklı sütlerin ise böyle bir şeye ihtiyacı yokmuş yani onlar kaynatılmadan içilebilirmiş.Benim 1 yaşında ikiz kızlarım var.ve 4 aylıktan beri onlara şişe sütüyle yaptığım yoğurtları verdim.Bazen bir taşım kaynattım.Bazen sadece ılıttım.Şu an da da onlara bu şişe sütlerini arada ılıtarak veriyorum içmeleri için.En sağlıklı ve vitaminlisi şişe süt diil mi? Tetrapaklı sütler bile vitamin ekisiği yaşarken uzun ömürlü oldukları için ne yapıcaz.Şişe sütler kaynatılmıyomuş güya.Nasıl bir şeydir bu anlamadım.gerçekten şişe sütlerinden bu gibi hastalıklar bulaşabilir mi? Şişe sütleri de pastörize süt grubuna girmiyor mu?
Bilgilerinize ihtiyacım var.Teşekkür ederim.