Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
crazy_angel
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 61
|
Konu: kusma Gönderim Zamanı: 27 Şub 2009 Saat 13:36 |
Merhaba Kadir Bey,
19 aylık oğlumda bu sbah 5 ten beri mide bulantısı var. uykuda bile uyanıp kusuyor. Dün her zamankinden farklı da birşey yemedi. Sabah sadece 1 kase tarhana çorbası içti 4-5 kere kustu. şimdilik isal felan yok. ne yapmalıyız. hiçbirşey yemek istemiyor ben de sadece emziriyorum.ne tavsiye edersiniz ne yedireyim? doktora götüreyim mi?
teşekkürler.
|
 |
crazy_angel
Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Şub 2009 Saat 15:25 |
Doktor Bey isalde başladı.Ne yapalım?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118639
|
Gönderim Zamanı: 27 Şub 2009 Saat 16:54 |
İshalden sonra kusma olmazsa, bu basit bir ishaldir, merak etmeyin çocuk susuz kalmaz, kendiliğinden geçer. Eğer ishalden sonra kusma devam ederse, bu Rotavirus ishalidir, bu tehlikelidir, dikkatli olun. bol su verin.
|
 |
crazy_angel
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Şub 2009 Saat 14:58 |
Merhaba Kadir Bey,
Oğlumun dünkü kusması geçti ama hala isal hem de çok. Gece ateşlendide. Şu an ateşi yok ne yapmam lazım isali için? Tekrar atelenirse ne yapayım? ne yedireyim?Teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Şub 2009 Saat 23:08 |
Hiçbirşey yapmayın, sadece bol sıvı verin... Sakın "ishal kesici" diye satılan ilaçlardan vermeyin.Vücut, zaten kusarak zararlı gıdanın önemli bir kısmını vücuttan attı. Geri kalanınıda ishalle atacak, vücudun işine karışmayın. İshal kusma ile beraber olmadığında tehlikeli değildir, merak etmeyin.
|
 |
crazy_angel
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Mar 2009 Saat 08:18 |
Günaydın Kadir Bey,
Oğlumun isali hala geçmedi bu kadar uzun sürmesi normal mi? Bir de altı çok kötü pişik oldu. Sildirmiyor ben de her defasında ılık suyla yıkıyorum Tyrosd diye bir pişik kremi var onu kullansak olur mu? Herşey için çok teşekkürler...
|
 |
crazy_angel
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Mar 2009 Saat 15:29 |
Kadir Bey benim sorumu görmediniz sanırım.oğlumun isali geçmedi hala bukadar uzun sürmesi normal mi?Pişiği içinde Tyrosd kullanabilir miyiz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Mar 2009 Saat 18:16 |
Trosyd mantar kremidir, bir işinize yaramaz. Eczanede "Eau borique%3 lük hazırlatın, kremden önce nemdireceksiniz. Pişik kremi olarak, Oksitin kullanın, ilaveten bir sabah, bir akşam, Oksitin yerine Ultralan pomad sürün. İshali barsaklardan son mikrop atılana kadar devam eder, ondan sonra düzelir. Sakın ishal kesici ilaç vermeyin, içerde kalan mikrop, "zehirli ishal" dediğimiz durumu yaratır.Ayrıcada merak etmenize gerek yok, kusma olmadığı için bir tehlike arz etmez..
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 02 Mar 2009 Saat 18:16
|
 |