Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - emzirme ve kilolar..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumemzirme ve kilolar..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Derem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Konu: emzirme ve kilolar..
    Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 17:09
iyi günler Kadir Bey, aslında bu soruyu ne zamandır sormak istiyordum ama çekindim doğrudan bebeklerimize dair bir konu değil diye. ama sizin görüşlerinize çok önem veriyorum ve ona göre hareket etmek istiyorum.
malum biz anneler genelde doğum sonrası hep kilolardan yakınırız. piyasada zayıflamaya yardımcı elma krom, lahana hapı gibi bazı tabletler çok yaygın olarak satılıyor. 6. aydan sonra emzirenlerin kullanabileceği söyleniyor ama bebeğimiz sözkonusu olunca insan emin olamıyor. siz ne düşünüyorsunuz acaba, görüşleriniz benim için çok önemli. teşekkür ederim.
Meleklerimin bir gülüşü herşeye değer...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 18:15
Siz yeterli miktarda suyunuzu içinde, ister pehriz yapın, ister lahana hapı kullanın. Bu arada günlük ihtiyacınızı karşılayacak kadar süt ve  et tükettiğinizden emin olun.
Yukarı Dön
didemim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 244
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 20:25
emziren anneler için et ve süt miktarı günlük ne kadar kadir bey..diyet anladığım kadarıyla sütün azalmasını engellemiyo
DİDE
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2009 Saat 09:36
En az 500ml, süte tekabül edecek sütlü gıda diyoruz. ( Unutmayın, 100g. peynir=500ml süt), Bir kuru köfte kadar et. Tabii bu miktarların üstüne çıkabilirseniz, daha iyi olur.
Yukarı Dön
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 11:46
Hocam gecen gun eczanede solgarın chromıum phciloette kapsulunu sordum ıcerısınde krom ve bır kac vıtamın varmıs sadece tatlı ıhtıyacını bastırmaya yonelıkmıs zayıflama yada metabolızma ıle ılgılı degıl..
Kullanabılırmıyım dıye fıkır aldım ama emzırenler kullanamaz dedı eczacı ? sız ne dıyorsunuz fıkrınızı cok merak edıyorum oglum 7,5 aylık sadece gecelerı anne sutu alıyor gunde 2 lt su ıcıyorum duzenlı beslenmeye calısıyorum.. ?

Düzenleyen betulygt - 05 May 2009 Saat 11:50
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 12:31
Geçen senelerde "Çinko" moda idi, bu sene, "krom" modası çıktı. Sıra ile bütün "eser elementleri"  halka yutturacaklar anlaşılan. Bunların kutusunu dikkatle okursanız, "herhangi bir hastalığın,önlenmesinde, tedavi veya iyileştirmesinde kullanılmaz" ibaresini görürsünüz. İsterseniz kullanabilirsiniz, ben şimdiye kadar bunların hiçbir tanesini tavsiye etmedim..
Yukarı Dön
dandinidastana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2009 Saat 10:18
iyi gunler kadir bey.benim süt alerjim var. iceriginde süt olan ne yesem kaşıntı ve döküntü oluyor vucudumda.bebegim 3ayını doldurdu.sütümde az geliyor ve doymuyor.mama veriyorum doymadıgı zaman.sütlü yiyecekler alamıyorum.nane maydanoz yeşil salata yiyemiyorum.bunları yedigim gun hic sutum gelmiyor.meyvesuyu ictigim gün bebegimin cildinde kızarıklıklar oluyor.ne yiyeceğimi şaşırdım.
tek basına su anne sütü icin nekadar etkili alternatif tavsiye edebileceginiz gıdalar var mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2009 Saat 10:41
Süt allerjileri, "türe özeldir"..Yani size inek sütü dokunabilirde, keçi ve koyun sütü ve mamülleri dokunmaya bilir. Denemekte fayda var. Sizin için en rahat kalsiyum kaynağı "keçi peyniri" olabilir. Ayrıca bol et, tavuk yumurta alabiliyorsanız, çok dert değil. Nane, maydanoz gibi otları yemeseniz de olur.Meyva yiyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.