Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ALLERJİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumALLERJİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bayraktar35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Konu: ALLERJİ
    Gönderim Zamanı: 25 Tem 2009 Saat 13:36
Merhaba Dr.Kdir Bey,kızım 23 aylık şubatta geçmeyen gribi,ateşi yüzünden çok antibiyotik yükledik.antibiyotikler vücudunda kızarıklıklar yaptı.Sonra Ekinezya ekstresi verdim.gribini,burun akıntısını,allerjilerini geçirdi.Haziranda kestim.Eylülde yine başlasam mı?bağışıklığı güçlendiriyormuş???
     Ekinezyayı kesince dönem dönem allerjileri oldu.yediği de gün aşırı yumurta,süt içmiyor günde 1 da..no ,3 köfte,çorba...abur cubur yemiyor.bunlardan hangisi allerji yapıyor bulamadım.(da..no gibi geliyor ama süt hiç sevmediği için 1 tane veriyorum.yoğurtta yemiyor çünkü)allerji şurubu vermeyince kabarıyor mecbur veriyorum.Sizce ne yapmamız gerekir?Şurup önerebilir misiniz?Allerji testi yapmam şart mı?benimde bünyem allerjik fakat gıda allerjim hiç olmadı.

Şimdiden çok teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2009 Saat 11:07
Ekinezya, kutusunun üzerinde de yazdığı gibi ( çok küçük yazılar) hiçbir hastalığı tedavi etmez, iyileştirmez ve önlemez... Hangi akla hizmet ile gribe antibiyotik veriyorlar anlamam anma, siz bu antibiyotiklerle vücudunuzdaki faydali bakterileri(=probiyotik bakteriler) yok ettiğinizden bu durumlar oluyor. Bir hafta hergün 1 paket "Reflor" tozunu yemeklerine karıştırıp verin.. Zırt-pırt antibiyotik kullanmayın, benim makaleleri ve eski mailleri okuyun. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2009 Saat 13:22
reflor tozunu hiç bilmiyorum.allerjiyi önlemek için mi?çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 09:40
merhaba Dr.Bey Reflor ilacını öğrendim.ishal içinmiş.bağırsak florasını  düzenliyormuş.bunu kullanırsam kabız olur mu?bir de dün yine çok kabardı vücudu,reflor kullanırken allerji şurubu verelim mi?vakit ayırdığınız için çok teşekkürler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 10:49
Reflor sadece ve sadece "Antibiyotik ishalin de " kullanılır. Antibiyotiklerin yokettiği bakterileri yerine koymaya yarar. Bu bakteriler yok edildiğinde, bağışıklık sistemide bozulur, allerji gibi durumlar oluşur. Mamalara bu bakterileri koyarak da  mevcut bağışıklığı arttıramazsınız.. İshal ilacı olmadığında kabızlık yapmaz.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 11:36
çok teşekkürler,iyi çalışmalar dilerim.
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2009 Saat 11:15
Günaydın hocam, bu sabah kızım 2-3 tane beyaz üzüm yedi. hemen sonrasında vücudunda kızarıklıklar çıktı. hafif kaşıntısı oldu. geçenlerde de yemiş ve avuç içleri ve ayakları kaşınmıştı (ama o zaman kızarıklık ve kabarıklık olmamıştı )hatta o zaman acile götürmüştük, çok ağlamıştı... beyaz üzüme alerjisi mi var acaba? yada ona atılan ilaçlar mı kaşıntı yapıyor... şimdiden teşekkür ederim, iyi ki varsınız Thumbs Up
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2009 Saat 11:20
Çekirdeğini yedi ise olabilir. Birde iyi yıkanmadığında, üzerinde ilaç kalıntısı kalmış ve onlar yapmış olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.