Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızımın sonuçları...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızımın sonuçları...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Linam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 111
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızımın sonuçları...
    Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2009 Saat 21:51

Doktor Bey kızımı geçen hafta 1 yaş kontrolüne götürdüm. Doktorumuz idrar kültürü ve hemogram istedi. İdrar sonucu pek iç açıcı değildi.

Kan: Negatif

Billurubin: Negatif

Urobilinojen: Normal

Keton: Negatif

Protein: Pozitif 0.3

Glukoz: Negatif

PH: 6,5

Dansite: 1,02

Leukosit: Pozitif 15

E.Coli üredi, 100.000 koloni

Hemen aklıma sizin önceki yazılarınızdan nitrit geldi. Doktorumuza nitrit negatif olduğunda idrar yolu enfeksiyonu olmazmış ama bu sonuçta nitrit yok dedim. Doktorumuz, tahlile göre lökosit pozitif çıkmış ve 100.000 koloni az değil bunu gözardı edemem dedi ve kızıma antibiyotik yazdı. Kızım aynı zamanda üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiği için kusması çoktu bu sebeple iğne vermek zorunda kaldı. İğnemizin adı CEFADAY 500MG ama doktorumuz 400 vurulsun dedi. 10 adet verdi, hergün 1 tane vuruluyor. Ayrıca sabah akşam 1 çay kaşığı aferin plus veriyorum. Kızımın idrar yoluyla ilgili bir şikayeti yoktu fakat üst solunum yolu enfeksiyonundan dolayı 38 derece ateşi vardı. Bu iğne boşunamı vuruluyor diye tereddütte kaldım. 1 yaş aşılarıda vurulamadı bu enfeksiyonlar yüzünden.

Kızım 10 kilo 200 gr, boyu 77 cm. baş çevresi 43 cm. Başı çok küçük geliyor bana bu sorun olmaz değilmi? Ayrıca hemogram sonucunda Hgb 11.9 çıktı. Kansızlık yok öyle değilmi? Doktorumuz Vimin C vitamin verdi, bu vitamin iyimidir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 18:29
Hiçbir şey yapmayın, hiçbir ilaç kullanmayın. Sakın iğneleri vurdurmayın... Kansızlığıda yok... Meyva yiyen bir çocuk ise C vitaminine asla ihtiyaç olmaz... Eğer bu tedaviye devam ederseniz, arkadan ishal gelecek, doktordan çıkamayacaksınız. Zaten gayede bu.... 
Yukarı Dön
Linam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 19:00

Hergün 1 meyve yiyor kızım, şeftali ve armut en sevdikleri. Peki ben bu iğneleri vurdurmayı kesip yine tahlil yaptırayımmı doktor bey? Ne yapmamı önerirsiniz?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 19:03
Bir şikayeti varmıki tahlil yaptıracaksın.... Unut gitsin.
Yukarı Dön
Linam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 19:07

antibiyotik kullandığı için aşı olamamıştı, vücuttaki enfeksiyon geçmeden yapılamaz demişti doktorumuz, şu anda kızımda burun akıntısı ve hafif bir öksürük kaldı. Bu durumda aşılarını ne zaman olabilir?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 19:14
Bu doktorlar herhalde uzaydan geldiler. Böyle bir tıp bilgisi yok.. Siz bu şahsın hakikaten doktor olduğundan eminmisiniz??? Gerek hastalık, gerek antibiyotikler aşılara mani değildir.
Yukarı Dön
Linam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 19:27
Gerçektenmi? Çok şaşırdım çünkü sağlık ocağıda aynı şeyi söyledi. Ayrıca çoğu doktor çocuk hastayken aşıya karşı. O zaman hemen yarın yaptırayım çocuğumun aşısını. 1 yaş aşılarını olamadı hala.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 19:37
eğer yaptıracağınız aşılar KKK ve suçiçeği aşıları ise, mutlaka 12. ayın bittiğinden ve 13. aydan gün aldıklarından emin olun... Suçiçeği aşısını da 15 ayda yaptırın.. Bu doktorlar ya cahil, yada üç kağıt yapıp, sizi defalarca getirtmek istiyorlar. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.