Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - saçları dökülüyor...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsaçları dökülüyor...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Konu: saçları dökülüyor...
    Gönderim Zamanı: 05 Eki 2009 Saat 11:05
İyi günler Hocam,
Kızım 26 aylık, saçları hem fazla uzamıyor hem de sanki büyük insanlar gibi müthiş dökülüyor. sabah kalktığında yastığında 10-15 tane saç teli oluyor. vitamin eksikliği mi acaba? neden olabilir hocam?

Bir de kızımda hafif bir raşitizm olduğunu tedavi gerektirmeyeceğini, kışın devit kullanmamı önermiştiniz.(gönderdiğim resme göre). tam olarak ne zaman başlamalıyım hocam? ve kaç damla?
Teşekkür ederim, saygılar...

Hocam bir de benim arkdaşımın kızı var 27 aylık. çocuk hiç durmadan süt içmek istiyormuş, annesi vermiyormuş. ben söyledim ama fazlasının kansızlık yapacağını ısrarla savunuyor. en az 500 ml. diyorsunuz, en üst sınırı nedir hocam? versem iki lt. içer diyor...

Düzenleyen ŞEVVALNAZ - 05 Eki 2009 Saat 11:13
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118140
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2009 Saat 11:30
Saçlı deride, alan şeklinde saç dökülmesi oluyorsa, cildiye doktorunun görmesi iyi olur. Yoksa, kırlma şeklinde oluyorsa bir önemi yok. Süt kansızlık yapmaz. Yapsa idi bizim çocuklardan kat-kat fazla süt tüketen Avrupalı ve Amerikalı çocuklarda olurdu. Bu "mamacı doktorların" uydurmasıdır. Bizde, süt tüketimi Avrudan çok daha az olmasına rağmen görülen kansızlık, et yememekten olan kansızlıktır. Şimdi, et alamayanlara alay edilir gibi demir ilacı dağıtıyorlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.