Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - montessori eğitimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konumontessori eğitimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Konu: montessori eğitimi
    Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 20:50
Bugünlerde ayrıca buna takılmış durumdayım.
Aslında bu konu ile ilgili araştırmalarım meryemin ahşap oyuncakları ile başladı.WinkMontessori eğitiminde oyuncaklar hep ahşapta:)Bloglardada genelde bu eğitime yönelik etkinlikler var. Bu konuyla ilgili sizler neler düşünüyorsunuz.

ben önce nedir montessori ile başlayayım...Benim ilk etapta anladığım. Çocuğa uygun ortam ve oyuncaklarla kendini geliştirmesini sağlamak. (deneyimleme yoluyla)Hedef daha yaratıcı,yetenekli,özgüveni yüksek ve özgür bireyler yetiştirmek...

< ="-" ="text/; =utf-8">< name="ProgId" ="Word.">< name="Generator" ="Microsoft Word 11">< name="Originator" ="Microsoft Word 11">

Montessori her çocuğun, kendine özgü bir gelişime sahip, bireysel bir kişilik olduğunu ve kendi kapasitesi doğrultusunda öğrenebileceğini savunur. Montessori bilgiyi ezberden kurtarıp, her yaşta çocuğun anlayabileceği bir düzeyde somutlaştırmış ve bunu bütünlük içinde aktaracak bir yöntem ve materyaller dizisi geliştirmiştir.  Montessori eğitiminin temeli çocuğa bağımsız olmayı sağlayacak ve gelişimini destekleyen en uygun çevreyi hazırlamaktadır.  Montessori eğitimi çocukların toplumsal ve duyusal gelişimlerini destekleyerek gelecek yaşamlarında başkalarına, çevrelerine, kendilerine saygı duyan, sorumluluk sahibi, toplumla uyum içinde yaşamlarını sürdüren bireyler olmalarına katkı sağlamaktadır.

Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 10:26
yahu arkadaşlar okudunuzda niye fikrinizi belirtmediniz...LOL

evde uygulanabilirmi,sizin düşünceleriniz....v.s v.s

Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 10:36
İlalcim ben de bu konuyu nedir ne değildir diye araştırmıştım ama bu eğitimi tek başına veren anaokulu bile yok,oyucaklar ahşap evet ama hepsi renksiz ya da basit temel ahşap oyuncaklar olduğundan çocukların ilgisini çekmiyor diye anaokulları farklı sistemleri bünyesinde toplamışlar,evde çok güzel eğitim verebilirsin ama montessori eğitimi verebiliyorum diyebilir misin bilmiyorum,bence sen bildiğin yoldan şaşma,sadece oyuncakla olabilen bişey de değil anladığım kadarıyla..
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 10:54
Orjinalini yazan: bilgeakgun bilgeakgun Yazdı:

İlalcim ben de bu konuyu nedir ne değildir diye araştırmıştım ama bu eğitimi tek başına veren anaokulu bile yok,oyucaklar ahşap evet ama hepsi renksiz ya da basit temel ahşap oyuncaklar olduğundan çocukların ilgisini çekmiyor diye anaokulları farklı sistemleri bünyesinde toplamışlar,evde çok güzel eğitim verebilirsin ama montessori eğitimi verebiliyorum diyebilir misin bilmiyorum,bence sen bildiğin yoldan şaşma,sadece oyuncakla olabilen bişey de değil anladığım kadarıyla..

bilge.ankara ünv. anaokulu montesoriyi bünyesine almış. MEB in eğitim sistemiyle beraber yürütüyorlarmış.
istanbuldada aslında bir çok kreş gördüm nette dolaşırken.Antalyada bile birtane var.
Aslında oyuncaklar çokta renksiz değil. pembe kule var,kahverengi kule var. mesela silindir blokları adında bir oyuncak var. dört bloktan oluyor.
ağırlık farkı
uzunluk farkı
çap farkı
ve birde büyükten küçüğe doğru sıralama.
 ben bunların bir çoğunu eylül için kullanamam henüz.

mesela diyorki. bebek için bir oyun alanı yaratın. estetik ve herşey göz hizasında onun alabileceği ve görebileceği şekilde olsun.ne oynamak istiyorsa kendi seçmeli diyor...
yanlış yapa yapa doğruyu bulacaktır...diyor birde.
 ama işte eylülle bunlar nasıl gerçekleştirilir bilemiyorum.şimdilik herşeyi birbirine vurup çakip dökmekte atmakta.

ve sanırım bu sistemi uygulayan kimsede yok forumda. feedbacklerini alsamWink
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 16:21
ilalcim yanlış geri dönüş vermek istemedim ben de yorum yazarak...çok derinlemesine bilgi sahibi değilim...bi ara dikkatimi çekmiş incelemiştim ama felsefesini çağdaş eğitimden ayıran farkı pek göremedim...o yüzden ben de eğitim felsefesini değil örnek etkinliklerini göz önünde tutıyorum...

aslında günümüz oyuncakları bizi monteserri eğitimine itiyor gibi...içiçe giren kaplar,çubuklara dizilen halkalar,parçadan bütün oluşturulan yap-bozlar...bu tür oyuncaklara ulaşmak eskiye nazaran artık çok kolay...amaaaa bu oyuncakları almak sadece alıp çocuğa vermek çözüm değil...her zaman dile getiririm çocuk oyuncakla bile nası oynayacağını ilkin bizden görmeli..örnek almalı...

eylül ün oyuncaklara vurması döküp saçması çok normal...o da aslında bir öğrenme biçimi...
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 16:33
zamanla ubunları aşacaksınızdır...kendi haline bırak ...örnek olmaya çalış sadece..

burdaki çoğu anne gibi ben de oğlumla oyun oynamyı vakit geçirmeyi seven biriyim...montessorri gibi bi felsefem yok bu oyun vakitlerinde...ama uyguladığım çoğu taktik belki de bu felsefeye katılıyor olabilir...çok kasma kendini...

bi de yanlış hatırlamıyorsam bu montessorri eğitiminde okuma -yazma çok erken veriliyor...yanlış biliyorsam uyarın beni...burayı yazam geri dönüp bakıcam...

eğer çocuğa yeterli imkan sağlanırsa ki çocuğun çok zeki olmasına gerek yok bunun olabileceğine inanıyorum...yani erken okuma yazma olayına...
örneğin ali ilber 0- 9 rakamları arası ile alfabedeki çoğu harfleri tanıyor..biz öğretmek için çaba harcamadık ama o öğrendikten sonra geriye dönüp bi baktık ki bunun için ortam hazırlamışız...

Ali çok mu zekki ...hayıııır...zekayla alakası yok ...ama o harfleri tanıdıkça biz çok şaşırdık ve sevindik...o da bizi şaşırtmak ve sevindirmek için geri kalanları öğrenmeye yüz tuttu...sanırım montessorri eğitiminde çocuğa değer veriliyor bu değer çocuğa hissttiriliyor...gerisi çorap söküğü gibi geliyor...

sen eylül le geçirdiğin vakitleri iyi değerlendirdiğini düşünüyorsan başka bir şeyi kafana takma...illa ki bir felsefeye ya da bir kalıba girdirmek şart değil diye düşünüyorumm...

Düzenleyen meryem - 03 Kas 2009 Saat 16:38
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 16:41
Düzen ( International Montessori Council düzen için duyarlı dönemi 2-4 yaş olarak verirken, M. Montessori düzen için duyarlı aşamanın 1 yaşında başladığını ve 2 yaşında kesin olarak kendini gösterdiğini ifade eder. Bu dönemim aralığını ise 1-2 yaş olarak verir).

böyle diyor montessorrinin kendi sitesinde...1 yaş öncesi zaten uygun değilmiş...
Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 17:06
Meryemcim fikirlerine tamamen katılıyorum.Clap
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.