|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ilal ![]() Altın Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haz 2008 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 3036 |
![]() Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 20:50 |
Bugünlerde ayrıca buna takılmış durumdayım.
Aslında bu konu ile ilgili araştırmalarım meryemin ahşap oyuncakları ile başladı. ![]() ben önce nedir montessori ile başlayayım...Benim ilk etapta anladığım. Çocuğa uygun ortam ve oyuncaklarla kendini geliştirmesini sağlamak. (deneyimleme yoluyla)Hedef daha yaratıcı,yetenekli,özgüveni yüksek ve özgür bireyler yetiştirmek... < ="-" ="text/; =utf-8">< name="ProgId" ="Word.">< name="Generator" ="Microsoft Word 11">< name="Originator" ="Microsoft Word 11"> Montessori her çocuğun, kendine
özgü bir gelişime sahip, bireysel bir kişilik olduğunu ve kendi kapasitesi
doğrultusunda öğrenebileceğini savunur. Montessori bilgiyi ezberden kurtarıp,
her yaşta çocuğun anlayabileceği bir düzeyde somutlaştırmış ve bunu bütünlük
içinde aktaracak bir yöntem ve materyaller dizisi geliştirmiştir. Montessori eğitiminin temeli çocuğa bağımsız
olmayı sağlayacak ve gelişimini destekleyen en uygun çevreyi
hazırlamaktadır. Montessori eğitimi
çocukların toplumsal ve duyusal gelişimlerini destekleyerek
gelecek yaşamlarında başkalarına, çevrelerine, kendilerine saygı duyan, sorumluluk
sahibi, toplumla uyum içinde yaşamlarını sürdüren bireyler olmalarına katkı
sağlamaktadır. |
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
|
![]() |
|
ilal ![]() Altın Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haz 2008 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 3036 |
![]() |
yahu arkadaşlar okudunuzda niye fikrinizi belirtmediniz...
![]() evde uygulanabilirmi,sizin düşünceleriniz....v.s v.s |
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
|
![]() |
|
bilgeakgun ![]() Kıdemli Üye ![]() hepimiz hilalcigiz:) Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2007 Konum: OZAN Durum: Aktif Değil Puanlar: 1906 |
![]() |
İlalcim ben de bu konuyu nedir ne değildir diye araştırmıştım ama bu eğitimi tek başına veren anaokulu bile yok,oyucaklar ahşap evet ama hepsi renksiz ya da basit temel ahşap oyuncaklar olduğundan çocukların ilgisini çekmiyor diye anaokulları farklı sistemleri bünyesinde toplamışlar,evde çok güzel eğitim verebilirsin ama montessori eğitimi verebiliyorum diyebilir misin bilmiyorum,bence sen bildiğin yoldan şaşma,sadece oyuncakla olabilen bişey de değil anladığım kadarıyla..
|
|
![]() |
|
![]() |
bilge.ankara ünv. anaokulu montesoriyi bünyesine almış. MEB in eğitim sistemiyle beraber yürütüyorlarmış. istanbuldada aslında bir çok kreş gördüm nette dolaşırken.Antalyada bile birtane var. Aslında oyuncaklar çokta renksiz değil. pembe kule var,kahverengi kule var. mesela silindir blokları adında bir oyuncak var. dört bloktan oluyor. ağırlık farkı uzunluk farkı çap farkı ve birde büyükten küçüğe doğru sıralama. ben bunların bir çoğunu eylül için kullanamam henüz. mesela diyorki. bebek için bir oyun alanı yaratın. estetik ve herşey göz hizasında onun alabileceği ve görebileceği şekilde olsun.ne oynamak istiyorsa kendi seçmeli diyor... yanlış yapa yapa doğruyu bulacaktır...diyor birde. ama işte eylülle bunlar nasıl gerçekleştirilir bilemiyorum.şimdilik herşeyi birbirine vurup çakip dökmekte atmakta. ve sanırım bu sistemi uygulayan kimsede yok forumda. feedbacklerini alsam ![]() |
|
|
|
![]() |
|
meryem ![]() Altın Üye ![]() Ali İlber'in annesi Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008 Konum: plates ile:)) Durum: Aktif Değil Puanlar: 3781 |
![]() |
ilalcim yanlış geri dönüş vermek istemedim ben de yorum yazarak...çok derinlemesine bilgi sahibi değilim...bi ara dikkatimi çekmiş incelemiştim ama felsefesini çağdaş eğitimden ayıran farkı pek göremedim...o yüzden ben de eğitim felsefesini değil örnek etkinliklerini göz önünde tutıyorum...
aslında günümüz oyuncakları bizi monteserri eğitimine itiyor gibi...içiçe giren kaplar,çubuklara dizilen halkalar,parçadan bütün oluşturulan yap-bozlar...bu tür oyuncaklara ulaşmak eskiye nazaran artık çok kolay...amaaaa bu oyuncakları almak sadece alıp çocuğa vermek çözüm değil...her zaman dile getiririm çocuk oyuncakla bile nası oynayacağını ilkin bizden görmeli..örnek almalı... eylül ün oyuncaklara vurması döküp saçması çok normal...o da aslında bir öğrenme biçimi... |
|
![]() |
|
meryem ![]() Altın Üye ![]() Ali İlber'in annesi Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008 Konum: plates ile:)) Durum: Aktif Değil Puanlar: 3781 |
![]() |
zamanla ubunları aşacaksınızdır...kendi haline bırak ...örnek olmaya çalış sadece..
burdaki çoğu anne gibi ben de oğlumla oyun oynamyı vakit geçirmeyi seven biriyim...montessorri gibi bi felsefem yok bu oyun vakitlerinde...ama uyguladığım çoğu taktik belki de bu felsefeye katılıyor olabilir...çok kasma kendini... bi de yanlış hatırlamıyorsam bu montessorri eğitiminde okuma -yazma çok erken veriliyor...yanlış biliyorsam uyarın beni...burayı yazam geri dönüp bakıcam... eğer çocuğa yeterli imkan sağlanırsa ki çocuğun çok zeki olmasına gerek yok bunun olabileceğine inanıyorum...yani erken okuma yazma olayına... örneğin ali ilber 0- 9 rakamları arası ile alfabedeki çoğu harfleri tanıyor..biz öğretmek için çaba harcamadık ama o öğrendikten sonra geriye dönüp bi baktık ki bunun için ortam hazırlamışız... Ali çok mu zekki ...hayıııır...zekayla alakası yok ...ama o harfleri tanıdıkça biz çok şaşırdık ve sevindik...o da bizi şaşırtmak ve sevindirmek için geri kalanları öğrenmeye yüz tuttu...sanırım montessorri eğitiminde çocuğa değer veriliyor bu değer çocuğa hissttiriliyor...gerisi çorap söküğü gibi geliyor... sen eylül le geçirdiğin vakitleri iyi değerlendirdiğini düşünüyorsan başka bir şeyi kafana takma...illa ki bir felsefeye ya da bir kalıba girdirmek şart değil diye düşünüyorumm... Düzenleyen meryem - 03 Kas 2009 Saat 16:38 |
|
![]() |
|
![]() |
Düzen ( International Montessori Council düzen için duyarlı dönemi 2-4 yaş olarak verirken, M. Montessori düzen için duyarlı aşamanın 1 yaşında başladığını ve 2 yaşında kesin olarak kendini gösterdiğini ifade eder. Bu dönemim aralığını ise 1-2 yaş olarak verir).
böyle diyor montessorrinin kendi sitesinde...1 yaş öncesi zaten uygun değilmiş... |
|
![]() |
|
bilgeakgun ![]() Kıdemli Üye ![]() hepimiz hilalcigiz:) Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2007 Konum: OZAN Durum: Aktif Değil Puanlar: 1906 |
![]() |
Meryemcim fikirlerine tamamen katılıyorum.
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|