Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bakıcı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBakıcı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cbeduk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Konu: Bakıcı
    Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 10:41
16 aylık bir oğlum var. Mecbur olmadığımdan oğlumun doğumundan bu güne kadar işe dönmeyi düşünmemiştim ancak kısa bir süre içinde işe başlamam gerekiyor. Onu bakıcıya bırakırken nasıl bir yol izlemeliyim? İlk günler bir-iki saat bırakıp sonra bu süreyi artırmalımıyım ya da başta ben de bakıcıyla beraber durup sonra tamamen mi bırakayım? Bir geçiş dönemi olmalı mı evetse bu ne kadar sürmeli?
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2010 Saat 22:57
işe halen başlamadıysanız ve bakıcı sorunun halen yaşıyorsanı tekrar yazın. kısa sürede yanıt vermeye çalışacağım
özlem
Yukarı Dön
cbeduk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2010 Saat 11:57
Oğlumun perianal fissür ameliyatı olması gerekiyor. O yüzden işe dönemedim. Uzun süren bir rahatsızlık dönemi oldu. Gelecek sonbahar 2 buçuk yaşında olacak. Direkt kreşe vermeyi düşünüyoruz. Bu dönemde bana bağımlı olmaması için nasıl bir oyun anlayışı içinde olmalıyım kısaca biraz değinir misiniz? Bazen kendi haline bırakayım diyorum. Yalnız konuşması gecikecek diye de endişe ediyorum. Çok ilgilenirsem de beni bırakamaz diye düşünüyorum. 19 aylık henüz hiç bir kelime konuşmuyor. babaya ve bana "abba" diye çağırıyor. Ne önerirsiniz?
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2010 Saat 22:09
onunla bol bol konuşun, hikaye okuyun, gündelik yaşantınızı ev içinde biraz sesli olarak yaşayın ve asla bu konuda endişelenmeyin. bazı çocuklar sürekli biriktirirler ve birden cümlelerle konuşmaya başlarlar. henüz erken ancak 2-2.5 yaş sonrasında hala konuşmuyorsa işaret ettiklerini çok fazla anlamayabilirsiniz. 19 aylık çocuk kendi başına çok fazla vakit geçiremeyebilir ancak tüm günü ona ayırmanız da gerekmez
özlem
Yukarı Dön
cbeduk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2010 Saat 14:05
Özlem Hanım iyi günler..
Hem kendime zaman ayırabilmek için hem de oğlumun evde çok yalnız büyüdüğünü düşündüğüm için yakınımızdaki kreşlerde oyun sınıfı aradım ancak hiçbirinde yoktu. 1 haftadır günde 2 saati geçmemek üzere kreşe gönderiyorum.
Bırakırken çok ağlıyor. Ağlamaları pazartesiden-cumaya biraz daha azaldı. Öğretmeni videoya da çekmiş daha sonra arkadaşlarıyla mutlu mesut oynuyor. Böyle devam etsek alışır mı yoksa küçük diye kreşe göndermesek mi? 2 saati en fazla ne kadar artırabiliriz?
Evde de bazen babası aklına geldikçe ağlamaya başlıyor, böyle bir huyu yoktu. Nasıl davranmam gerekir?
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 14:01
gönderdiğiniz süre yeterli. okulda sizden mutlu olduğuna göre göndermeye devam edin. sizlere karşı davranışını da fazla ilgi göstermezseniz bir süre sonra bırakacaktır
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.